Τα πιο λαχταριστά brunch στα Νότια Προάστια

Έξι all day café των Νοτίων Προαστίων σερβίρουν ιδιαίτερα brunch menu όλο τον χειμώνα και εμείς ανακαλύπτουμε τις κορυφαίες τους γεύσεις.
Τα πιο λαχταριστά brunch στα Νότια Προάστια
Casual πρωινά σε all day café στην Καλλιθέα ή στιλάτο brunch σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης; Πολύχρωμα pancakes στη Νέα Σμύρνη ή υγιεινά πιάτα με αρωματικό καφέ στη Γλυφάδα; Τα νότια προάστια έχουν τα δικά τους μυστικά στέκια για brunch κι εμείς ανακαλύπτουμε τα κορυφαία.

New Habits
25ης Μαρτίου 25, Νέα Σμύρνη, τηλ: 2109311745

Κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 12.00 ως τις 18.00, είναι brunch time στο Habit, την αγαπημένη «συνήθεια» των κατοίκων της Νέας Σμύρνης. Στον μοντέρνο χώρο του all day μαγαζιού της πλατείας, συναντάμε φυσικά αυγά σε κάθε εκδοχή, μίνι burgers-bagels, αλλά και το clue του μενού, τις γλυκιές γεύσεις, όπως τα φανταστικά pancakes σε ιδιαίτερες συνταγές – δοκιμάστε τα «κόκκινα» με cheesecake cream ή τα σοκο-μπισκοτένια. Μαζί με καφεδάκι, υπολογίστε περί τα 10-12€ το άτομο.

Momo
Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 2109562300

Ως τις 17.00 σερβίρεται κάθε Σαββατοκύριακο το brunch menu του καλλιθεώτικου Momo, που τον χειμώνα μας προσκαλεί για ζεστά μεσημέρια στον μοντέρνο εσωτερικό του χώρο, μπροστά στις… τζαμαρίες με τις κολασμένες γεύσεις του. Από τον κατάλογο ξεχωρίζουμε το καλάθι αρτοποιημάτων για να ξεκινήσουμε τη μέρα χορταστικά, τα pancakes που έρχονται με τρεις διαφορετικές σος (πραλίνα, σιρόπι σφενδάμου και μαρμελάδα), τις διάφορες εκδοχές αυγών και μας αρέσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι με οποιοδήποτε πιάτο brunch παραγγείλουμε, μας έρχεται κερασμένος καφές φίλτρου. Υπολογίστε περί τα 8-10€ για ένα χορταστικό γεύμα.

Rey Pablo
Βασιλέως Παύλου 89-91, Βούλα, τηλ: 21 0899 2068

Οι Κυριακές, από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, είναι brunch days στο στιλάτο all day στέκι της Βούλας, ενώ αυτή την περίοδο μας αρέσει για ένα λόγο επιπλέον: Θεσπίζονται Christmas Sundays, με χριστουγεννιάτικη διάθεση και γιορτινές, χειμωνιάτικες γεύσεις από τον σεφ Ανδρέα Κόρμπα στο μενού, καθώς και μια ιδιαίτερη cocktail list από τον bartender Alex Tsoukas. Την ατμόσφαιρα συμπληρώνουν οι jazz επιλογές στα ηχεία και το live σαξόφωνο. Μην χάσετε τους δυναμωτικούς φρέσκους χυμούς και τις ομελέτες σε φρυγανισμένο ψωμάκι, όπως αυτή με τα αυγά μάτια στο φούρνο με προσούτο, ντοματίνια και σπιτική σος hollandaise. Υπολογίστε περί τα 7€ για κάθε πιάτο, ενώ αν θελήσετε να τα συνοδεύσετε με κοκτέιλ, κυμαίνονται επίσης στα 7€.

Gazi College
Γρηγορίου Λαμπράκη 5, Γλυφάδα, τηλ: 210 89 82 723

Κάθε Σαββατοκύριακο, από τις 11.00 ως τις 19.00, το γλυφαδιώτικο Gazi College σερβίρει ένα ξεχωριστό brunch menu, από το οποίο δεν μπορούμε να αντισταθούμε στα ισπανικά churros, στα πεϊνιρλί με κιμά και αυγό και στο φοβερό σοκολατένιο Devil’s Cake. Αλλά και τις υπόλοιπες ημέρες, από νωρίς το πρωί μπορούμε να απολαύσουμε ένα all day menu, που περιλαμβάνει ομελέτες (φοβερή στραπατσάδα αλλά και ομελέτα… σε κρουασάν), κρέπες ή pancakes, σαντουιτσάκια, μπουγάτσα, croque madame και monsieur, muffins, burgers και mini πίτσες. Για ένα χορταστικό brunch υπολογίστε περί τα 15€ και για καφέ υπολογίστε περί τα 3,30€ και για κοκτέιλ περί τα 8€.

Ubu
Κύπρου 74, Γλυφάδα, τηλ: 21 1215 8737

Το παλιό αγαπημένο Pere Ubu της Γλυφάδας… χωρίστηκε στα δύο, και πλέον το Ubu εστιάζει στην υγιεινή διατροφή και τις ιδιαίτερες γεύσεις. Όπως αυτές που σερβίρει καθημερινά από νωρίς το πρωί: Γιαούρτι με βούτυρο αμυγδάλου και κουάκερ, μπέιγκελ με καπνιστό σολομό, cream cheese και κάπαρη, ομελέτα με ασπράδια, σπανάκι, ρικότα και μανιτάρια, βάφλες με αυγό ποσέ και φρούτα, φρυγανισμένο ψωμί με αβοκάντο και αυγά, σαντουιτσάκια με ιδιαίτερα τυριά και toppings και άλλα ωραία για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας. Υπολογίστε περί τα 20€ για μια ιδιαίτερη, χορταστική brunch εμπειρία.

Margi
Λητούς 11, Βουλιαγμένη, ξενοδοχείο Margi, τηλ: 2108929160

Από τις 12.30 ως τις 18.30 καθημερινά σερβίρεται στο Lobby Lounge, πλάι στο τζάκι, το brunch menu που επιμελούνται οι σεφ του ξενοδοχείου Margi. Σε ένα στιλάτο περιβάλλον, απολαμβάνουμε αυγά benedict, croque madame με βιολογικά αυγά, ριζότο μανιταριών, ζεστή σούπα ημέρας, πλατό τυριών και αλμυρών λουκουμάδων και μπριός με αυγό ποσέ και ταρτάρ μόσχου. Κλείνουμε με apple crumble, ενώ τα παιδιά έχουν ειδικό brunch kids menu με κρέπες, mini burgers, nuggets και ζυμαρικά. Οι τιμές είναι… ελαφρώς τσιμπημένες – τα πιάτα κυμαίνονται στα 9 με 12€ έκαστο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v