Καφέ σε πλατείες: 10 top στέκια στην Αθήνα

Από την Αγία Ειρήνη μέχρι τη Νέα Σμύρνη και από εκεί στη Νέα Πεντέλη και το Χαλάνδρι, απολαμβάνουμε δροσερό καφεδάκι σε 10 café που απλώνουν τραπεζάκια… πλατειακά.
Καφέ σε πλατείες: 10 top στέκια στην Αθήνα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ο καιρός σηκώνει καφέ στον ήλιο. Και χάζι στην πλατεία. Και άραγμα σε λιλιπούτεια τραπεζάκια. Άντε και κανένα σνακ για συνοδεία. Πλατείες στην πόλη υπάρχουν πολλές. Και στα προάστια το ίδιο.

Εμείς μαζέψαμε τις καλύτερες και εντοπίσαμε τα καφέ εκείνα που απλώνουν τραπεζάκια πλησίον τους (ή πάνω τους) και μας περιμένουν για χαλαρές καταστάσεις.

Sq. στην Πλατεία Ιερού Λόχου
Πραξιτέλους 43 και Αγίου Μάρκου, τηλ.: 210 3210460

Την Πλατεία Ιερού Λόχου την ξέρετε; Τώρα θα την μάθετε. Βρίσκεται εκεί που η Πραξιτέλους και η Αγίου Μάρκου συναντούν την Ευριπίδου, και φιλοξενεί ένα από τα ωραιότερα αθηναϊκά κτίρια του 19ου αιώνα, το οποίο με την σειρά του στεγάζει το Sq. Café Bar & Food, ένα all day στέκι, το οποίο ανοίγει από τις 7.30 το πρωί για να σερβίρει παγωμένο καφεδάκι ή τσάι στα τραπέζια που βγάζει έξω. Το μεσημέρι αξίζει να παραμείνετε εδώ για να δοκιμάσετε την εκλεκτή του κουζίνα, η οποία επικεντρώνεται σε λαχταριστά burgers και finger food.

Zaf στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Το πρώτο καφέ που άνοιξε απέναντι από την πλατεία-celebrity της Αθήνας, το μικρούλι Zaf μας αρέσει για την χαλαρότητά του, τις χρωματιστές πινελιές στη διακόσμησή του και τις ωραίες μουσικές του, που παίζουν στην ένταση εκείνη που ευνοεί τις παρεΐστικες συζητήσεις. Τα πολύχρωμα τραπεζάκια του απλώνονται στο φαρδύ πεζοδρόμιο μπροστά του, αλλά και μέσα στη δροσερή στοά που ενώνει την πλατεία με την Ερμού είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσετε τον καφέ σας και να χαζέψετε την πλατεία. Το βράδυ πιάνουν θέση οι DJs και διοργανώνονται συχνά freestyle party.

Pop Up στην Πλατεία Νέας Σμύρνης

Στην – όλοι οι καλοί χωράνε - πλατεία της Νέας Σμύρνης, το Pop Up έφερε τον αέρα ανανέωσης που χρειαζόταν στην περιοχή, «μεγάλωσε» επεκτείνοντας τον μικρούλι χώρο του και πλέον είναι ένα καθωσπρέπει café bar, το οποίο βγάζει τραπεζάκια ακριβώς απέναντι κοντά στην πισίνα – σιντριβάνι και σερβίρει ηλιόλουστο καφεδάκι από το πρωί. Must και για το βράδυ, το συμπαθέστατο μπαρ ανεβάζει τα ντεσιμπέλ, σερβίρει εκπληκτικά cocktails (από 7€) και καθιερώνει τις Πέμπτες ως “happy” με όλες τις δημιουργίες των bartender στα 5€.

Mπλε Παπαγάλος στην Πλατεία Αυδή

Καναπεδάκια με φλοράλ μαξιλάρια, τραπεζάκια βγαλμένα από το εξοχικό των παιδικών μας χρόνων και μουσικές που κινούνται σε happy jazz και funk μονοπάτια. Ο Μπλε Παπαγάλος της Πλατείας Αυδή, σταθερή αξία πλέον στο Μεταξουργείο, απλώνει τα τραπεζάκια του στην όμορφη αυλή μπροστά στην είσοδο, και μας περιμένει από το πρωί για καφεδάκι μέχρι αργά για καθαρά και γενναιόδωρα ποτά που δεν ξεπερνούν τα 6€.

Tre Monti στην πλατεία Αγίας Τριάδος

Αλλαγή κλίματος και… περιοχής καθώς ανηφορίζουμε προς την Παλιά Πεντέλη και πιάνουμε τραπέζι στο μπαλκόνι του Tre Monti στην πλατεία Αγία Τριάδος για να απολαύσουμε δροσερό καφεδάκι ατενίζοντας τα τρία βουνά της Αττικής, καθώς και τα πλατάνια της αυλής ακριβώς από κάτω. Το μεσημέρι σερβίρει νόστιμες κρεατο-δημιουργίες, ενώ παραμένει ανοικτό μέχρι βράδυ για ποτό και χαλαρά cocktails.

Beverley στην Πλατεία Χαλανδρίου

Χαριτωμένα τραπεζάκια, ατμοσφαιρική διακόσμηση, γήινες αποχρώσεις και ροζ λεπτομέρειες, αχνιστές τσαγιέρες και λαχταριστά γλυκά σε διάφανες προθήκες. Το συμπαθέστατο αυτό καφέ – μπιστρό στην δημοφιλή πλατεία των Βορείων Προαστίων (μπέβερ) -λέει για χαλαρό καφεδάκι κάτω από την ρομαντική του τέντα και χάζι στην πλατεία. Εδώ θα βρείτε επίσης χορταστικές μπαγκέτες και άλλα σνακ για τσιμπολόγημα.

Chelsea Hotel στην Πλατεία Πλαστήρα

Μπορεί να έγινε ο Παράδεισος των χίπστερ, αλλά εξακολουθούμε να το αγαπάμε για το ιδιαίτερο στυλ και τις όμορφες μουσικές του. Πολυσυλλεκτικό και χαλαρό, το «ξενοδοχείο» του Chelsea έχει γίνει σταθερό πλέον meeting point για τους ορκισμένους του θαμώνες, που κάθονται στα λίγα τραπεζάκια του εσωτερικού του χώρου ή στις ρετρό καρέκλες του μεγάλου πεζοδρομίου μπροστά του.

Momo Café bar resto στην Πλατεία Κύπρου

Στην πολυσύχναστη πλατεία Κύπρου, το Momo έφερε αέρα…. Μανχάταν και σηματοδότησε με την άφιξή του στην Καλλιθέα την αναγέννηση των all day café bars. To industrial εσωτερικό του ήταν ιδανικό για… χουχούλιασμα τον χειμώνιασμα, όμως πλέον το αίθριό του και η πανέμορφη (πίσω) αυλίτσα του, ενδείκνυνται για καφεδάκι, χαλαρή κουβέντα και (πέντα) νόστιμο τσιμπολόγημα ή brunch τις Κυριακές. Must τα haute dogs του (γκουρμέ εκδοχές του hot dog), αλλά και τα ζουμερά του burgers.

ΗΒΗ Coffee Bar στην Πλατεία Εξαρχείων

Μοντέρνο στέκι στα Εξάρχεια, με fun και αρτιστίκ διάθεση, όμορφη διακόσμηση και μια μεγάλη τζαμαρία η οποία επιτρέπει στον ήλιο να ρίξει διάχυτα το φως του στο εσωτερικό. Η ΗΒΗ βγάζει και τραπεζάκια έξω σερβίροντας φθηνό καφέ, ενώ λειτουργεί μέχρι αργά το βράδυ με εναλασσόμενους DJS και εξίσου φθηνά ποτά.

Public Café στο Σύνταγμα

Κλασική αξία στο Σύνταγμα, το café στον τελευταίο όροφο του ιστορικού κτιρίου που φιλοξενεί το πολυκατάστημα Public βλέπει «φάτσα» την πλατεία Συντάγματος και το Κοινοβούλιο, το μοναδικό café που απολαμβάνει αυτό το προνόμιο – για ανεμπόδιστη θέα, επιλέξτε τραπεζάκι στο μπαλκόνι. Εναλλακτικά, πιάστε θέση σε κάποιο από τα τραπεζάκια που βγάζει στον πεζόδρομο μπροστά από την είσοδο και απολαύστε κοντινότερη θέα στην εμβληματική πλατεία της Αθήνας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v