Μίνι καύσωνας: Πού θα κάνουμε τις πρώτες βουτιές

Ο υδράργυρος ανεβαίνει αισθητά από σήμερα και συνεχίζει ανοδική πορεία για την Τετάρτη και την Πέμπτη. Μάλλον ήρθε η ώρα για τα πρώτα μας μπάνια!
Μίνι καύσωνας: Πού θα κάνουμε τις πρώτες βουτιές
Όσοι γκρίνιαζαν για τον χειμώνα που αρνούνταν να φύγει, μάλλον δεν περίμεναν τον καύσωνα που χτυπά την πόρτα μας την Τετάρτη και την Πέμπτη και υπόσχεται θερμοκρασίες- ρεκόρ για την εποχή που φτάνουν τους 36 βαθμούς.   

Οι περισσότεροι θα δυσκολευτούν να το κανονίσουν αλλά όλοι θα πρέπει να το σκεφτούν: Μάλλον έφτασε η ώρα για να απολαύσουμε την πρώτη μας βουτιά εν Αττική.

Ιδού λοιπόν μερικές δικές μας προτάσεις για τις πρώτες (;) σας βουτιές: Θυμάρι, Χάρακας, Κόκκινο Λιμανάκι και Σέσι. Για αρχή.

* Την παραλία Θυμάρι την συναντάτε λίγο μετά τα ταβερνάκια-στη-σειρά της Παλαιάς Φώκαιας, ελάχιστα μέτρα από την πινακίδα που γράφει – μαντέψτε - «Θυμάρι». Παρκάρετε στο μεγάλο πλάτωμα στη μέση, κι έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε μικρό βοτσαλωτό κολπίσκο από τη μία και μεγαλύτερη αμμουδιά από την άλλη. Τα νερά είναι πεντακάθαρα –τουλάχιστον για τα δεδομένα της Αττικής– αλλά τα βραχάκια μέσα στο νερό θέλουν προσοχή.


* Τον Χάρακα θα τον βρείτε στην κατεύθυνση προς Σούνιο, πλησιάζοντας τα όρια των Δήμων Λαυρίου και Κερατέας, και θα τον αναγνωρίσετε από την πινακίδα στο αριστερό σας χέρι που γράφει «παραδοσιακός οικισμός Χάρακα». Αφήνετε το αυτοκίνητο στο πλάτωμα που θα συναντήσετε ελάχιστα μέτρα παρακάτω, στα δεξιά του δρόμου, και διαλέγετε ένα σημείο χωρίς βραχάκια μέσα στο νερό για να βουτήξετε. Είναι επίσης αμμουδερή, έχει «απλωσιά», και διαθέτει αρκετά καθαρά νερά.


* Μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες του Βορρά, το Κόκκινο Λιμανάκι, χρωστά το όνομά της στα φαντασμαγορικά Κόκκινα Βράχια που την περιβάλλουν, προστατεύοντάς την ταυτόχρονα από τους βοριάδες που ταλαιπωρούν την περιοχή. Κρυστάλλινα ανοιχτογάλαζα νερά, άμμος και ψιλό βοτσαλάκι κι ένα τέλειο ημικυκλικό σχήμα που εγγυάται φανταστικές φωτογραφίες από ψηλά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της. Θα τη βρείτε λίγο μετά τη Ραφήνα, ακολουθώντας τις πινακίδες που γράφουν «Κόκκινο Λιμανάκι».


* Στο Σέσι (Γραμματικό) τα αλμυρίκια που ακουμπούν σχεδόν στο κύμα, τα νερά είναι καθαρά, ενώ το ψιλό βοτσαλάκι και η άμμος σε ορισμένα σημεία συνθέτουν την βορειότερη των «βόρειων» παραλιών. Απέχει περί τα 22 χιλιόμετρα από τον τύμβο του Μαραθώνα, και για να την ανακαλύψετε θα πρέπει να διασχίσετε οκτώ χιλιόμετρα (βατού) χωματόδρομου, μετά το Γραμματικό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v