Υπέροχα μέρη για δείπνο στο ηλιοβασίλεμα

Τρώμε καλό φαγητό και απολαμβάνουμε το ηλιοβασίλεμα σε πέντε αθηναϊκές διευθύνσεις με υπέροχη θέα.
Υπέροχα μέρη για δείπνο στο ηλιοβασίλεμα
Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα ή μοντέρνες γευστικές ιδέες; Κυκλαδίτικες γεύσεις ή πολίτικα τσιμπούσια; Μεζέδες συνοδεία κρασιού ή γκουρμέ πιάτα με κοκτέιλ; Ό,τι κι αν επιλέξετε για ένα καλό δείπνο, σας έχουμε και από ένα αθηναϊκό εστιατόριο που το προσφέρει, μαζί με υπέροχη θέα που γίνεται ακόμα καλύτερη την ώρα του ηλιοβασιλέματος και κάνει την εμπειρία σωστό ρομάντζο.

Kuzina 
Αδριανού 9, Θησείο, τηλ: 210 3240133

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, ανάμεσα στο Θησείο και το Μοναστηράκι, ο σεφ Άρης Τσανακλίδης ετοιμάζει γκουρμέ ελληνική κουζίνα βασισμένη στην παράδοση, αλλά και σε διεθνείς γαστρονομικές ιδέες. Τις σερβίρει δε σε μια όμορφη ταράτσα που βλέπει από την Ακρόπολη μέχρι το ναό του Ηφαίστου, ένα σκηνικό που γίνεται ακόμα πιο όμρορφο, λουσμένο στο φως του σούρουπου. Ισχύει value for money set menu των 20€ που περιλαμβάνει ατομική σαλάτα ή ορεκτικό (λουκουμάδες με μους φέτας και σος ροδιού ή πράσινη σαλάτα με ξινοτύρι), κυρίως πιάτο (χοιρινό ψημένο στο φούρνο για 12 ώρες με σαλάτα ανανά και πουρέ γλυκοπατάτας ή σπαγγέτι με κουλί μπρόκολου, φρυγανισμένο ψωμί και μους φέτας) και γλυκό (παγωτό Αρμενοβίλ με μαρέγκα, καραμελωμένα αμύγδαδα και ζεστό γκανάς σοκολάτας). Με κρασί υπολογίστε περί τα 25€ το άτομο.

Μπαλκόνι
Λεωφόρος Δημοκρατίας 100, Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας, τηλ: 2294075888

Σε ειδυλλιακή τοποθεσία, πάνω από τον ορμίσκο του Κόκκινου Λιμανιού, μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ραφήνας, το Μπαλκόνι διαθέτει υπέροχη θέα στη θάλασσα και μας σερβίρει νόστιμη μεσογειακή κουζίνα. Ισχύουν σετ μενού από 14€ το άτομο, με επιλογή από το κυρίως μενού – σκεφτείτε ταλιατέλες με γαρίδες, ριζότο με μελάνι σουπιάς, φιλέτο τσιπούρας με σος λαχανικών ή ψητό καλαμάρι με δενδρολίβανο και λεμόνι. Με κρασί, υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο – σημειώστε ότι διατίθεται και ειδικό παιδικό μενού.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες
Π. Μελά 13, Καρέας, τηλ: 21 6939 0179

Εδώ θα νιώσετε… Κυκλαδίτες, αφού το Μπαλκόνι μετέφερε στην πανέμορφη ταράτσα με την σούπερ θέα, όλη την παράδοση των Μικρών Κυκλάδων, στη μορφή ενός μπαρ-εστιατορίου που τιμά την νησιώτικη ελληνική κουζίνα. Εδώ δοκιμάζουμε πιάτα με πρώτες ύλες όπως κοπανιστή ξινομυζήθρα, χόρτα από τη Σχοινούσα, γαριδάκι από τη Σύμη, πατάτες Νάξου, κρίταμα Τήνου, γυαλιστερές Ευβοίας και άλλα ωραία τοπικά υλικά. Για ένα γευστικό νησιώτικο γεύμα με θέα και κοκτέιλ ή κρασί, υπολογίστε περί τα 25€ το άτομο.

Ορίζοντες 
Αριστίππου 1, Λυκαβηττός, τηλ: 2107210701 – 2107227065

Η θέα υπέροχη και πανοραμική, το φως του ήλιου που δύει βάφει ολόκληρη την Αθήνα σε μελιές αποχρώσεις και η κουζίνα ετοιμάζει γκουρμέ γεύσεις σε ένα από τα πιο στιλάτα εστιατόρια της πόλης. Με τα σετ μενού των 29 και 31€ κατ’ άτομο, μάλιστα, η ιδιαίτερη κουζίνα των Οριζόντων γίνεται πιο προσιτή σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δημιουργίες του σεφ: Ριζότο με ραγού μανιταριών, τρούφα, ντοματίνια κονφί και ανθόγαλο, σιτεμένη για 10 μέρες ταλιάτα με σάλτσα μαδέρα, μυλοκόπι σε λαδόκολλα με λαχανικά, βασιλικό και λευκό κρασί με αρωματικά βότανα, τσιπούρα με σωτέ χόρτα εποχής και σάλτσα από κρόκο Κοζάνης ή ριζότο καραβίδας με γυαλιστερές, φινόκιο και αρμπαρόριζα είναι μερικά από τα πιάτα που μπορείτε να δοκιμάσετε στα σετ μενού.

Βόσπορος 
Ακτή Κουμουνδούρου 20, Μικρολίμανο, τηλ: 210 4127324

Το Μικρολίμανο έχει άλλη χάρη την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Σε μία από τις πιο καίριες θέσεις της περαντζάδας του, πλάι στη θάλασσα, απλώνει τα τραπέζια του ο Βόσπορος, για να μας παρασύρει σε ένα γευστικό ταξίδι στην Πόλη. Εδώ δοκιμάζουμε κλασικά κρεατικά σχάρας αλλά και κεμπάπ – αδάνα ή σις), χιουνκιάρ μπεγιεντί (μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας, σάλτσα ντομάτας και πιτάκια), πολίτικο σαγανάκι με αυγό, λουκάνικο, παστουρμά και σουτζούκι, κλασικό λαχματζούν και αρκετές ακόμα ανατολίτικες συνταγές. Μαζί με χύμα κρασί, υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v