Μεζεδάκια στη σκιά: 4 σούπερ διευθύνσεις

Στο κέντρο, τον Χολαργό, τον Άγιο Δημήτριο και τη Νέα Ερυθραία, απολαμβάνουμε πεντανόστιμα μεζεδάκια στη σκιά.
Μεζεδάκια στη σκιά: 4 σούπερ διευθύνσεις
της Ηρώς Κουνάδη

Πιάνουμε τραπεζάκια κάτω από τα δέντρα, στη δροσιά μιας κληματαριάς ή ενός φουντωτού γιασεμιού, και απολαμβάνουμε πεντανόστιμα μεζεδάκια χωρίς να πληρώσουμε πολλά. Πού; Στις αθηναϊκές διευθύνσεις που ακολουθούν… και δε φοβούνται καύσωνα.

Πυρολίκι  

Μεγάλου Αλεξάνδρου 117, Μεταξουργείο, τηλ: 210 3420293



Μια από τις ομορφότερες αυλές του Μεταξουργείου (που κάθε άλλο παρά στερείται αυλών) στολίζεται με δεντράκια και αναρριχώμενα φυτά για έξτρα δροσιά και μας κακομαθαίνει με πεντανόστιμα μεζεδάκια που εμπνέονται από την κρητική παράδοση, αλλά δε μένουν εκεί. Στα «οπωσδήποτε» του μενού σημειώστε το απάκι κοτόπουλο σβησμένο με πορτοκάλι, την οφτή πατάτα με μυζήθρα και στακοβούτυρο, τα ντολμαδάκια με γιαούρτι, τα σιουφιχτά μακαρόνια με σύγκλινο, φρέσκια ντομάτα, μυζήθρα και πιπεριές, και τα βουβαλίσια κεμπάπ με γιαούρτι και ντομάτα. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 15€ το άτομο, με τα απαραίτητα κρασάκια. Ολόκληρο το μενού υπάρχει εδώ

Φάνη Μεζέ 

Ασπασίας 91, Χολαργός, τηλ.: 210 6511124



Μια γλυκύτατη αυλίτσα στρωμένη με ψηφιδωτό βοτσαλάκι και σκεπασμένη με αγιοκλήματα και γιασεμιά είναι από πέρυσι που πρωτοάνοιξε τις πόρτες της το αγαπημένο μας στέκι στον Χολαργό. Τα ξύλινα τραπεζάκια της φορτώνονται με απίθανα μεζεδάκια που πειράζουν λιγότερο ή περισσότερο την ελληνική κουζίνα, όπως μπριζολάκια καπνιστά με καραμελωμένα κρεμμύδια, ταλαγάνι στη σχάρα με μαρμελάδα από ντοματίνια, μπουρέκι με παστουρμά, ντομάτα και πιπεριά, κεφτεδάκια σαγανάκι με ούζο, ντομάτα και φέτα, τηγανιά χοιρινή με ταλαγάνι και ντοματίνια, ρεβιθοσαλάτα με ταχίνι, μανιτάρια μεθυσμένα με κρασί, θυμάρι και λεμόνι και φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες. Συνοδεύουμε με μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, δροσερά κρασιά και δυσεύρετες ετικέτες ούζου, και δεν πληρώνουμε περισσότερα από 15€ το άτομο. Αναλυτικά το μενού υπάρχει εδώ.

Αποστακτήριον 

Πλατεία 28ης Οκτωβρίου και Αγίων Αναργύρων 2, Νέα Ερυθραία, τηλ: 210 6207126



Μια πλούσια κληματαριά απλώνει τη σκιά της στα τραπεζάκια που βγάζει έξω το Αποστακτήριον, στη δροσιά της Νέας Ερυθραίας. Οι καλοφαγάδες των βορείων –και όχι μόνο– ορκίζονται στα μεζεδάκια που συνοδεύουν το ούζο ή το τσίπουρο εδώ, και τα οποία περιλαμβάνουν στεριανές νοστιμιές σαν τη παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια, τα ντολμαδάκια, το ταλαγάνι, τα παστουρμαδοπιτάκια και το πολύ καλό κεμπάπ, αλλά και θαλασσινές λιχουδιές όπως το λιαστό χταπόδι, τα καβουράκια και το γεμιστό θράψαλο. Λογαριασμός, στα 20€ το άτομο με το απαραίτητο ουζάκι.

Το Ρεμούτσικο 

Αγίου Δημητρίου 120, Αγ. Δημήτριος, τηλ: 2109704515



Έχει καταφέρει να εξαπλώσει την φήμη του πολύ πέρα από τα όρια της γειτονιάς του, κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Στεγασμένο σε ένα κτίριο που μετρά παραπάνω από έναν αιώνα ζωής, το Ρεμούτσικο διαθέτει μια περιποιημένη, καταπράσινη αυλή με δέντρα να της παρέχουν απλόχερα τη σκιά τους και τραπεζάκια που στρώνονται με καρό τραπεζομάντιλα. Στα του μενού την παράσταση κλέβουν το φημισμένο κοντοσούβλι, τα λαχταριστά παϊδάκια, τα μπιφτέκια και τα πανσετάκια. Σωστά καταλάβατε, το κρέας έχει εδώ την τιμητική του –μαζί με χύμα κρασί και λοιπά μεζεδάκια, θα υπολογίσετε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v