Φύγαμε για ουζομεζέδες με θέα θάλασσα!

Το γαλάζιο της θάλασσας στο φόντο, ολόφρεσκοι ψαρομεζέδες στο πιάτο, και ούζο με πάγο στο ποτήρι σε αγαπημένες «αρμυρές» διευθύνσεις.
Φύγαμε για ουζομεζέδες με θέα θάλασσα!
Ρουφάμε την αρμύρα της θάλασσας, γεμίζουμε τα ποτήρια μας ουζάκι με πάγο – ή χωρίς – παραγγέλνουμε ψαρομεζεδάκια και απολαμβάνουμε ημέρες νόστιμης ραστώνης σε κορυφαία ταβερνάκια που βλέπουν γαλάζιο.

Θέα Θάλασσα
Ακτή Κουμουνδούρου 58, Πειραιάς, τηλ: 21 0413 2070

Όνομα, πράγμα και γεύση στην αγαπημένη ψαροδιεύθυνση στο Μικρολίμανο, η οποία παίρνει το ψάρι και τον ψαρομεζέ στα σοβαρά και σερβίρει νοστιμότατα πιάτα πλάι στο κύμα. Εδώ θα δοκιμάσετε φάβα Σχοινούσας, καρπάτσιο λαυράκι, ψητές σαρδέλες στρείδια λαδολέμονο με φύκια θαλάσσης πολίτικο τσίρο, φύκια τηγανητά, εξαιρετική ρεγγοσαλάτα αλοιφή, Παριανή γούνα και τηγανητό χταποδάκι. Ό,τι πρέπει για να συνοδέψετε το ούζο ή το τσίπουρό σας και να φύγετε έχοντας πληρώσει περί τα 20€/ άτομο.

Λάμπρος
Λ. Ποσειδώνος 20, Βουλιαγμένη, τηλ: 2108960144

Από το 1889 παρακαλώ ο Λάμπρος αγναντεύει τον Λαιμό της Βουλιαγμένης -και κατ’ επέκταση τον Σαρωνικό - και ανοίγει την όρεξη σε χρόνο ντε τε. Highlight εδώ είναι το μυδοπίλαφο, αλλά αν θέλετε να επιμείνετε αποκλειστικά σε μεζεδάκια, ο Λάμπρος θα σας φιλέψει μαριναρισμένο γαύρο, καραβιδόψυχα, καλαμαράκι τηγανιτό, μπακαλιάρο σκορδαλιά, ευωδιαστή αχινοσαλάτα και ωραίο σαγανάκι με γαρίδες. Για ένα ωραιότατο γεύμα με ψαρομεζέδες, συνοδεία ούζου, υπολογίστε περί τα 20-25€/ άτομο.

Γαρμπή
Σελήνης και Ηλίου 21, Καβούρι, τηλ: 2108963480

Κρατά και αυτός ψηλά τα σκήπτρα του φρέσκου ψαριού και θαλασσομεζέ εδώ και δεκαετίες (από το 1924), και απολαμβάνει σούπερ θέα μια ανάσα από εκεί που σκάει το κύμα. Στον Γαρμπή – εκτός από φρέσκο ψάρι – θα δοκιμάσετε ωραιότατη καβουροσαλάτα ή καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, γαύρο ξυδάτο με κόκκινη πιπεριά, το «τηγάνι του ψαρά» (ήτοι αθερίνα, μαρίδα και γαύρο, γαριδάκι συμιακό) και σούπερ σαρδέλα φουρνιστή με λεμόνι και ρίγανη. Υπολογίστε περί τα 20-25€/ άτομο με ουζάκι.

Τα καλάμια του Μπαρμπά – Μιλτιάδη
39ο χλμ. Σουνίου, Λαγονήσι, τηλ:  22910 25057

Αξίζει το… ξενίτεμα για αυτό το μπαλκόνι στη θάλασσα που σε κάνει να νομίζεις πως είσαι σε παραθαλάσσιο χωριό, και αυτή τη σούπερ θέα στο απέραντο γαλάζιο. Έτσι έχουν τα πράγματα στα «Καλάμια» και γίνονται ακόμα καλύτερα με τους μεζέδες στο πιάτο. Εξαιρετική η ψητή σαρδέλα, ικανοποιητικές οι σαλάτες, ωραίο μαριδάκι, φρέσκες πατάτες σε ροδέλες, και ωραιότατο σαγανάκι. Για ένα πλήρες γεύμα με ουζάκι, χωρίς φρέσκο ψάρι, υπολογίστε περί τα 20€ ανά άτομο.

Ξυπόλητος
25ης Μαρτίου (Άγιος Νικόλαος), Αρτέμιδα

Σαν σε νησί, ο Ξυπόλυτος απλώνει τραπεζάκια μερικά μέτρα δίπλα από το κύμα – και στο 80s εσωτερικό του - και σερβίρει ολόφρεσκο ψάρι και ψαρομεζέδες. Χέλι ψητό, σαγανάκι και μελιτζανοσαλάτα συνοδεύουν άψογα τα ουζάκια μας, ενώ οι μαριδούλες και τα καλαμαράκια αποδεικνύουν ότι ο Ξυπόλητος όσα χρόνια και αν περάσουν «το’χει» ακόμα στο τηγάνι. Για ένα θαλλασο-γεύμα στον Ξυπόλητο – χωρίς φρέσκο ψάρι- θα πληρώσετε περί τα 20€ ανά άτομο με ουζάκι και κερασμένο γιαούρτι με μέλι ή καρπούζι.

Ο Γλάρος
Παραλία Σχοινιά, Σχοινιάς, τηλ: 22940 63384

Πολλά είναι τα ταβερνάκια που παρατάσσονται στο τέρμα της παραλίας του Σχοινιά και στα οποία μπορείτε να απολαύσετε ουζάκι, ψαράκι και ψαρομεζέδες. Αγαπημένη επιλογή, το ταβερνάκι του «Γλάρου», που σερβίρει ούζο και τίμιους ψαρομεζέδες σε τραπεζάκια πάνω στην άμμο: μπακαλιάρος, φρέσκο καλαμάρι ψητό, μαρίδα, γόπες και σούπερ χωριάτικη συγκαταλέγονται στις τοπ επιλογές – υπολογίστε περί τα 15€/ άτομο με ούζο.

Το Δίχτυ
25ης Μαρτίου 4, Αρτέμιδα, τηλ: 22940 25141

Στον ορίζοντα η τεράστια παραλία της Λούτσας, δυο βήματα από το τραπέζι σας το κύμα και στα πιάτα γνήσιες θαλασσινές γεύσεις, ετοιμασμένες με μαεστρία σε τηγάνι και σχάρα. Ο «κυρ Βαγγέλης» όπως τον ξέρουν οι ντόπιοι, σερβίρει εδώ και δεκαετίες φρέσκο ψάρι και μεζέδες μια ανάσα από το κύμα. Ο ψητός μπακαλιάρος είναι εξαιρετικός και ολόφρεσκος, η τυροκαυτερή χειροποίητη, τα καλαμαράκια άψογα τηγανισμένα, οι πατάτες φρέσκες και χοντροκομμένες και ο μαρινάτος γαύρος σκορδάτος όσο πρέπει. Για ένα ωραιότατο ψαρο-μεζεδο-γεύμα, ο λογαριασμός δε θα ξεπεράσει τα 20€/άτομο με ουζάκι.

Άγονη Γραμμή
Λιμάνι Ραφήνας, τηλ: 2294 023356

Με θέα τα πλοία που φεύγουν – και έρχονται- η Άγονη Γραμμή αποτελεί σταθερή αξία για ψαροκαταστάσεις με ουζάκι στην Ραφήνα. Σε δύο επίπεδα – ισόγειο και πρώτος όροφος – η ταβέρνα σερβίρει φρεσκότατο ψάρι, γαριδάκι συμιακό, ασυναγώνιστους χταποδοκεφτέδες, εξαιρετικους κολοκυθοκεφτέδες, γαρίδες σαγανάκι, γαύρο μαρινάτο και ωραιότατα μπακαλιαράκια στο τηγάνι – αν τα πετύχετε. Συνοδεία ούζου ή τσίπουρου εμφιαλωμένου ή χύμα, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 20€/ άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v