Πέντε μπαρ με στυλ κάτω από τα άστρα

Η Αθήνα στο πιάτο, η θάλασσα στο ποτήρι μας και σινεφίλ ταράτσες σε μπαράκια που μας φέρνουν ακόμα πιο κοντά στο καλοκαίρι και μας σαγηνεύουν με τον open air χαρακτήρα τους. 
Πέντε μπαρ με στυλ κάτω από τα άστρα
του Νικόλα Γεωργιακώδη 

Μπαράκια και club ιδιαίτερα. Διευθύνσεις με συγκεκριμένο στιλ που είτε άφησαν εποχή είτε δημιούργησαν «σχολές» στην αθηναϊκή νύχτα. Τοποθεσίες ονειρικές, ατμοσφαιρικές, ενίοτε κοσμοπολίτικες, σε κάθε περίπτωση μοναδικές. 

Το καλοκαίρι μας καλεί να απολαύσουμε το ποτό μας κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό και εμείς ενδίδουμε σε πέντε ιδιαίτερες διευθύνσεις. 

Bolivar
Ακτή του Ήλιου, Άλιμος

Από τις πιο δυνατές παραθαλάσσιες γωνιές του Αττικού καλοκαιριού, το Bolivar στήνει για ακόμα μια χρονιά τα… καλάμια του στην ακτή του Αλίμου και πρωταγωνιστεί στον χάρτη της αθηναϊκής διασκέδασης χάρη στο ιδιαίτερο μουσικό του προφίλ: Όχι μόνο οι μουσικές του παίζουν δυνατά όλη την ημέρα, αλλά τα μουσικά του πάρτι και τα live που διοργανώνει συγκεντρώνουν σμήνη κόσμου. Ετοιμαστείτε προς το παρόν για το προσεχές Beach House Festival με τον Fritz Kalkbrenner να ηγείται μιας σειράς εγχώριων και διεθνών παραγωγών, παραγγείλτε μια παγωμένη μπύρα, αράξτε σε κάποια από τις ξαπλώστρες και… καλό καλοκαίρι! To απλό ποτό κοστίζει 7€.

Bios
Πειραιώς 84, Κεραμικός, είσοδος ταράτσας από την Σαλαμίνος

Σε διαφορετικό κλίμα η ταράτσα του «εναλλακτικού» μπαρ της Πειραιώς έχει τον δικό της, ιδιαίτερο χαρακτήρα και φυσικά τον δικό της χίπστερ κόσμο που τρώει (ή πίνει;) παποτό (παγωτό και… ποτό δύο σε ένα), χαλαρώνει με θέα Ακρόπολη και έχει έναν ακόμα λόγο για να το επισκεφθεί φέτος. Στον τοίχο της παρακείμενης πολυκατοικίας συχνά πυκνά προβάλλονται ταινίες α λα θερινό σινεμά. Το απλό ποτό εδώ κοστίζει 7€ και τα κοκτέιλ 8€.

Island
27ο χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, Βάρκιζα

Το εμβληματικό club restaurant στη Βάρκιζα ανοίγει για ένα ακόμα καλοκαίρι τις deluxe πύλες του προσφέροντας fine dining και fine… clubbing στους απανταχού λάτρεις της κοσμικής διασκέδασης. Η τοποθεσία του ονειρική, το νέο του project με το όνομα C- Lounge σε κάθε περίπτωση ελκυστικό (αράζετε στην παραλία, παραγγέλνετε cocktails και finger food, χαλαρώνετε με chill out μουσικές), ενώ τα βράδια η διασκέδαση βαράει… γαλάζιο και τα decks αναλαμβάνουν resident αλλά και guest DJs. H είσοδος τα Σαββατοκύριακα είναι 12€ με ποτό, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 12€ και τα cocktails 15€. 

Apolis
Άλσος Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολη, τηλ: 210 5060620

Αλλάζουμε πάλι κλίμα και μεταφερόμαστε στα δυτικά της πόλης. Χτιστά ασβεστωμένα καναπεδάκια με γαλάζια μαξιλάρια. Καρέκλες με μπλε καραβόπανο και πλακόστρωτο κυκλαδίτικου στιλ. Φαναράκια, ατμοσφαιρικός φωτισμός, υπέροχη θέαΣτα ψηλά των δυτικών προαστίων, ο πολυχώρος Άπολις έχει στήσει εδώ και χρόνια ένα bar διαμορφωμένο σαν νησί, το «Scherzo», που δεσπόζει πάνω στον λόφο του Αγίου Δημητρίου και ενδείκνυται για καφέ, ποτό και χάζι στην απεραντοσύνη της Αθήνας. Το απλό ποτό κοστίζει 7€ και τα cocktails 8€.

Momix
Κελεού 1-5, Γκάζι

Η κουκλίστικη καταπράσινη αυλίτσα του Momix, του μπαρ που εισήγαγε για πρώτη φορά τις λέξεις «μοριακή γαστρονομία» στην αθηναϊκή νύχτα έχει ήδη μπει σε καλοκαιρινό mood πιο… ανθηρή από ποτέ σερβίρει, εκτός από κοκτέιλ σε πιάτα και σε μπολ, λαχταριστά μοριακά παγωτά-κοκτέιλ και πολλή καλοκαιρινή δροσιά. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται από 8 έως 10€. Διαβάστε περισσότερα για τις μοριακές δημιουργίες του Momix, εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v