Σαββατιάτικες βόλτες στην φεγγαράδα της Πάρνηθας

Αυτό το Σάββατο, λέμε να βγούμε αργά. Και να επιχειρήσουμε την πιο όμορφη νυχτερινή βόλτα, μια πεζοπορία στην Πάρνηθα υπό το φως του φεγγαριού.
Σαββατιάτικες βόλτες στην φεγγαράδα της Πάρνηθας
Με το φεγγάρι ολόγιομο και τον καιρό καλοκαιρινό, η πρόταση για νυχτερινό περίπατο στο δάσος που μας ήρθε στο Facebook δεν θα μπορούσε παρά να έχει καταφατική απάντηση. Αυτό το Σάββατο λοιπόν, βάζουμε τα αθλητικά μας και ετοιμαζόμαστε να γνωρίσουμε την Πάρνηθα υπό το φως του φεγγαριού.

Δάσος, φεγγάρι και ρακές
Τη νυχτερινή πεζοπορία στην Πάρνηθα διοργανώνει η διαδικτυακή ομάδα με το… ταιριαστό όνομα «Δραστήριο Κατσίκι» και μας καλεί να ανηφορίσουμε μέχρι το τελεφερίκ, στην είσοδο του οποίου έχει δοθεί το ραντεβού στις 19.00. Θα πάρουμε το τελεφερίκ και θα περπατήσουμε μέχρι το καταφύγιο Μπάφι, όπου θα σταματήσουμε για ρακόμελα και πίτες. Η πεζοπορία θα είναι εύκολη, ώστε να χαρούμε άνετα το τοπίο λουσμένο στο φεγγαρόφωτο. Η διάρκεια της βόλτας θα είναι δίωρη και η στάση στο Μπάφι θα διαρκέσει μία (ή παραπάνω, αναλόγως… ρακής) ώρα. Πάρτε μαζί σας φακό και μάθετε περισσότερα εδώ



Η σινεφίλ εναλλακτική
Αν δεν είστε… του περπατήματος, μπορείτε να επιχειρήσετε ένα ταξίδι μέσα από την μεγάλη οθόνη. Και η Τεχνόπολη μας ετοιμάζει πολλά τέτοια ταξίδια αυτό το τριήμερο, μέσα από το Αφιέρωμα στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ με τίτλο «Με τα μάτια ανοιχτά». Το Σαββατόβραδο, μάλιστα, προβάλλεται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ελληνικά ντοκιμαντέρ της περασμένης χρονιάς, το «Αρκαδία Χαίρε» του Φίλιππου Κουτσάφτη, του ανθρώπου που μας χάρισε παλιότερα την υπέροχη «Αγέλαστο Πέτρα». Πρόκειται για μία ποιητική βόλτα στην Αρκαδία, ως τόπο και ως έννοια, από την αρχαιότητα ως σήμερα, ένα οδοιπορικό για το οποίο είχε μιλήσει στο in2life ο ίδιος ο δημιουργός του. Η προβολή ξεκινά στις 20.40 και το ημερήσιο εισιτήριο για όλες τις προβολές κοστίζει 5€.



Βραδινό ποτό στην ταράτσα
Είτε ερχόμαστε από την Πάρνηθα είτε… από την κινηματογραφική Αρκαδία, ένα ποτό υπό το φως του φεγγαριού και με φόντο την Ακρόπολη επιβάλλεται. Και η ταράτσα του Bios (Πειραιώς 84, τηλ: 2103425335) που μόλις άνοιξε τις πόρτες της για φέτος, είναι μία από τις καλύτερες επιλογές, για ψαγμένες ηλεκτρονικές μουσικές και ποτά ή κοκτέιλ (επιστρέφουν τα περίφημα «παποτά», ήτοι γρανίτα σε διάφορες γεύσεις σε ξυλάκι, βουτηγμένο σε κοκτέιλ). Τα ποτά κυμαίνονται στα 7€ και τα κοκτέιλ στα 8€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v