Πέφτει η νύχτα στα Εξάρχεια

Τα αγαπημένα μας μπαράκια στα Εξάρχεια για καθαρά ποτά, οικονομικά κοκτέιλ, happy hours και ωραίες μουσικές.
Πέφτει η νύχτα στα Εξάρχεια
Προσωπικότητα, έχουν. Καθαρά ποτά και φθηνά κοκτέιλ, έχουν. Happy hours για ακόμη χαμηλότερες τιμές, έχουν. Έξι αγαπημένα στέκια στα Εξάρχεια τα έχουν όλα, συμφέρουν και μας φιλοξενούν… σαν πέσει η νύχτα στην πιο εναλλακτική γειτονιά της πόλης.

Σχοινοβάτης 
Σουλτάνη 4, τηλ: 211 1841596
Ένα κλασικό, ξύλινο μπαρ με παιχνιδιάρικη αισθητική, ολίγον από speakeasy/νουάρ/καμπαρέ ατμόσφαιρα, κεφάτες μουσικές και προσεγμένα κοκτέιλ ξεχωρίζει σε μια αναπάντεχη γωνιά των Εξαρχείων. Οι μουσικές κινούνται σε funk-swing μονοπάτια και τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8€.

Beatniks 
Κωλέττη 14, τηλ.: 215 5252880

Η ατμόσφαιρα των ‘50s και των ‘60s ζωντανεύει στο Beatniks, το στέκι με την vintage αισθητική, τις ωραίες ρετρό διακοσμητικές πινελιές και την πληθωρική μουσική προσωπικότητα. Οι DJs του έχουν αδυναμία σε blues, rock’n’roll, garage, surf και rockabilly ήχους, ενώ δεν λείπουν και τα live. Τα ποτά ξεκινούν από τα 6€, αλλά θα βρείτε και ψαγμένα spirits.

Βυσσινόκηπος 
Ζ. Πηγής 27, τηλ: 2103801691

Θεατρική ατμόσφαιρα, από το όνομα ως τη διακόσμηση και φυσικά τους θαμώνες – φανατικοί φίλοι του μαγαζιού είναι πολλοί ηθοποιοί και καλλιτέχνες. Στον Βυσσινόκηπο, θα αράξετε στα τραπεζάκια μέσα ή – ακόμη καλύτερα τώρα που μπαίνει η άνοιξη – σε αυτά που απλώνονται στην μίνι «αυλίτσα» του πεζοδρομίου, και θα απολαύσετε χαλαρές, ταξιδιάρικες μουσικές μαζί με καθαρά ποτά και ωραία κοκτέιλ. Τα τελευταία, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 19.30 και μετά στοιχίζουν όλα 5€.

Ginger Ale 
Θεμιστοκλέους 74, τηλ: 210 3301246

Από τα πιο απολαυστικά vintage μαγαζιά της πόλης, το Ginger Ale είναι μια pin up όαση, με διακόσμηση που μοιάζει να βγήκε από αμερικάνικο σπίτι των ‘60s και ‘70s. Στο πατάρι, στην μεγάλη κυρίως σάλα και στα τραπεζάκια της βεράντας και της πλατείας, τα τραπέζια γεμίζουν με καθαρά ποτά, κρασί ή κοκτέιλ, όσο στα ηχεία παίζουν ωραίες κινηματογραφικές μουσικές και funky swing μελωδίες. Τα ποτά και τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 6 και 7€ αντίστοιχα.

Luxus 
Βαλτετσίου 27, τηλ: 213 0047353

Μικρό αλλά θαυματουργό και άκρως στιλάτο, το Luxus ειδικεύεται στα ψαγμένα κοκτέιλ. Ατμόσφαιρα κλασικού ποτάδικου, άνετα τραπεζάκια στον πεζόδρομο όταν ο καιρός το επιτρέπει και τζαζ μουσικές. Σε αυτό το σκηνικό, δοκιμάζουμε κοκτέιλ όπως το Brownskin Gal με παλαιωμένο ρούμι, τζίντζερ, passion fruit και λάιμ. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 7€, ενώ κάθε Τρίτη και Πέμπτη τα βρίσκουμε όλη μέρα στα 5€.

Κόκκινος Λωτός
Ζωοδόχου Πηγής 5, τηλ: 210 3801380

Χαμηλά στα Εξάρχεια, ο Κόκκινος Λωτός είναι το αγαπημένο μας σημείο για φθηνό αλλά σε σούπερ συνδυασμούς αλκοόλ. Τα μοχίτο ξεκινούν κάτω από τα 5€, το τεράστιο ζόμπι τιμάται στα 8€, ενώ μας αρέσει ιδιαίτερα και η προσωπικότητα του χώρου, με έντονες έθνικ αναφορές και μουσικές που κινούνται στο πιο fun φάσμα της τζαζ, της ροκ και της indie.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v