7 υπέροχα θερινά σινεμά δίπλα στη θάλασσα

Μια λίστα με τα ωραιότερα θερινά σινεμά της Αθήνας που ακουμπούν στην θάλασσα, και μπλέκεται ο ήχος των κυμάτων με εκείνους της ταινίας και των χαλικιών.
7 υπέροχα θερινά σινεμά δίπλα στη θάλασσα
της Ηρώς Κουνάδη 

Όσο και αν αγαπάμε τα αστικά περιβάλλοντα εν γένει και το κέντρο της Αθήνας ειδικότερα, το θερινό σινεμαδάκι πλάι στη θάλασσα έχει κάτι από τις διακοπές των παιδικών μας χρόνων –ή και της ενήλικης ζωής μας, για τους αμετανόητους λάτρεις του είδους που δεν έχουν φύγει ποτέ από νησί χωρίς να πάνε πρώτα τουλάχιστον ένα θερινό σινεμά. Κι αυτό είναι που μας κάνει να αναζητάμε, και να βρίσκουμε, ακόμα και μέσα στην πόλη το άρωμα της θάλασσας να μπλέκεται με τα αγιοκλήματα, τα γιασεμιά και τα φρεσκοψημένα ποπκόρν, και τον ήχο των κυμάτων κόντρα στο χρατς-χρατς των χαλικιών κάτω από τα πόδια μας. Κυρίες και κύριοι, επτά θερινά σινεμά δίπλα στις θάλασσες της Αθήνας. 

Σινέ Φλοίσβος 
Πάρκο Φλοίσβου Π. Φαλήρου (έξω από την ομώνυμη Μαρίνα), τηλ.: 210 9821256

Η μυρωδιά της θάλασσας μπλέκεται με τα σουβλάκια που ψήνονται στην καντίνα στην είσοδό του, κάνοντας το Σινέ Φλοίσβος ένα από τα πιο sui generis σινεμά της πόλης. Έχει σούπερ ήχο, και παίζει κατά κανόνα ταινίες Α’ προβολής, με το εισιτήριο στα 7,50€.

Βοτσαλάκια
Πλαζ Βοτσαλάκια, Πειραιάς, τηλ.: 210 4227427

Ακριβώς επάνω στην ομώνυμη παραλία, κάτω από το λοφάκι της Καστέλας, κερδίζει το βραβείο του θερινού σινεμά που απέχει λιγότερα βήματα από την θάλασσα. Προβάλλει νέες ταινίες, αλλά δε λέει «όχι» και σε θεματικά αφιερώματα –πρόσφατα, ας πούμε, συμμετείχε στις Μέρες Θάλασσας, προβάλλοντας ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες γυρισμένες στον Πειραιά. Το εισιτήριο κοστίζει κάθε Τρίτη και Τετάρτη 5€, και τις υπόλοιπες μέρες 7€.

Ρία
Αφροδίτης 8, Βάρκιζα, τηλ.: 210 8970844

Πνιγμένο στο πράσινο, με κατακόκκινες πολυθρονίτσες σαν αυτές που είχαν τα παλιά ζαχαροπλαστεία, σαιζλόνγκ στις πρώτες σειρές και άνετα καναπεδάκια για να βλέπετε ταινίες αγκαλιά. Ψήνει ζουμερά σουβλάκια στο φουαγιέ του –που έχει και τραπεζάκια έξω, για να αράξετε όσο περιμένετε να ξεκινήσει η ταινία– παίζει κυρίως ταινίες Α’ προβολής, κι έχει το εισιτήριο στα 7,50€.

Κοράλι Cinemax
Αφροδίτης & Ιθάκης, Σαρωνίδα, τηλ.: 22910 54097
Μερικά βήματα μακριά από την μεγάλη πλαζ της Σαρωνίδας, το Κοράλι μπορεί να μην είναι πάνω στη θάλασσα, βρίσκεται όμως σε ιδανική απόσταση για να φτάνει η μυρωδιά της αρμύρας ως τα καθίσματά του. Προβάλλει κατά κύριο λόγο καινούριες ταινίες, και παιδικά ή animation τις Τετάρτες (στις 20.45) με το εισιτήριο να κοστίζει 7,50€ (παιδικό και φοιτητικό 6€).

Τα Χρόνια της Αθωότητας
Λ. Σουνίου, Λαύριο (έναντι ΟΤΕ), τηλ.: 22910 54097

Πολύχρωμες καρέκλες σκηνοθέτη, εξωτικές φοινικιές και ολίγον 80s λαμπιόνια γύρω από την οθόνη συνθέτουν την υπέροχη εικόνα του δημοτικού κινηματογράφου του Λαυρίου. Δείχνει σταθερά αδυναμία στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, προβάλλει και παιδικές ταινίες στην προβολή των 21.00 στην αρχή της εβδομάδας. Το εισιτήριο κοστίζει 7€ (παιδικό και φοιτητικό 5€).

Ρία
Λ. Ποσειδώνος 20, Μάτι, τηλ.: 22940 34778

Οι πορτοκαλοκίτρινες καρέκλες του σκηνοθέτη φτιάχνουν απόλυτα καλοκαιρινό σκηνικό ανάμεσα στις πυκνές πρασινάδες που λειτουργούν και σαν… τείχη του σινεμά. Προβάλλει ολόφρεσκες ταινίες, και έχει το εισιτήριο στα 7€ (παιδικό, φοιτητικό και άνω των 65 στα 5€).

Φλωρίδα
Λ. Ποσειδώνος 124, Ζούμπερι, τηλ.: 22940 96923

Με την απόλυτα νέον ταμπέλα του να μας τηλεμεταφέρει στα 70s, μπορεί να είναι λιγάκι στριμωγμένο ανάμεσα σε σπίτια, απέχει όμως μερικά βήματα από την θάλασσα κι είναι μικρό και χαριτωμένο. Προβάλλει ταινίες τελευταίας εσοδείας, με το εισιτήριο στα 5€ κάθε Τετάρτη και στα 7,50 τις υπόλοιπες μέρες.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v