Aperitivo στην Αθήνα: 5 μοναδικές διευθύνσεις

Μεταφερόμαστε νοητά σε κάποιο σοκάκι της Ρώμης και απολαμβάνουμε τη λατρεμένη συνήθεια του Aperitivo σε πέντε μοναδικά μέρη της πόλης.
Aperitivo στην Αθήνα: 5 μοναδικές διευθύνσεις

Τι κρίμα. Μια τόσο ελκυστική ιταλική συνήθεια – δωρεάν τσιμπολόγημα από μπουφέ με ιταλικό finger food μαζί με το ποτό σου συγκεκριμένες ώρες της ημέρας – να μην έχει βρει την απήχηση που της αρμόζει στην Αθήνα.

Δεν πειράζει όμως, τα παρακάτω αγαπημένα στέκια και καφέ την τιμούν όπως πρέπει σε καθημερινή βάση, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, και μας καλούν στον όμορφο χώρο τους για να απολαύσουμε ένα ποτήρι κρασί ή το ποτό μας με απεριόριστη κατανάλωση ζυμαρικών, μπρουσκετών, pizza και… άλλων.

DRY caffe & spuntino
Κουμπάρη 5, Κολωνάκι, τηλ. 210 3628782

Το στιλάτο και ήρεμο καφέ του Κολωνακίου μας… καλομαθαίνει με ιταλικές λιχουδιές όλες τις ώρες της ημέρας, μυρωδάτο εσπρέσο και ωραιότατη κάβα κρασιών. Τιμά φυσικά και τον θεσμό του Aperitivo κάθε Τετάρτη από τις 17.00 με λαχταριστά πιάτα που αλλάζουν κάθε φορά και περιλαμβάνουν νοστιμιές όπως ρύζι με κάρι και ζυμαρικά με pesto και τοματίνια. Το ποτήρι κρασί ξεκινά από 5€, το απλό ποτό 7€ και τα κοκτέιλ 8,5€.

Montalbano
Κολοκοτρώνη 12, τηλ.: 21 3029 2931

Αεράκι… Σικελίας έχει φέρει στην Κολοκοτρώνη αυτό το γλυκύτατο καφέ – μπαράκι, το οποίο ανοίγει από νωρίς για καφεδάκι και το απόγευμα είναι ό,τι πρέπει για να πιάσετε θέση στα τραπεζάκια του και να απολαύσετε όπως πρέπει τον ιταλικό θεσμό του Aperitivo. Όλες τις ημέρες από τις 21.00 και μετά, απολαμβάνετε τσιμπολόγημα από μπουφέ με pizza Napoli, κρεμμυδόπιτα και Αραντσίνο (παραδοσιακή ιταλική συνταγή) πληρώνοντας 6€ ή 5€ για κοκτέιλ ή ποτήρι κρασί.

Collage 
Καπνικαρέας 3 και Ερμού, τηλ: 2103232060

Στο all day meeting point στην Καπνικαρέα, με το λιτό και βιομηχανικό στιλ και τους τεράστιους άνετους πάγκους ο θεσμός του Aperitivo μετονομάζεται σε Downtown Afternoons (Δευτέρα – Παρασκευή 18.00 με 20.30), συνοδεύεται με πέντε μοναδικά signature cocktails από την Stolichnaya (από 5€) και περιλαμβάνει νοστιμότατα κρύα πιάτα (μακαρονοσαλάτες, πίτσα, τάρτες κ.α.) σε διαφορετικούς κάθε φορά συνδυασμούς.

Caffe I Frati  
Αργυροπούλου 7, Κηφισιά, τηλ. 210 8088157

Στην φιλόξενη all –day τρατορία της Κηφισιάς, με την λαχταριστική ιταλική κουζινα και την όμορφη αυλίτσα απολαμβάνουμε από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 18.00 μέχρι τις 20.00 κάποιο από τα δεκάδες εκλεκτά κρασιά της κάβας (από 5€) και τσιμπολογάμε από τον διαφορετικό κάθε φορά μπουφέ αλλαντικά και τυριά από το ντελικατέσεν του μαγαζιού, μπρουσκέτες με σολομό κ.α.

Kika- Cafe Aperitivo
Αιμιλίου Βεάκη 35, Περιστέρι, τηλ: 210 5737300

Στην Βεάκη των καφέ και των μπαρ του Περιστερίου, το κουκλίστικο αυτό καφέ ξεχωρίζει με την πανέμορφη αυλή, το ιδιαίτερο στιλ του, αλλά και την… ευλαβικότητα με την οποία τιμά τον θεσμό του Aperitivo. Καθημερινά (19.00 με 22.00) και Σαββατοκύριακα (14.30 με 17.00), ο μπουφές του γεμίζει με πάσης φύσεως pasta, pizza και λαχταριστές μπρουσκέτες για να τσιμπολογήσουμε ελεύθερα, ενώ τα Aperol Spritz γίνονται… ανάρπαστα. Το ποτά ξεκινούν από 7€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v