Τέλεια μέρη για βραδινό ρομάντζο με μπύρα στο χέρι

Για ραντεβού χωρίς λεφτά, για άραγμα με την (άφραγκη) παρέα, για ολονύχτιες κουβέντες χωρίς δυνατές μουσικές και λαοθάλασσες.
Τέλεια μέρη για βραδινό ρομάντζο με μπύρα στο χέρι
της Ηρώς Κουνάδη

Σίγουρα, τα αγαπάμε τα μπαράκια της Αθήνας. Κι άλλο τόσο μας αρέσουν οι «πιάτσες» γύρω τους, οι πλατείες και οι πεζόδρομοι στους οποίους αράζουμε με ποτό ή μπύρα ανά χείρας να χαζεύουμε με τις ώρες την περαντζάδα. Υπάρχουν, όμως, κι εκείνες οι φορές που θέλουμε πιο prive καταστάσεις, να πάρουμε την καλύτερη παρέα και μερικές μπύρες (ή κι ένα μπουκάλι ρούμι, αν το ταμείο δεν είναι τόσο μείον) και να αράξουμε για ολονύχτιες κουβέντες ή ολονύχτιο ρομάντζο μακριά απ’ όλους και απ’ όλα. Αν αυτό το πακέτο έχει και θέα στα φώτα της πόλης, ή στη θάλασσα, ακόμα καλύτερα. Όσο ακόμα –και για κανένα μήνα– ο καιρός είναι με το μέρος μας, να πού αράζουμε ασφαλώς τα φτωχικά πλην ρομαντικά μας βράδια.

Στα πεζούλια του Λυκαβηττού



…Έξω από το θέατρο, με την συγκλονιστικότερη πανοραμική θέα στα φώτα της πόλης. Για έξτρα απομόνωση και ακόμα πιο αφ’ υψηλού θέα, ή αν δεν βρείτε πεζούλι στο πλάτωμα του θεάτρου ελεύθερο, ανηφορίστε προς το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

Στον Άρειο Πάγο



Με προσοχή, γιατί τα βραχάκια γλιστράνε, αλλά και με τέλεια θέα στην Ακρόπολη, την Αγορά και το μεγαλειώδες χάος της Αθήνας που απλώνεται κάτω από τα πόδια σας. Στα σκαλάκια του φτάνετε είτε από την Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, είτε συνεχίζοντας ευθεία την οδό Θεωρίας, ερχόμενοι από την Πλάκα προς τα Προπύλαια (την είσοδο) της Ακρόπολης.

Στα σκαλιά του Ηρωδείου

…Κατά κανόνα, με soundtrack τις μελωδίες κάποιου πλανόδιου μουσικού που έχει πιάσει θέση στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Διαλέγετε σημείο, ανάλογα με το πόσο ημίφως (όσο πιο κοντά στο Ηρώδειο, τόσο πιο φωτεινά) και πόσο πράσινο θέλετε.

Στα πεζούλια της Αποστόλου Παύλου

Εντάξει, εδώ πιθανότατα δεν θα είστε μόνοι σας. Θα θυσιάσετε μάλλον λίγη ιδιωτικότητα για χάρη της φοβερής θέας στην φωτισμένη Ακρόπολη και την πιο ζωντανή περαντζάδα της Αθήνας. Κι ένα tip αν επιμένετε για όσο το δυνατόν λιγότερη πολυκοσμία: ο κόσμος στα πεζούλια αραιώνει αφού περάσετε το πλακόστρωτο του Πικιώνη και όσο ανεβαίνετε προς την Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Στο πλακόστρωτο του Πικιώνη

Με soundtrack τα τριζόνια, κάτω από τα δέντρα του λόφου του Φιλοπάππου, στα παγκάκια-καναπεδάκια που στολίζουν το ωραιότερο πλακόστρωτο της Αθήνας. Τόσο κοντά, και ταυτόχρονα τόσο μακριά στην βοή της Αποστόλου Παύλου.

Στην «κάτω» Ερμού



Ακόμα πιο ήσυχα, ακόμα πιο ρομαντικά, με εξίσου όμορφη (αν και λίγο πιο μακρινή) θέα στην φωτισμένη Ακρόπολη και το υπέροχο νεοκλασικό του Συλλόγου Αρχαιολόγων. Πιάνετε θέση στα παγκάκια κι απολαμβάνετε ονειρική ησυχία, στον πεζόδρομο που ενώνει το Θησείο με το Γκάζι, περνώντας μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού.

Στα σκαλάκια του Στρέφη

Χωρίς θέα, αλλά με ησυχία, στο αστικό περιβάλλον που κάποιοι από εμάς αγαπούν, συνδυασμένο με δεντράκια και ατμόσφαιρα καλοκαιριού στην πόλη. Για παρέα, στα σκαλάκια της Τσιμισκή και της Ισαύρων, για περισσότερη απομόνωση στην «πίσω» πλευρά, στα σκαλάκια γύρω από την Καλλιδρομίου.

Στο Καβούρι

Δέκα μόνο χιλιόμετρα από το κέντρο, απλώνεται μια αμμουδιά ιδανική για τις τελευταίες βραδινές βουτιές μας –ή τα φθινοπωρινά βραδινά αράγματα με θέα το φεγγάρι που καθρεφτίζεται στη θάλασσα. Το νησάκι απέναντι από την παραλία, στο οποίο φτάνετε εύκολα ακόμα και περπατώντας μέσα στο νερό, είναι άνετα σκαρφαλώσιμο, κι ενδείκνυται για έξτρα απομόνωση στην πίσω πλευρά του, αν πετύχετε πολυκοσμία στην παραλία.

Στα βράχια της Πειραϊκής



…Ή αν τα βράχια δεν είναι το φόρτε σας, στα παγκάκια και τα πεζούλια ακριβώς από πάνω, στην μεγάλη παραλιακή περαντζάδα που ενώνει την Πειραϊκή με το Πασαλιμάνι και την Καστέλλα, με θέα στα κότερα, την θάλασσα και τα φώτα ολόκληρης της αττικής ακτογραμμής. Αν θέλετε μεν θάλασσα, αλλά φοβάστε τα στραβοπατήματα νυχτιάτικα στα βράχια, η πλαζ της Φρεαττύδας (η είσοδος της οποίας βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην ομώνυμη στάση «Πλαζ» του λεωφορείου) είναι η λύση σας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v