5 ωραίες προτάσεις για ταινία και ποτό το Σάββατο

Συγκεντρώνουμε ιδέες για σινεφίλ εξόδους σε πέντε κινηματογραφικές αίθουσες της πόλης και ωραία μπαράκια δίπλα τους για να συζητήσουμε τις ταινίες πίνοντας.
5 ωραίες προτάσεις για ταινία και ποτό το Σάββατο
του Γιώργου Κόκουβα

Ταινία και ποτάκι μετά: Κλασικότατος, αγαπημένος συνδυασμός, τον οποίο θα ξαναδοκιμάσουμε αυτό το Σάββατο. Γι’ αυτό και συγκεντρώσαμε πέντε ωραίες επιλογές ταινιών σε σινεμά της Αθήνας, μαζί με ισάριθμα αγαπημένα μπαράκια στα πέριξ τους για να συζητήσουμε στην συνέχεια την ταινία και να τσουγκρίσουμε τα κοκτέιλ μας στην υγειά της έβδομης τέχνης.

*Στην Πανόρμου… έχει καλοκαίρι
Η ταινία
: Αύγουστος

Ο Μπέβερλι Γουέστον είναι ένας ποιητής με πρόβλημα αλκοολισμού, ενώ η γυναίκα του, Βάιολετ, πάσχει από καρκίνο του στόματος κι έχει εθιστεί στα φάρμακα. Ο Μπέβερλι αποφασίζει να προσλάβει κάποια να της μαγειρεύει και να την φροντίζει. Λίγες εβδομάδες μετά αφού προσλαμβάνεται η Τζοάνα, ο Μπέβερλι εξαφανίζεται, κάτι που κάνει την οικογένεια να ενωθεί για να τον βρει. Εξαιρετικές στους πρώτους ρόλους οι υποψήφιες για Όσκαρ Μέριλ Στριπ και Τζούλια Ρόμπερτς, σε μία οικογένεια που θυμίζει σε πολλά… ελληνική.
Η αίθουσα: Δαναός (λ. Κηφισίας 109 και Πανόρμου, προβολές 17.30, 20.00 και 22.30, εισιτήριο 8€
Το ποτό: Θα το πιούμε στο Lab (Τριφυλλίας 71), το καλύτερο εναλλακτικό μπαράκι στα πέριξ της Πανόρμου, ελαφρώς πιο ψηλά από την παραδοσιακή πιάτσα. Βιομηχανικό design, freestyle μουσικές, φιλική ατμόσφαιρα και ωραιότατη σκεπασμένη αυλή για άνετες συζητήσεις είναι το φόντο στο οποίο θα απολαύσετε τα φθηνά ποτά του (5€ το ποτό, 7€ το κοκτέιλ).

*Στο Μαρούσι… για το τελευταίο τεύχος του LIFE
Η ταινία:
The Secret Life of Walter Mitty

O Μπεν Στίλερ σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μια αναπάντεχα καλή ταινία για την αποφασιστικότητα και την αισιοδοξία στη ζωή. Όταν οι υπεύθυνοι του περιοδικού LIFE αποφασίζουν να διακόψουν την έντυπη έκδοσή του, αναθέτουν στον υπεύθυνο εμφάνισης αρνητικών, Ουόλτερ Μίτι, να βρει την καλύτερη φωτογραφία που τράβηξε ο κορυφαίος φωτογράφος για το τελευταίο εξώφυλλο. Η αναζήτηση του φιλμ γίνεται η αναζήτηση ατόφιας της πεμπτουσίας της ζωής.
Η αίθουσα: Odeon Kosmopolis (λ. Κηφισίας 73, Μαρούσι, ώρα προβολής 20.10, εισιτήριο 7,50€)
Το ποτό: Θα το πιούμε στο μαρουσιώτικο Blueprint (Β. Σοφίας 17), όπου θα ακούσουμε ροκιές, θα απολαύσουμε μπύρα στους ξύλινους πάγκους του και θα ψάξουμε… την πεμπτουσία της ζωής μέσα από ‘70s και ‘80s ακούσματα. Το ποτό κοστίζει 7€, ενώ το κοκτέιλ της ημέρας 6€.

*Διαπλεκόμενη έξοδος στον Χολαργό
Η ταινία
: Οδηγός Διαπλοκής

Στο Νιου Τζέρσεϊ του 1978 ένα ζευγάρι απατεώνων παγιδεύεται από το FBI και αναγκάζεται να συνεργαστεί σε μια επιχείρηση που φιλοδοξεί να ξεσκεπάσει ένα κύκλωμα εκτεταμένης πολιτικής διαφθοράς. Ο David O’Russell κερδίζει πόντους στο Hollywood με την σκηνοθεσία του και το φρέσκο λαμπερό του καστ κλέβει την παράσταση με τους εντυπωσιακούς Christian Bale, Jennifer Lawrence, Amy Adams και Bradley Cooper, όλοι τους υποψήφιοι για Όσκαρ για την συγκεκριμένη ταινία.
Η αίθουσα: Σινέ Χολαργός (Μεσογείων 232 και Βεντούρη, Χολαργός, ώρες προβολών 17.20, 20.00, 22.40, εισιτήριο 8€)
Το ποτό: Θα το πιούμε στο απόλυτο hot spot της πιάτσας του Χολαργού, το White Spoon ακριβώς δίπλα από το σινεμά (Μεσογείων 234), όπου θα δοκιμάσουμε το υπέροχο vintage κοκτέιλ με το υποβρύχιο-βανίλια και θα ακούσουμε δυνατές μουσικές από τους guest DJs. Αν πάλι δεν θέλετε πολυκοσμία, ανηφορίστε μέχρι το κοντινό Bootleg (Φανερωμένης 8) για ατμόσφαιρα ποτοαπαγόρευσης, ήσυχη οινογνωσία και κρύα πιάτα για τσιμπολόγημα. 

*Ο Disney… στους Αμπελόκηπους
Η ταινία
: Saving Mr. Banks

Ο Ουόλτ Ντίσνει (με την μορφή του Τομ Χανκς) συναντά την αυστραλή δημιουργό της Μέρι Πόπινς (με τη μορφή της Έμα Τόμσον) με σκοπό να την πείσει να μεταφέρει τις περιπέτειες της μετέπειτα πασίγνωστης νταντάς στη μεγάλη οθόνη. Την παρτίδα σώζουν οι ερμηνείες των δύο ηθοποιών σε μία απλή, αλλά νοσταλγική ταινία εποχής – δείτε εδώ την γνώμη του κριτικού του In2life. http://www.in2life.gr/culture/cinema/article/313609/saving-mr-banks.html
Η αίθουσα: Αθήναιον (Β. Σοφίας 124, Αμπελόκηποι, ώρες προβολών 17.40, 20.00, εισιτήριο 7,50€)
Το ποτό: Θα το πιούμε στο Espressaki (Αγγ. Πυρρή 3), ένα όμορφο μπιστρό στην σκιά του Πύργου των Αθηνών, που σερβίρει υπέροχο ζεστό κρασί και cookies, cupcakes ή σάντουιτς αν πεινάσετε. 

*Η Νεάπολη… είναι όμορφη
Η ταινία
: Η Τέλεια Ομορφιά

Είναι καλοκαίρι και η Ρώμη λάμπει από την ομορφιά της. Μέσα σε αυτό το ντεκόρ, ο Τζεπ Γκαμπαρντέλα συστήνεται ως ένας 65χρονος πετυχημένος δημοσιογράφος, που ο χρόνος δεν του έχει στερήσει τη γοητεία. Σαν ένα κομμάτι του μυστηρίου της πόλης, το παρελθόν του Τζεπ ανοίγεται σιγά-σιγά αποκαλύπτοντας τα μυστικά του, σε μια μάλλον ποιητική ταινία του Πάολο Σορεντίνο που μας παραδίδει εικόνες, οι οποίες αντικατοπτρίζουν αυτό ακριβώς που μας υποσχέθηκε: την τέλεια ομορφιά.
Η αίθουσα: Ααβόρα (Ιπποκράτους 180, Νεάπολη, ώρα προβολής: 22.00, εισιτήριο: 8€
Το ποτό: Θα το πιούμε στη «Σβούρα», το πιο χαλαρό στέκι της περιοχής, «κρυμμένο» στο 170 της Χαριλάου Τρικούπη, που διαθέτει έναν όμορφα διακοσμημένο, παρεΐστικο εσωτερικό χώρο, αλλά και μια εσωτερική αυλή που τον χειμώνα σκεπάζεται και φιλοξενεί τις συζητήσεις μας συνοδεία ποτού ή ρακόμελου το οποίο μπορούμε να συνοδεύσουμε με λίγους αλλά καλούς μεζέδες. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v