7 σούπερ ρομαντικά εστιατόρια στην Αθήνα

Επειδή όλοι ξέρουμε πως ο έρωτας περνά από το στομάχι, ορίστε επτά υπέροχα αθηναϊκά εστιατόρια για να γιορτάσετε την αγάπη σας… οποιαδήποτε μέρα.
7 σούπερ ρομαντικά εστιατόρια στην Αθήνα
Zampano
Σαρρή 18, Ψυρρή, τηλ.: 21 3023 3244

Στο ισόγειο του υπέροχου νεοκλασικού που στεγάζει το City Circus, το Zampano είναι ένα σούπερ ατμοσφαιρικό, ψηλοτάβανο εστιατόριο με ρομαντίκ φωτισμούς, ρουστίκ τραπέζια και γιγάντιες τζαμαρίες που βλέπουν στην περαντζάδα της οδού Σαρρή.



Στο μενού του ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων τα νιόκι από πατάτα και πατζάρι με πέστο ρόκας και ηλιόσπορο, το κριθαρότο με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι και κατσικίσιο τυρί, η σαλάτα με φασόλια τσαουλιά, αρακά, πίκλες κρεμμυδιού, kale και Dijon dressing, η η λευκή φάβα με τηγανιτές σαρδέλες και καραμελωμένα κρεμμύδια και το καρπάτσιο χταποδιού με άγρια ρόκα, φινόκιο, ροζ πιπέρι και πορτοκάλι. Οι τιμές κυμαίνονται στα 25-30€ το άτομο, με μπουκάλι κρασί.

Balcony 
Βεΐκου 1, Κουκάκι, τηλ.: 211 4118437

Νεοκλασικών… συνέχεια, σε ένα από τα ομορφότερα αθηναϊκά εστιατόρια. Το Balcony στεγάζεται σε ένα φαντασμαγορικό κτίριο του 1920, «βλέπει» στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη και το Μουσείο της Ακρόπολης, και εμπνέεται τις γευστικές του δημιουργίες από τοπικές συνταγές της Βόρειας Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του Πόντου.



Εδώ θα δοκιμάσετε, για παράδειγμα, χειροποίητες γκόγκιζες (είδος ζυμαρικού) με φρέσκια ντομάτα και ξερή μυζήθρα, και νεροβούβαλο Κερκίνης, σερβιρισμένο με κρεμμύδια γεμισμένα με κόκκινο λάχανο, κρούστα γιαουρτιού με σαφράν και πέταλα πατάτας. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 25€ περίπου το άτομο, με ποτήρι κρασί. Αναλυτικά το μενού μπορείτε να το δείτε εδώ

Το Τραίνο στο Ρουφ
Σιδηροδρoμικός Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, τηλ: 210 5298922

Το έχουμε ξαναπεί, αλλά λίγα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο είναι πιο ρομαντικά από τα αυθεντικά βαγόνια των παλιών τραίνων. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να λείπει ούτε από την φετινή μας λίστα το κομψότατο wagon restaurant του Τραίνου στην αποβάθρα του Ρουφ.



Στο μενού, που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ, φιγουράρουν νοστιμιές όπως ρύζι Orient Express με απάκι κοτόπουλου μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο με κόκκινες πιπεριές και τζίντζερ, ζυμαρικά με pesto Genovese και παρμεζάνα, φιλέτο καπνιστής πέστροφας και χειροποίητα μπιφτεκάκια με σάλτσα τσίλι. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 15€ με ποτήρι κρασί, ενώ μια δοκιμή αξίζουν και τα κοκτέιλ, όπως το Fantastic Boyfriend, με βότκα, καρύδα, λάιμ και βατόμουρο (στα 8€).

7 Food Sins 
Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 1, Πλάκα, τηλ.: 210 7011108

Βρίσκεται σε μια από τις ωραιότερες γωνιές της Πλάκας, σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό (βγάζει και τραπεζάκια έξω στο πλατειάκι με τις πρώτες ηλιαχτίδες) και «πειράζει» δημιουργικά την ελληνική κουζίνα –εξ ου και ο τίτλος gastro-pub στο όνομά του.



Εδώ, στα ατμοσφαιρικά δωματιάκια που φιλοξενούν τα ξύλινα ρουστίκ τραπέζια του, θα δοκιμάσετε δημιουργίες σαν το ριζότο με καπνιστές γαρίδες, άρωμα τρούφας και κρέμα από αργοψημένο λεμόνι, τα μοσχαρίσια στηθοπλευρά με αφρό πατάτας και σάλτσα στιφάδο, τα μύδια αχνιστά σε μπύρα, με πράσινο μήλο και αλμυρίκια, και τον καπνιστό σολομό με πατζαροσαλάτα και χρένο. Αναλυτικά το μενού υπάρχει εδώ. Οι τιμές κυμαίνονται στα 25€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Mono 
Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ, Πλάκα, τηλ.: 210 3226711



Παραμένουμε στην Πλάκα, για να περάσουμε μια βόλτα και από το πανέμορφο Mono, που απλώνει τα τραπεζάκια του κάτω από ατμοσφαιρικά φωτισμένους πέτρινους τοίχους, και ετοιμάζει ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ένα σούπερ σπέσιαλ μενού στα 40€ το άτομο, το οποίο περιλαμβάνει λαυράκι σασίμι με τζελ μανταρινιού, μπισκότο με σουσάμι και μαγιονέζα με τσίλι, σαλάτα με κινόα, ρόδι, δυόσμο και αποξηραμένα φρούτα, πικάνια στη σχάρα με γλάσο σύκου, πατάτες baby και πουρέ από καραμελωμένο κρεμμύδι. Δείτε το αναλυτικά εδώ και το a la carte μενού εδώ

Artisanal 
Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ.: 21 0808 6111



Μιλώντας για set menu ειδικά σχεδιασμένα για Βαλεντίνους, το πανέμορφο Artisanal της Κηφισιάς έχει με τη σειρά του να καταθέσει μία δελεαστική γευστική πρόταση τεσσάρων πιάτων, που περιλαμβάνει χτένι σε κέλυφος με βούτυρο λεμονιού, καρπάτσιο τσιπούρας με τσίλι και passion fruit, νιόκι πατάτας με φρέσκα άγρια μανιτάρια, σπαράγγια και τρούφα και Oyster Blade Black Angus ψητό με πουρέ πατάτας και κρέμα εστραγκόν, welcome drink και επιδόρπιο από λευκή σοκολάτα, κόκκινα φρούτα και σορμπέ φραμπουάζ, στα 50€ το άτομο. Λεπτομέρειες εδώ. Το a la carte μενού μπορείτε να το δείτε εδώ

Luna Rossa 
Σωκράτους 213, Καλλιθέα, τηλ: 2109423777



Σε μια μονοκατοικία με ρετρό διακόσμηση, εντυπωσιακούς πολυελαίους, και το σκουρόχρωμο ξύλο να κυριαρχεί στον χώρο μας υποδέχεται το Luna Rossa της Καλλιθέας, που έχει κι αυτό ενδιαφέρον βαλεντινιάτικο μενού: Προσούτο Σαν Ντανιέλε με μπουκίτσες βουβαλίσιας μοτσαρέλλας, καρπάτσιο μοσχαρίσιου φιλέτου με αρωματικά χόρτα, γεμιστά σπιτικά ραβιόλι κολοκύθας με βούτυρο και φασκόμηλο, φέτες μόσχου με προσούτο και φασκόμηλο, καλωσόρισμα με αφρώδες κρασί και επιδόρπιο, στα 45€ το άτομο συνολικά. Αναλυτικά το αγαπησιάρικο μενού εδώ και το a la carte εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v