Vinyl is back: Το βινύλιο (γυρί)ζει στην Τεχνόπολη

Αν νομίζετε ότι το βινύλιο πέθανε, τότε περάστε μια βόλτα από τη Τεχνόπολη το τριήμερο 4 με 6 Οκτωβρίου και μάλλον θα αναθεωρήσετε.
Vinyl is back: Το βινύλιο (γυρί)ζει στην Τεχνόπολη
Είστε αθεράπευτος συλλέκτης δίσκων; Λατρεύετε την μουσική ιστορία; Είστε από τους newbies που αναζητούν λίγη από την ατμόσφαιρα των «παλιών καλών εποχών» της μουσικής στα δισκάδικα της πόλης; Εν ολίγοις, γουστάρετε βινύλιο; Τότε πιθανότατα το τριήμερο 4 με 6 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι να σας αφορά. Και πολύ μάλιστα.

Στόχος του δεύτερου “Vinyl is Back” σύμφωνα με τους διοργανωτές, δεν είναι να καταγραφεί ως άλλο ένα παζάρι δίσκων, ούτε να αποτελέσει απλώς ένα εορταστικό event. Αντίθετα, είναι στημένο για να σηματοδοτήσει την οριστική, όπως λένε, αμετάκλητη και συστηματική επιστροφή του μαύρου δίσκου που ταξίδεψε και συνεχίζει να ταξιδεύει μουσικά γενεές γενεών.

Τι θα βρούμε λοιπόν αυτό το τριήμερο στον χώρο της Τεχνόπολης; Εκτός από καταστήματα πώλησης δίσκων, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του φεστιβάλ θα βρείτε ιδιώτες και συλλέκτες, δισκογραφικές εταιρείες που επιμένουν στο… μαύρο, μηχανήματα αναπαραγωγής δίσκων, αξεσουάρ, είδη αποθήκευσης, έπιπλα, μουσικές αφίσες, ρούχα και μουσικά βιβλία.

Παράλληλα, με την ανάδειξή του σε παράγοντα ενημέρωσης, δημιουργικού διαλόγου, εμπορικών επαφών και συναλλαγών, το φεστιβάλ θα λειτουργήσει, σύμφωνα με τους διοργαωντές, ως σημείο αναφοράς (τοπικό και χρονικό), όπου όλοι οι εραστές του βινυλίου θα μπορέσουν να συναντηθούν μεταξύ τους, αλλά και με τα … αντικείμενα του πόθου τους. Απώτερος στόχος; Η αξιοποίηση και συστηματική επικοινωνία με ένα δυναμικό κοινό δυνητικών αγοραστών, αλλά και ανάπτυξη της δυναμικής του κλάδου μέσω της «μύησης» των νεότερων γενιών στη «μαγεία» του βινυλίου και του πικάπ. Όχι ότι χρειάζεται και ιδιαίτερη προσπάθεια πάντως.

Info:
Είσοδος: Δωρεάν
Ώρες λειτουργίας :
Παρασκευή 4 Οκτωβρίου : 5-9 μ.μ.
Σάββατο 5 Οκτωβρίου : 11 π.μ. – 9 μ.μ.
Κυριακή 6 Οκτωβρίου : 11 π.μ. – 9 μ.μ.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v