Η βόλτα του Σαββάτου: Στο νέο και ωραίο Root ArtSpace

Το νέο αγαπημένο μας στέκι στο Θησείο σερβίρει σφηνάκια τέχνης, μεσογειακή κουζίνα και ωραία κοκτέιλ, και αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του σαββατιάτικου προγράμματός μας.
Η βόλτα του Σαββάτου: Στο νέο και ωραίο Root ArtSpace
της Ηρώς Κουνάδη

Αυτό το Σάββατο, σκεφτόμαστε να αγνοήσουμε επιδεικτικά τον Άγιο Βαλεντίνο και τις 50 αποχρώσεις του, και να βολτάρουμε στην πόλη σαν να ήταν ένα οποιοδήποτε άλλο Σάββατο: Να χαζέψουμε τις χειροποίητες δημιουργίες του Meet Market στην Τεχνόπολη, να επισκεφθούμε το νέο αγαπημένο μας στέκι στην πόλη και να κλείσουμε τη μέρα με μια απολύτως funk συναυλία στον Βοτανικό. Θα μας ακολουθήσετε;

Μεσημεράκι στο Meet Market

Στην Τεχνόπολη στήνονται και πάλι οι πάγκοι του πάντα εορταστικού –κι αγαπησιάρικου, αυτή τη φορά– Meet Market, οι οποίοι φορτώνονται όπως πάντα με χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, οργανικά σαπουνάκια και καλλυντικά, είδη σπιτιού, νόστιμες λιχουδιές, βινύλια, συλλεκτικά vintage και retro προϊόντα. Οι πόρτες του Meet Market θα ανοίξουν στις 13.00, και το ολοήμερο πάρτι –με μουσικές από τους DJs του Meet Market και δωράκια έκπληξη για όλους– θα κρατήσει ως τις 23.00 το βράδυ.

Αν έχετε πιτσιρίκια, μην τα αφήσετε σπίτι: Δύο ομάδες, το Πανηγυράκι και οι Πυγολαμπίδες, έχουν σχεδιάσει ειδικά διαδραστικά παιχνίδια για όλη την διάρκεια του Meet Market.

Και μετά για φαγητό και κοκτέιλ στο Root Art Space

Το αγαπημένο στέκι των φοιτητικών μας χρόνων, ο θρυλικός Σταύλος του Θησείου, μεταμορφώθηκε πριν από λίγες μέρες σε ένα ντιζαϊνάτο στέκι με ατμοσφαιρικούς φωτισμούς και καθαρές γραμμές. Και το όνομα αυτού, Root Art Space. Η καινούρια άφιξη του πεζόδρομου της Ηρακλειδών υπόσχεται πως θα είναι πολλά περισσότερα από ένα ακόμα café-bar-restaurant. Εκθέσεις τέχνης, μίνι φεστιβάλ κινηματογράφου, μουσικά live και πολλά ακόμα happenings θα φιλοξενούνται εδώ.

Προς το παρόν, μετά την επιστροφή από το Meet Market, εμείς πιάνουμε ξύλινο καναπεδάκι στην μεγάλη σκεπαστή αυλή και παραγγέλνουμε λαχταριστές δημιουργίες μεσογειακής κουζίνας και ευφάνταστα κοκτέιλ για… επιδόρπιο. Το μενού αντλεί την έμπνευσή του από την πολυσυζητημένη τώρα τελευταία paleo diet, με φρέσκες και ακατέργαστες πρώτες ύλες, ενώ τη λίστα των κοκτέιλ έχει επιμεληθεί ο γνωστός bartender Γιάννης Σαμαράς. Εμείς δοκιμάσαμε το Sugar Man, με μαύρο ρούμι, κρέμα βουτύρου μπανάνας, λάιμ, σιρόπι καραμέλα και μπίτερ από τριφύλλι, και το Too Damn Hot με πίσκο, γάλα αμυγδάλου με μέλι, λικέρ Chambord, λάιμ και μπίτερ κακάο και μείναμε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€, ενώ για φαγητό θα υπολογίσετε περί τα 15€ το άτομο. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το μενού εδώ.

Βράδυ με Chinese Man

Οι αγαπημένοι γάλλοι του ελληνικού κοινού επιστρέφουν στην Αθήνα και στο Βοτανικό Live Stage και φέρνουν μαζί τον ξεχωριστό ήχο τους, που είναι επηρεασμένος από τη Hip Hop σκηνή αλλά και από funk, dub, reggae και jazz ακούσματα. Υπόσχονται ότι θα παίξουν όλα τα αγαπημένα τους κομμάτια, θα διαδώσουν το ζεν πνεύμα τους και θα μας εκπλήξουν ξανά με την εκρηκτική τους παρουσία. Τα εισιτήρια κυμαίνονται από 18€ έως 28€, και το live ξεκινά στις 21.30. Πάρτε μια γεύση από το παρακάτω (πολυαγαπημένο μας) βίντεο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v