Live σκηνές: Οκτώ ροκ διευθύνσεις στην Αθήνα

Εγχώριες και μη μπάντες, alternative ατμόσφαιρα, underground φιλοσοφία και άφθονη ροκ μουσική. Οκτώ «ζωντανά» στέκια γεμίζουν με τις μουσικές τους τις νύχτες μας στην πόλη.
Live σκηνές: Οκτώ ροκ διευθύνσεις στην Αθήνα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Οι επιλογές για κάποιον που θέλει να ακούσει ζωντανή μουσική στην Αθήνα είναι δεκάδες και κρύβονται σε κάθε στενό της. Πέραν όμως από τους «μεγάλους» συναυλιακούς χώρους που φιλοξενούν καλλιτέχνες ανεξαρτήτως μουσικής καταγωγής, υπάρχουν και ορισμένοι πιο «μικροί» οι οποίοι προσανατολίζονται σε ροκ μονοπάτια και προσφέρουν την ευκαιρία σε πιο εναλλακτικές μπάντες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό.

Χώροι που είτε αποτελούν καθαρόαιμα συναυλιακά στέκια, είτε συνδυάζουν τη φιλοσοφία του μπαρ με εκείνη της μπουάτ, προσφέροντας άκρως ενδιαφέρουσες εναλλακτικές για τις εξόδους μας. Οκτώ τέτοιους «ροκ» χώρους συγκεντρώσαμε παρακάτω. 

Lazy Λεωφόρος Πεντέλης 1, Βριλήσσια

Από το 2004 μουσικοί από όλο το φάσμα της εγχώριας ροκ και blues σκηνής έχουν παρελάσει από το πάλκο του Lazy, το οποίο κάθε άλλο παρά τεμπέλικο είναι. Από εδώ έχουν περάσει σημαντικές εγχώριες μπάντες όπως τα Υπόγεια Ρεύματα, οι Domenica και οι Blues Wire και εκατοντάδες ανερχόμενοι δημιουργοί του χώρου. Οι Πέμπτες επιμένουν εδώ και καιρό σε ροκ/blues, οι Δευτέρες περιλαμβάνουν ανελέητο τζαμάρισμα και οι υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας (πλην Τρίτης και Τετάρτης) παραδίδονται σε καθαρόαιμους ροκ ρυθμούς από εγχώριες μπάντες. Δείτε το πρόγραμμα των επερχόμενων live εδώ. Η είσοδος στα περισσότερα από αυτά είναι ελεύθερη, με ελάχιστη κατανάλωση 5€. 

After Dark Διδότου 31 & Ιπποκράτους, Εξάρχεια , τηλ. 2103606460 

Σταθερή αξία εδώ και χρόνια στην live σκηνή της πόλης, το After Dark επιμένει να εκπέμπει σε rock and roll ρυθμούς. Έτσι στο στέκι των Εξαρχείων θα δείτε να πιάνουν συχνά πόστο μεγάλα ονόματα της εγχώριας σκηνής, αλλά και «φρέσκιες» αφίξεις που εμπλουτίζουν τα ακούσματα του μαγαζιού με garage και punk άποψη. Στο πρόγραμμα για αυτόν τον μήνα βρίσκουμε ονόματα όπως οι Blues Cargo, οι No Man’s Land, ο Δημήτρης Πουλικάκος με τα Αδέσποτα Σκυλιά, οι Χατζηφραγκέτα και πολλές ακόμα εγχώριες μπάντες. Δείτε το πρόγραμμα εδώ. Η τιμή της εισόδου κυμαίνεται από 5€ -10€. 

Revenge of Rock Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι 

Το θρυλικό ροκάδικο της Αλεξάνδρας συνεχίζει σε νέο χώρο πλέον στην Κηφισίας να διοργανώνει θεματικές βραδιές με tribute bands σε μεγαθήρια του χώρου (Ramones, Metallica κτλ.) τα Σαββατοκύριακα, ενώ τις Τρίτες σειρά παίρνουν μουσικοί και ερασιτεχνικές μπάντες οι οποίες συμμετέχουν στα καθιερωμένα Jam Nights παρουσιάζοντας το υλικό τους και τζαμάροντας με το κοινό. Η είσοδος στα Jam Nights είναι ελεύθερη, ενώ στις συναυλίες ανέρχεται στα 5€. 

Blackbird Κλεισόβης 5, Εξάρχεια, τηλ: 2103300557

Το παρεΐστικο στέκι των Εξαρχείων με τα φθηνά ποτά και την άκρως ροκ ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του, διοργανώνει συχνά πυκνά ζωντανές εμφανίσεις στις οποίες συμμετέχουν ελληνικές μπάντες από όλο το φάσμα της ροκ σκηνής. Από το Stage του έχουν περάσει συγκροτήματα όπως οι Beggars Blues Diary, οι New Past, οι Tuxedo Conspiracy, οι The Cougars, οι Rolling Fellows και πολλά ακόμα συγκροτήματα, τα οποία σε κάθε live μας κάνουν να νοιώθουμε ότι γυρίσαμε στην αθώα εποχή των 18. Η είσοδος στα live είναι συνήθως δωρεάν, πλην κάποιων εξαιρέσεων. Για να ενημερωθείτε για τα μελλοντικά events του bar κάντε κλικ στη σελίδα του στο Facebook.

Ρινόκερως Ασκληπιού 22, Εξάρχεια, τηλ: 2103389877

Μπαρ που δηλώνει ότι αγαπάει παράφορα τη μουσική και το αποδεικνύει εμπράκτως έχοντας στήσει ένα δυναμικό team από αξιόλογους Djs και μπόλικα live από ακουστικά – κατά κύριο λόγο – σχήματα. Ο εσωτερικός του χώρος συμπράττει και αυτός στη δημιουργία μιας ιδανικής ροκ ατμόσφαιρας με κάδρα από θρυλικές μπάντες στους τοίχους, ενώ πρόσφατα ο Ρινόκερως γιόρτασε τα δύο χρόνια ζωής με επετειακές συναυλίες από τους Apallachian Cobra Worshippers και τον Scott McLoud. Ο χειμώνας προβλέπεται μεγάλος για τον συμπαθέστατο αυτό χώρο της Ασκληπιού, επομένως μείνετε «συντονισμένοι» στη σελίδα του στο FB για τα μελλοντικά unplugged live.  Η είσοδος σε αυτά είναι ελεύθερη. 

Zero Μεγ. Αλεξάνδρου 120, Κεραμεικός, τηλ: 2130237420

Νέος χώρος στον Κεραμεικό, ο οποίος στηρίζει έμπρακτα την underground σκηνή της πόλης μέσα από πολυάριθμα events,φεστιβάλ, dj sets και φυσικά συναυλίες. Στο υπόγειο live stage του, βρίσκουν μουσική έκφραση εγχώριες – κατά κύριο λόγο – μπάντες που δεν περιορίζονται μόνο στη ροκ σκηνή, αλλά καλύπτουν ολόκληρο τον alternative ήχο. Εδώ είδαμε για παράδειγμα τους punk rockers Three Way Plane στην επετειακή συναυλία τους για τα δέκα χρόνια μουσικής πορείας, αλλά και τους post hardcore Claustro. Μείνετε συντονισμένοι για τα μελλοντικά events στο Zero εδώ.

Area22 Αγίας Φωτεινής 22 , Νεα Σμύρνη, τηλ: 6941620745

«Φρέσκια» άφιξη στην Νέα Σμύρνη, το Area 22 είναι ένας συναυλιακός χώρος… με τα όλα του, συνολικής χωρητικότητας 400 ατόμων. Οι πύλες του άνοιξαν μόλις τον Οκτώβρη, όταν και φιλοξένησε τη συναυλία των Keepers of Jericho (μπάντα-tribute στους Helloween), The Ultimate Sin (μπάντα -tribute στον Ozzy Osbourne) και Fast as a Shark (μπάντα -tribute στους Accept). Η συνέχεια αναμένεται το ίδιο δυναμική με μετακλήσεις από εγχώριες μπάντες και όχι μόνο. Μείνετε συντονισμένοι για τα μελλοντικά live εδώ.

Architecture Rock Cafe Ούλωφ Πάλμε 23, Ζωγράφου, τηλ: 210 7472472

Το ροκ στέκι στην φοιτητική πιάτσα του Ζωγράφου κρατάει εδώ και χρόνια ζωντανό τον… σκληρό του χαρακτήρα, φιλοξενώντας σε σταθερή βάση συγκροτήματα από την εγχώρια και διεθνή σκηνή. Από εδώ έχουν περάσει μεταξύ άλλων οι Λάκης Παπαδόπουλος, Εκείνος & Εκείνος, Βασίλης Καζούλης, Megavat, Κώστας Γαλίτης, Μιχάλης Κακέπης, Motivo 4, Sold Out και δεκάδες ακόμα ονόματα, ενώ πρόσφατα την «αρχιτεκτονική» σκηνή κατέλαβαν τα Υπόγεια Ρεύματα και ο Γιώργος Δημητριάδης. Η είσοδος στα live – πλην κάποιων εξαιρέσεων- είναι δωρεάν.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v