Τα πιο όμορφα και νόστιμα εστιατόρια της Αθήνας

Πέντε αθηναϊκά εστιατόρια που εντυπωσιάζουν όχι μόνο με την προσεγμένη κουζίνα τους, αλλά και τους εντυπωσιακούς τους χώρους.
Τα πιο όμορφα και νόστιμα εστιατόρια της Αθήνας
Ζάχαρη και Αλάτι
Αναπήρων Πολέμου 22, Λυκαβηττός, τηλ: 21 0380 1253

Μια παλιά αστική κατοικία χτισμένη την δεκαετία του ’20 στο Κολωνάκι, στους πρόποδες του Λυκαβηττού, έχει μεταμορφωθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα φιλόξενο, καλαίσθητο wine restaurant. Το Ζάχαρη&Αλάτι, έχοντας μετακομίσει από την εξαρχειώτικη Βαλτετσίου σε αυτή τη γειτονιά, σερβίρει πάνω από 100 ετικέτες κρασιού από τον διεθνή και τον ελληνικό αμπελώνα, παίζει διακριτικές blues, jazz, oldies μουσικές και σερβίρει ένα μενού δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, όπως κότσι αρνιού με τριλογία καρότου, μαγειρεμένο σε κενό αέρος για 24 ώρες, ταλιάτα με ψητά λαχανικά και σάλτσα μπεαρνέζ, λαβράκι σοτέ με τσιγαριαστά χόρτα, γιουβαρλάκι πεσκανδρίτσας με κρόκο Κοζάνης και αφρό αυγολέμονο και άλλα ωραία. Υπολογίστε περί τα 25-30€ το άτομο.

Black Duck Garden 
Παπαρρηγοπούλου 5-7, τηλ: 21 0325 2396

Το μπιστρό που στεγάζεται στο κτίριο όπου κάποτε έζησαν ο βασιλιάς Όθωνας και η Αμαλία είναι γνωστό για τον υπέροχο κήπο του που μας φιλοξενεί τα καλοκαίρια, αλλά ο εσωτερικός του χώρος είναι ακόμα πιο καλαίσθητος, σαν ένα παλιό αρχοντικό σαλόνι, όπου τρώμε εξαιρετικές γεύσεις για μεσημεριανό. Από τα κυρίως πιάτα του μενού, ξεχωρίζουμε τη φραγκόκοτα με πουρέ καρότου με μαύρο σουσάμι και το μυλοκόπι με σούπα γκασπάτσο, το χοιρινό ψαρονέφρι με πουρέ σελινόριζας. Θα βρείτε επίσης ποικιλία τυριών ελληνικής παραγωγής και ωραία γλυκά – υπολογίστε περί τα 25-30€ για πλήρες γεύμα.

Λεύκες
Λ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι, τηλ: 21 0292 4458

Μια αυλή σε πολλά επίπεδα, μια μονοκατοικία από ξύλο και πέτρα, έξι δωμάτια, μπαλκόνια και κατώγι, διακόσμηση νοσταλγική και ρομαντική, ατμόσφαιρα όμως όχι «ψυχρή», αλλά παρεΐστικη. Αυτό είναι το σκηνικό του εστιατορίου «Λεύκες» στο Γαλάτσι, που ποντάρει στην δημιουργική ελληνική κουζίνα. Θα βρείτε από ριζότο και ζυμαρικά μέχρι σουβλάκι με χαλούμι και κάρυ, κεμπαπάκια με πουρέ μελιτζάνας, φουρνιστές (ζύμες στον ξυλόφουρνο γεμιστές με χοιρινό κρέας ή κεφτεδάκια) και κλασικά ελληνικά ορεκτικά… with a twist. Μαζί με κρασί, υπολογίστε περί τα 25€ το άτομο.

Zambri
Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, τηλ: 21 0623 0063

Σε ένα μεγάλο αρχοντικό της Κηφισιάς, εκεί όπου παλιότερα φιλοξενούταν ο Beau Brummel, τα vintage πλακάκια, το ξύλο, οι ταπετσαρίες, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, οι καναπέδες και τα άνετα τραπέζια δημιουργούν ένα πληθωρικό αλλά κομψό σκηνικό για all day καταστάσεις: Ανοίγει από νωρίς για brunch και καφέ, και συνεχίζει με κοκτέιλ και μεσογειακή κουζίνα αλλά και ethnic αναφορές – κάθε Τετάρτη για παράδειγμα, ταξιδεύουμε γευστικά από την Ασία ως την Λατινική Αμερική με πατατοσαλάτα από baby μωβ πατατίνι Περού, nigiri μοσχαριού, bao buns, λαυράκι ceviche και μιξ κρεάτων σε τορτίγιας. Για ένα γεύμα με κρασί υπολογίστε περί τα 30€ το άτομο.

Τρένο στο Ρουφ
Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λ. Κωνσταντινουπόλεως, τηλ: 2105298922

Από τις πιο ατμοσφαιρικές γωνιές της πόλης, το wagon restaurant του Τρένου στο Ρουφ είναι μια αναπαλαιωμένη προπολεμική εστιάμαξα, με αυθεντική ατμόσφαιρα άλλων εποχών, ό,τι πρέπει για ρομαντικά ραντεβού. Επιβιβαστείτε και καθίστε αναπαυτικά για να δοκιμάσετε ρύζι Orient Express με απάκι κοτόπουλο, χειροποίητα μπιφτεκάκια, ποικιλίες με ζεστά λουκάνικα Σπάρτης, απάκι Κρήτης, καπνιστό Βερμίου, γραβιέρα Κρήτης ή αλλαντικών. Συνοδεύστε με ελληνικό βιολογικό κρασί ή με κοκτέιλ, και υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v