Bobayo: Καλοκαιρινό "καταφύγιο" δροσιάς

Παγωμένα κοκτέηλς, όμορφη διακόσμηση, κεφάτη μουσική και λογικές τιμές χαρακτηρίζουν την καλοκαιρινή αυτή ένωση των «Bodega», «Banana Moon» και «Ayor» στην νησίδα της Αρδηττού, λίγα μόλις μέτρα από το Καλλιμάρμαρο. Και το όνομα αυτής; Bobayo!
Bobayo: Καλοκαιρινό καταφύγιο δροσιάς

Τα βράδια του Αυγούστου που η Αθήνα στην κυριολεξία βράζει, είναι απολαυστικό να ανακαλύπτεις "οάσεις" στο κέντρο της πόλης που εκτός από όμορφη και προσεγμένη ατμόσφαιρα σου προσφέρουν και εκλεκτές αλκοολούχες επιλογές, στον αντίποδα των κακοφτιαγμένων ποτών που βρίσκει κανείς (και χρυσοπληρώνει) στα περισσότερα clubs. Μία τέτοια όαση βρήκαμε στον όμορφο κήπο του Bobayo που -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά όπως πληροφορηθήκαμε- προσφέρει απλόχερα all night long διασκέδαση με freestyle μουσικές επιλογές από Dj's που σέβονται το κοινό και φοβερά κοκτέηλς που θα σας απογειώσουν (κυριολεκτικά και μεταφορικά).

Ο χώρος, με έντονο το στοιχείο του πράσινου, έχει καταφέρει να κρατήσει την φασαρία και την "άσχημη" εικόνα του κοντινού δρόμου στην απέξω, με αποτέλεσμα εμείς να ευχαριστιόμαστε το ποτό μας σε ένα από τα δεκάδες στάντς ή στους άνετους καναπέδες. Οι ξύλινες επιφάνειες στο μπαρ και την διακόσμηση μας προκάλεσαν ένα αίσθημα οικειότητας που λίγα μαγαζιά μέχρι στιγμής το έχουν καταφέρει.
Αλλά ας προχωρήσουμε στο ψητό ή μάλλον στο...ποτό!

Όπως κάθε νυχτερινό μαγαζί που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και το Bobayo προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία ποτών. Με μία διαφορά όμως: Εδώ τα κοκτέηλς είναι πραγματικά αριστουργήματα και δεν θυμίζουν σε τίποτα τις βαρετές δημιουργίες άλλων μαγαζιών (τις οποίες μάλιστα πληρώνουμε και 15€). Το σε στυλ μανάβικου μπαρ τα λέει όλα. Τα φρούτα που θα δείτε πίσω από τον μπαρμαν αποτελούν και το κύριο συστατικό των κοκτέηλς του Bobayo και πιστέψτε μας, είναι άκρως απολαυστικά. Ο μακρύς κατάλογος με τα κοκτέιλ μάλιστα, έχει αναρτηθεί και σε μαυροπίνακα πάνω από την κεντρική μπάρα. Δοκιμάσαμε εκπληκτικό daquiri mango δροσερό και δυνατό όσο θα έπρεπε με smooth υφή και ελαφρώς ξινή γεύση και  Skino Cosmopolis με cranberry, vodka, lime και μαστίχα (η... ελληνική εκδοχή του Cosmopolitan) που ήταν κάτι παραπάνω από απολαυστικό. Όπως είδαμε με μία σύντομη ματιά στον κατάλογο, υπάρχουν επίσης αρκετές επιλογές από fingerfood και κυρίως πιάτα διεθνούς λογικής από τον σεφ Χάρη Μαρουλόπουλο.

Η μουσική που παίζει κινείται στα όρια του mainstream, χωρίς όμως να ταλαιπωρεί τα αυτιά μας με μελωδίες που κινούνται από pop, ροκ μέχρι και atlernative. Υπάρχουν φυσικά και οι θεματικές βραδιές και τα κατά καιρούς events & parties, στα οποία καλούνται να παίξουν γνωστοί έλληνες και ξένοι παραγωγοί.

Το κοκτέηλ κοστίζει 10€, ενώ δεν πληρώνετε είσοδο τις καθημερινές. Τα Σαββατοκύριακα είναι 7€. Φιάλη: €80 απλή, €90 special 


Αρδηττού 1, Μέτς
Τηλ.: 2109219397

Ν.Γ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v