Tonino Carotone: Βασκικό πνεύμα και ethnic ήχοι στο Half Note

Γνήσια σύγχρονη λαϊκή μουσική του δρόμου και το μεσογειακό ταμπεραμέντο του Tonino Carotone επιφυλάσσει η μουσική εβδομάδα του Half Note. Ο φιλαράκος του Manu Chao επιστρέφει στην Ελλάδα για να μας ταρακουνήσει με τους ξύπνιους ήχους και στίχους του.
Tonino Carotone: Βασκικό πνεύμα και ethnic ήχοι στο Half Note
Οι τυχεροί που κερδίζουν διπλές προσκλήσεις για το live του Tonino Carotone την Τρίτη 23 Νοεμβρίου στο Half Note ειναι οι:
ΠΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ
ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό.

Όταν ο Antonio de la Cuesta αποφάσισε να αφήσει το γκρουπάκι του στην Παμπλόνα της Ισπανίας και να μετακομίσει στην Ιταλία σε ηλικία 25 ετών, κανείς δεν περίμενε την πλήρη μετάλλαξη που ακολούθησε: το όνομα αλλάζει σε Tonino Carotone και ο νεαρός μουσικός κάνει επιτυχία και βρίσκει το στιλ που τον χαρακτηρίζει έκτοτε.

Ο Βάσκος τροβαδούρος, μετά από τρία άλμπουμ και σπουδαίες συνεργασίες –όπως αυτή με τον αγαπημένο του ελληνικού κοινού Manu Chao, γυρίζει τον κόσμο χαρίζοντας τις ιδιαίτερες μουσικές του και τους στίχους με τον ευαίσθητο αλλά καυστικό χαρακτήρα στο κοινό που φαίνεται να κερδίζει εύκολα.

Η καλλιτεχνική – και ανθρώπινη, φυσικά – αυτή ευαισθησία του γνωστού μας Βάσκου τραγουδιστή - performer καταγράφεται άψογα στον πρόσφατο δίσκο του, “Ciao, Mortali”, όπου το χιούμορ του εξοπλίζεται με ακόμα πιο ισχυρή μουσική και αγκαλιάζει ροκ, φλαμένκο, τάνγκο, ιταλική ποπ και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.



Ο τροβαδούρος φροντίζει πάντα να παίζει με τις αναμνήσεις μας, ενισχύοντας, παράλληλα, την κοινωνικοπολιτική μας συνείδηση. Υιοθετώντας μια ερμηνευτική αντίληψη που έχει να κάνει με τη nostalgia (πότε σαν Gino Paoli και πότε σαν Rocky Roberts) και ένα ελληνορωμαϊκό image, συνδυάζει δημιουργικά την α λα Manu Chao πολιτική θέαση με την πλούσια ιταλοπόπ τραγουδοποιητική παράδοση, δίνοντας σύγχρονες καντσονέτες και σερενάτες που βρίσκουν πάντα τον στόχο τους.

Ο Tonino εκτείνει την παράδοση του Renato Carosone και του Adriano Celentano με τρόπο μοναδικό, κάνοντας το κοινό να τον θεωρεί δικό του άνθρωπο.

Ο Carotone είναι ένας καινούριος αυθεντικός εκφραστής της σύγχρονης λαϊκής μουσικής που φέρει το πνεύμα του δρόμου – σε συνδυασμό με ethnic και world μουσικές, με χιούμορ και έκδηλη κοινωνική ευαισθησία, ανοίγοντας πια τον δικό του δρόμο. Δρόμος που, αφού ξεκίνησε με φόρα από την επιτυχημένη του περιοδεία στην Λατινική Αμερική και την Ευρώπη, τον φέρνει για άλλη μια φορά στην Ελλάδα για μια εβδομάδα με διεθνικές ποπ/τζαζ/φολκ νότες στο Half Note Jazz Club. Canzonissima!

Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μέτς, τηλ.: 210 9213310

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (χωρίς ποτό) : Α ΖΩΝΗ: 30€ , Β ΖΩΝΗ: 25€, Γ ΖΩΝΗ & ΒΑR: 20€, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 15,
Ειδικές τιμές ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ: Γενική Είσοδος (χωρίς ποτό): 20€, Φοιτητικό: 10€

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30, Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v