Εδώ θα φας σε τραπεζάκια πλάι στο κύμα

Πέντε παραδοσιακά ταβερνάκια και εστιατόρια που σερβίρουν ψαρομεζέδες πλάι στο κύμα στις ακτές της Αττικής.
Εδώ θα φας σε τραπεζάκια πλάι στο κύμα
Παραδοσιακές γεύσεις στον Μαραθώνα, όμορφα μεζεδοπωλεία στο Πόρτο Ράφτη, ιστορικές ψαροταβέρνες στη Λούτσα ή το Σέσι και προσεγμένη ελληνική κουζίνα στη Βουλιαγμένη. Πέντε ταβερνάκια και εστιατόρια έχουν υπέροχο φαγητό και… κάτι ακόμα που τους ενώνει: Τα τραπεζάκια τους σχεδόν ακουμπούν το κύμα.

Κόλλιας, Σέσι 
Παραλία Σέσι, Γραμματικό, τηλ: 2294061230

Στις βόρειες ακτές της Αττικής, η οικογενειακή ψαροταβέρνα «το Σέσι», που όλοι γνωρίζουν απλώς ως «του Κόλλια», μας χορταίνει κάθε φορά με τα εξαιρετικά ψημένα ή τηγανισμένα ψάρια της. Μαζί με ουζάκι, παραγγέλνουμε φαγκρί ή τσιπούρα, καθώς και σπιτικές πίτες που ψήνονται στα κάρβουνα, τα απολαμβάνουμε στο πλακόστρωτο ή στην ξύλινη εξέδρα μια ανάσα από τη θάλασσα και πληρώνουμε περί τα 20€ το άτομο.

Λεωνίδας, Μαραθώνας 
Ι. Βουγιουκλάκη 45, Μαραθώνας, τηλ: 2294055080

Τα γαλάζια τραπεζάκια του Λεωνίδα απλώνονται σχεδόν πάνω στην αμμουδιά του Μαραθώνα, δημιουργώντας παραδοσιακή, οικογενειακή ατμόσφαιρα. Εδώ απολαμβάνουμε κλασικούς θαλασσινούς μεζέδες, όπως καλαμαράκια στο τηγάνι, σαρδέλες στη σχάρα, φρέσκες τσιπούρες, σφυρίδες, γλώσσες, μπακαλιάρο, μπαρμπούνι και ό,τι άλλο φτάσει… από την τράτα. Μαζί με ούζο (ωραίο και το χύμα), υπολογίστε περί τα 20€ για ψαροτσιμπολόγημα.

Λάμπρος, Βουλιαγμένη 
Λ. Ποσειδώνος 20, Βουλιαγμένη, τηλ: 2108960144, 2108961829

Σε μία από τις πιο ωραίες γωνιές της Βουλιαγμένης, με βεράντα πάνω από το κύμα που σκάει, το εστιατόριο του Λάμπρου ατενίζει τον Λαιμό και τον Σαρωνικό, σερβίροντας προσεγμένη κουζίνα που… διαχειρίζεται δημιουργικά τη θάλασσα: Βρίσκουμε ψαροσαλάτα με σκορπίνες και καπνιστή πάπρικα, γαρίδες σαγανάκι, γύρο θαλασσινών σωτέ αρωματισμένο με κόλιανδρο και λευκό κρασί, καραβιδόψυχα με σος κοκτέιλ, μυδοπίλαφο με σταφίδες και κουκουνάρι, ριζότο αχινού και, αν είστε διατεθειμένοι να δώσετε κάτι παραπάνω, εκλεκτό φρέσκο ψάρι (συναγρίδα, σαργό, σφυρίδα, γλώσσα, αστακό κ.α.). Για απλό τσιμπολόγημα θαλασσινών μεζέδων και κλασικών ορεκτικών μαζί με ουζάκι ή κρασί, υπολογίστε περί 20-25€ το άτομο, για φρέσκο ψάρι πάνω από τα 35€.

Ξυπόλητος, Λούτσα 
25ης Μαρτίου (Άγιος Νικόλαος), Αρτέμιδα, τηλ: 2294 028342

Το σκηνικό θυμίζει Κυκλάδες, με τα τραπεζάκια να απλώνονται δίπλα στη θάλασσα και τους ψαρομεζέδες να καταφτάνουν φρέσκοι και λαχταριστοί: Δοκιμάστε κλασικές και εγγυημένες επιλογές όπως καλαμαράκια, τηγανητή μαρίδα, μαρινάτο γαύρο ή μπαρμπούνια με παραδοσιακά ελληνικά ορεκτικά και ουζάκι και ο λογαριασμός δε θα ξεπεράσει τα 20€ το άτομο. Το φρέσκο ψάρι ξεκινά από τα 55€ το κιλό.

Φύκι Φύκι, Πόρτο Ράφτη
Λεωφ. Γρέγου 45, Πόρτο Ράφτη, τηλ: 2299 076333

Το Φύκι Φύκι βρίσκεται πάνω από την παραλία του Πόρτο Ράφτη (αν προλάβετε κάποιο από τα λίγα τραπεζάκια του πεζοδρομίου ακόμα καλύτερα), με όμορφη θέα και ένα μενού που θα ικανοποιήσει και τους κρεατοφάγους και τους… θαλασσοφάγους. Στο «στεριανό» μενού θα βρείτε ποικιλία κρεατικών, από μοσχαρίσιο συκώτι και ψητά σουτζουκάκια μέχρι αγριογούρουνο και χυλοπίτες με καβουρμά. Στους θαλασσομεζέδες, δοκιμάστε ζυμωτή μπρουσκέτα με γαύρο μαρινάτο, σαρδέλες «παντρεμένες» στο φούρνο, μύδια αχνιστά, κριθαρότο θαλασσινών και χορταστική γαριδοκαραβιδομακαρονάδα. Συνδυάστε με παγωμένη μπύρα ή τοπικό κρασί από τα Μεσόγεια και υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v