Πού να πιείτε καφέ με υπέροχη θέα στην Αθήνα

Συγκεντρώνουμε 20 κορυφαίες διευθύνσεις στην Αθήνα και την Αττική όπου θα απολαύσετε τον καφέ σας με συγκλονιστική θέα.
Πού να πιείτε καφέ με υπέροχη θέα στην Αθήνα
του Γιώργου Κόκουβα

Είκοσι café απλώνουν τα τραπεζάκια τους σε δροσερές βεράντες, άνετες ταράτσες και όμορφες αυλές σε λόφους, προσκαλώντας μας να ατενίσουμε την Αθήνα από ψηλά και να απολαύσουμε τον καφέ μας με την πιο ρομαντική θέα της πόλης.

Στο κέντρο… 

Couleur Locale 
Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ: 2167004917

Η νέα άφιξη στο Μοναστηράκι μας κέρδισε με την χαλαρή της διάθεση, την μεγάλη της ταράτσα και την θέα που «πιάνει» όχι μόνο την Ακρόπολη αλλά ολόκληρη την ανηφορική διαδρομή που οδηγεί στον Παρθενώνα. 

A For Athens 
Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι, τηλ: 2103244244

Ο πρώτος διδάξας στην πλατεία Μοναστηρακίου συνεχίζει να τραβά το ενδιαφέρον κάθε νεοφερμένου στην Αθήνα, που δεν θα αντισταθεί να ποστάρει άλλη μία φωτογραφία της Ακρόπολης από την μεγάλη τζαμαρία του café – που φυσικά το καλοκαίρι ανοίγει και σου επιτρέπει σχεδόν να… πιάσεις το Ερέχθειο. 

360 
Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι, τηλ: 2103210006

Το λέει και το όνομά του: Το cocktail bar με την μεγάλη ταράτσα στην πλατεία Μοναστηρακίου προσφέρει πανοραμική θέα 360 μοιρών στο κέντρο της Αθήνας – της Ακρόπολης φυσικά περιλαμβανομένης. 

Λουκούμι 
Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, τηλ: 2103234814

Το αγαπημένο μας café στην πλατεία Αβησσυνίας σερβίρει φθηνό καφέ, φθηνά σνακ, φθηνά κοκτέιλ και «πλάγια» θέα στον Παρθενώνα από τη μία του πλευρά, αλλά και αφ’ υψηλού θέα στο αθηναϊκό Γιουσουρούμ ακριβώς από κάτω. 

Thea Terrace Bar 
Απόλλωνος 21, Πλάκα, τηλ: 2103234357

Μια ανάσα από την καρδιά της ομορφότερης αθηναϊκής γειτονιάς, το πλακιώτικο Central Athens Hotel διαθέτει υπέροχη ταράτσα με τραπεζάκια που βλέπουν την Ακρόπολη από απόσταση αναπνοής – απλή μαγεία. 

Public Café 
Καραγιώργη Σερβίας 1, Σύνταγμα, τηλ: 2103239101

Κλασική αξία στο Σύνταγμα, το café στον τελευταίο όροφο του ιστορικού κτιρίου που φιλοξενεί το πολυκατάστημα Public βλέπει «φάτσα» την πλατεία Συντάγματος και το Κοινοβούλιο, το μοναδικό café που απολαμβάνει αυτό το προνόμιο – για ανεμπόδιστη θέα, επιλέξτε τραπεζάκι στο μπαλκόνι. 

Café Μουσείου Ακρόπολης 
Δ. Αρεοπαγίτου 15, Μακρυγιάννη, τηλ: 2109000900

Έχει δικαιωματικά μια θέση στα café με την καλύτερη θέα προς την Ακρόπολη, καθώς βρίσκεται στην πεπλατυσμένη βεράντα του Μουσείου που την τιμά. Και μας σερβίρει καφέ, πρωινό και οικονομικές ελληνικές γεύσεις, συνδυασμένο με ατένισμα προς τον Ιερό Βράχο και την «οχύρωση» των σημαντικότερων μνημείων της πόλης. 

Acropolis Ami Bar 
Ήρας 10, Νέος Κόσμος, τηλ: 2109220810

Βρίσκεται στον έκτο όροφο του ξενοδοχείου Acropolis Ami Boutique Hotel και το μακρόστενο μπαλκόνι του κοιτάζει τον Παρθενώνα, τα φώτα της πόλης και το φεγγάρι, σε μια γειτονιά που δεν μας είχε συνηθίσει σε μέρη με θέα, αυτή του Φιξ. 

Chocolat 
Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο, τηλ: 2103469077

Αν έμεινε μία πλευρά από την οποία δεν είδαμε ακόμη την Ακρόπολη, αυτή είναι από τη μεριά του Θησείου. Πιάστε τραπεζάκι στο ωραιότερο μπαλκόνι της Αποστόλου Παύλου και απολαύστε ρομαντική θέα προς την βόρεια πλευρά του «λόφου των λόφων», αλλά και στην περαντζάδα του πεζόδρομου.

Στους λόφους της πόλης… 

Lycabettus Café 
Λόφος Λυκαβηττού

Χαριτώμενο και δροσερό, το café στην κορυφή του Λυκαβηττού είναι η ιδανική κατάληξη μετά από μία ανάβαση στον λόφο. Θα το βρείτε στο πλάτωμα μετά τους «Ορίζοντες», πλάι στο εκκλησάκι. 

Υάδες 
Αττικό Άλσος, τηλ: 2106470936

Έχουν και τα… Τουρκοβούνια την γοητεία τους: Στις Υάδες, το all day café του Αττικού Άλσους, θα βρεθείτε πάνω από το Γαλάτσι και τη Νέα Φιλοθέη και θα ατενίσετε την πόλη στο καταπράσινο φόντο του κήπου. 

Zafiro 
Αττικό Άλσος, Περιοχή Β’, Γαλάτσι, τηλ: 2106930586

Παραμένουμε στο Αττικό Άλσος και πιάνουμε τραπεζάκι στο Zafiro, κατά προτίμηση φυσικά στην «αυλή», όπου θα απολαύσετε δροσιστικό καφεδάκι κάτω από τα δέντρα με θέα την απεραντοσύνη της Αθήνας. 

Terra Petra 
Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη, τηλ: 210 5060694

Ανεβείτε τα σκαλιά και θα αποκαλυφθεί μπροστά σας μια ταράτσα-κήπος, με ψηλά φοινικόδεντρα, άνετα τραπέζια, έντονη μυρωδιά εσπρέσο, τροπικό ντεκόρ, χαλαρή μουσική και την πόλη «πιάτο» κάτω από τα πόδια σας. 

Άπολις 
Άλσος Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολη, τηλ: 2105060620

Από τις 9.00 το πρωί ανοίγει τις πύλες του το café του Άπολις στο άλσος του Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη, και μας δίνει την δυνατότητα να απολαύσουμε τον καφέ και το πρωινό μας με απίστευτη θέα σε ολόκληρο σχεδόν το λεκανοπέδιο. 

Telescope 
Αγ. Μαύρας 2, Λόφος Προφήτη Ηλία, Χαϊδάρι, τηλ: 2105812047

Στα «ψηλά» του Χαϊδαρίου, το Telescope απολαμβάνει συγκλονιστική θέα προς κάθε μεριά της Αττικής, ανάλογα το μπαλκόνι ή το πλάτωμα που θα επιλέξετε να καθίσετε, ενώ αν θέλετε να φέρετε την θέα (ή τον ουρανό) λίγο πιο κοντά σας, μπορείτε να κρυφοκοιτάξετε από τα διάσπαρτα τηλεσκόπια στις βεράντες. 

Blow lounge café 
Ίδης 6, Πειραιάς, τηλ: 2104100749

Από τα café του Πειραιά, ξεχωρίζουμε με διαφορά το Blow στον λόφο του προφήτη Ηλία πάνω από την Καστέλλα, καθώς από τα δύο του μπαλκόνια απολαμβάνουμε κάτι μοναδικό: Θέα προς τρία διαφορετικά λιμάνια: Το Πασαλιμάνι, το Μικρολίμανο και στο βάθος το κεντρικό πειραιώτικο λιμάνι.

Εκτός πόλης… 

Κάστρο Café 
Θέση Περατή, Αγ.Σπυρίδωνας, Πόρτο Ράφτη, τηλ: 2299072898

Το καφέ-στολίδι του Πόρτο Ράφτη απλώνει τραπεζάκια στην πλακόστρωτη αυλή του και προσφέρει θέα στη θάλασσα, από τα κύματα που σκάνε στην περιοχή μέχρι τις απέναντι ακτές της Αττικής. Τον χειμώνα λειτουργεί μόνο Σαβατοκύριακα. 

Tre Monti 

Ανηφορίζουμε προς την Παλιά Πεντέλη και πιάνουμε τραπέζι στο μπαλκόνι του Tre Monti στην πλατεία Αγία Τριάδος για να ρομαντζάρουμε ατενίζοντας τα τρία βουνά της Αττικής, καθώς και τα πλατάνια της αυλής ακριβώς από κάτω. Ιδανικό και για συγκλονιστικά ηλιοβασιλέματα.

Θέα Δηλαβέρη
Λητούς & Απόλλωνος, Μεταμόρφωση, τηλ: 2102842111
Ήσυχο, όμορφο και οικογενειακό, το café restaurant Θέα Δηλαβέρη διαθέτει μια περιποιημένη ταράτσα με πανοραμική θέα στην πόλη, και παιδική χαρά για να κρατήσετε απασχολημένα τα παιδιά. 

Cavo Seaside 
Λεωφ. Ποσειδώνος 105, Mάτι, τηλ.: 22940 39018

Ένα από τα ωραιότερα café πλάι στο κύμα βρίσκεται στο Μάτι. Οι ξύλινες εξέδρες του ατενίζουν την Αργυρή Ακτή και τις απέναντι παραλίες, ενώ στις άνετες πολυθρόνες και τα… καλαμωτά κρεβάτια του θα απολαύσετε καφεδάκι, ελαφριά σνακ και καθαρά ποτά μετά το ηλιοβασίλεμα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v