Λαχταριστές ομελέτες στην Αθήνα

Café, brunchάδικα και άλλα μέρη που μας σερβίρουν τις καλύτερες ομελέτες της ζωής μας, από το κέντρο μέχρι το Χαλάνδρι.
Λαχταριστές ομελέτες στην Αθήνα
της Ηρώς Κουνάδη

Καθώς το brunch κερδίζει όλο και περισσότερους ορκισμένους οπαδούς, τα μαγαζιά που το προσφέρουν αυξάνονται και πληθύνονται, και δεν παύουν να συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα φτιάξει το τελειότερο μενού. Εμείς βάλαμε την πεμπτουσία του brunch στο μικροσκόπιο, την ταπεινή, παραδοσιακή ομελέτα που επιμένουμε να αγαπάμε περισσότερο από τα υπερμοδάτα αυγά Benedict, και παρουσιάζουμε τέσσερις αθηναϊκές διευθύνσεις για σούπερ ομελέτες.

New York Sandwiches
Νίκης 23, Σύνταγμα, τηλ: 2103216000



Ένα από τα λαοφιλέστερα brunchάδικα της Αθήνας, που ξεκίνησε από την σκιά του Πύργου των Αθηνών και αποβιβάστηκε εν συνεχεία και στο κέντρο, μας σερβίρει κάθε Σαββατοκύριακο λαχταριστό brunch από τις 12.00 έως τις 18.00 (συνίσταται κράτηση για να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε τραπέζι). Από το μενού του παρελαύνουν burgers, bagels με bacon και τσένταρ, pancakes σε 6 διαφορετικές, γλυκές και αλμυρές εκδοχές, και βέβαια αυγά σε κάθε πιθανή και απίθανη εκδοχή. Οι δε ομελέτες του, που σερβίρονται με φρεσκοκομμένες πατατούλες τηγανιτές, είναι πραγματική αποκάλυψη και στις δύο βερσιόν τους: Veggie, με μανιτάρια, ντοματίνια και πράσινες πιπεριές (5€) και Bacon με λιωμένο τσένταρ (5,95€). Δείτε αναλυτικά το μενού εδώ

The Underdog
Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ: 2130365393



Στην αυλίτσα του τα ηλιόλουστα μεσημέρια, ή στο ντιζαϊνάτο εσωτερικό του, απολαμβάνουμε λαχταριστό brunch κάθε Κυριακή από τις 11.00 ως τις 17.00. Η ομελέτα του μοσχοβολά παράδοση, με ντοματίνια, κρεμμύδι και φέτα (στα 7€) ενώ οι υπόλοιπες επιλογές περιλαμβάνουν ωραίες σαλάτες (φακής ή κόκκινης κινόα), αυγοπατάτες με λουκάνικο chorizo, αυγά benedict με μπέικον ή με σολομό, burgers και pancakes σε τρεις εκδοχές, με μέλι, καρύδια και κανέλα, με πραλίνα φουντουκιού και μπισκότο, ή με κρέμα cheesecake, μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και μπισκότα Oreo (στα 6-7€). Αναλυτικό μενού εδώ

Μελίαρτος 
Ερμού 65 και Αιόλου, τηλ: 216 7003113, 210 3237379 , 211 411979



Δεν είναι απλώς ένα μοντέρνο café-αρτοπωλείο όπου μπορείτε να πάρετε καλούδια στο χέρι, καθώς κάνετε τις βόλτες σας στην Ερμού. Στα τραπεζάκια του Μελίαρτου απολαμβάνουμε σούπερ λαχταριστές ομελέτες κάθε ώρα και ημέρα, με όσα υλικά επιλέξουμε, από τη μεγάλη ποικιλία που περιλαμβάνει από κάθε λογής λαχανικά και ελληνικά τυριά, μέχρι παστράμι, μπέικον, σολομό, τόνο και κοτόπουλο. Η τιμή της ομελέτας ξεκινά από τα 4,50€. Υπάρχει και η βερσιόν «ομελέτα του αθλητή» με τέσσερα ασπράδια αυγών και δύο υλικά της επιλογής σας, στα 5€.

Penny Lane 
Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι, τηλ: 2106800217



Το χαλανδριώτικο στέκι που έκανε το brunch μόδα στον βορρά (και το έβγαλε από τα στενά πλαίσια του Σαββατοκύριακου) φτιάχνει μια εξαιρετική ομελέτα με τραγανιστό μπέικον, και συμπληρώνει το υπόλοιπο μενού του με κροκ μαντάμ, πίτσες, pancakes, ομελέτες με τραγανιστό μπέικον, δυναμωτικές σαλάτες και burgers. Μας αρέσουν ιδιαίτερα τα street food πιάτα, όπως το Louisiana Pulled Pork με σιγομαγειρεμένο χοιρινό σε μπριός, ή το Pulled Beef Brisket, ήτοι μοσχάρι μαγειρεμένο για 4 ώρες που σερβίρεται με σαλάτα coleslaw και πατατούλες τηγανιτές. Τα πιάτα του μενού κυμαίνονται στα 5-6€ έκαστο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v