Ταβερνάκια… unplugged στην Αθήνα

Έξι αθηναϊκά ταβερνάκια για να φάτε και να πιείτε με την παρέα απολαμβάνοντας ζωντανή μουσική σε αυτοσχέδια live, χωρίς μικρόφωνα.
Ταβερνάκια… unplugged στην Αθήνα
Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται… απρογραμμάτιστα. Όπως οι live βραδιές στα παρακάτω αθηναϊκά ταβερνάκια, που προκύπτουν όταν φίλοι του μαγαζιού έρχονται στο κέφι μετά το δεύτερο ποτηράκι και αρχίζουν να κουρδίζουν την κιθάρα ή το μπαγλαμαδάκι τους. Και κάπως έτσι, καθόμαστε με την παρέα σε όμορφα κουτούκια που «μυρίζουν» παλιά Αθήνα, απολαμβάνουμε ελληνικούς μεζέδες και, μαζί τους, αυτοσχέδια ζωντανή μουσική χωρίς φανφάρες και μικρόφωνα, αλλά με άφθονο κέφι και μεράκι.

Πειναλέων
Μαυρομιχάλη 152, Νεάπολη, τηλ: 2106440945

Το τζάκι σιγοκαίει, τα τραπεζάκια γεμίζουν με φρεσκοψημένο ψωμάκι με προζύμι, φρέσκες πατάτες, ψητά στα κάρβουνα και μαγειρευτά ημέρας, και ο μπαγλαμάς, το μπουζούκι και η κιθάρα «κελαηδούν» συχνά-πυκνά από ένα τραπέζι στη μέση της παλιάς νοσταλγικής σάλας, όταν φίλοι του μαγαζιού αποφασίσουν να το ρίξουν σε αυτοσχέδιο γλέντι τις καθημερινές. Για το φαγητό, υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο.

Κοτταρού
Αγίας Σοφίας 43, Κολωνός, τηλ: 210 5120682
Ένα κουτούκι απ’τα παλιά, με ζεστό χώρο, παρεΐστικη διάθεση και μουσικούς που κάθονται στο κεντρικό τραπέζι με το κρασί τους και παίζουν χωρίς μικρόφωνα για να γίνει όλο το μαγαζί μια παρέα. Αυτή είναι η Κοτταρού του Κολωνού, όπου θα δοκιμάσετε κλασικούς μεζέδες, θα σιγοτραγουδήσετε από ρεμπέτικα… μέχρι αντάρτικα μέχρι το πρωί και θα πληρώσετε περί τα 15€ κατ’ άτομο.

Σκορδόπιστη
Παράσχου 116, Γκύζη, τηλ: 6975825919

Ένα μικρό, αλλά περιποιημένο μαγαζάκι με ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας – οι τοιχογραφίες, οι παλιές αφίσες, τα δισκάκια στους τοίχους δίνουν τον τόνο – μας σερβίρει ωραίο χύμα κρασί και κλασικούς, σπιτικούς μεζέδες από τα χεράκια της κυρίας Ελένης. Απαραίτητο συνοδευτικό, οι ρεμπέτικες μουσικές που ακούγονται στα αυτοσχέδια live τα βράδια από κομπανίες ή απλώς από παρεάκια με φωνή, μπουζούκι και κιθάρα. Υπολογίστε περί τα 12€ κατ’ άτομο.

Καπνικαρέα
Ερμού 57 και Χριστοπούλου 2, τηλ: 210 3227394
Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει η ώρα να… μερακλώσεις στην Καπνικαρέα. Σε αυτό το μαγαζάκι που απλώνει τραπέζια στον μικροσκοπικό πεζόδρομο στην καρδιά του κέντρου, από τη μία στιγμή στην άλλη, από τον χαλαρό καφέ θα περάσεις… σε ικαριώτικο γλέντι με βιολί ή σε αυτοσχέδια live με μπουζούκι, κιθάρα μέχρι και… τσαμπούνα ή κλαρίνο. Θα καθίσετε για τσιπουράκι και μεζέδες, που θα σας στοιχίσουν περί τα 20€ κατ’ άτομο.

Εφήμερο  
Μεθώνης 58, Εξάρχεια, τηλ: 210 3841848

Στο όμορφο στενάκι των Εξαρχείων, οι αίθουσες του νεοκλασικού που στεγάζει το ταβερνάκι του Εφήμερου, γεμίζουν ήχους, διαφορετικούς κάθε ώρα και μέρα της βδομάδας. Τα Σάββατα για παράδειγμα θα πετύχετε ρεμπέτικα με μπουζούκι και κιθάρα χωρίς μικρόφωνο, τις Κυριακές ρεμπέτικα με τους Πολυμίλη και Μυλωνάκο, και τις καθημερινές διάφορες εκπλήξεις – πρόσφατη προσθήκη οι ρετρό Τετάρτες με κιθάρα, μαντολίνο και βιολί. Το φαγητό είναι ικανοποιητικό και στοιχίζει περί τα 18€ κατ’ άτομο.

Θεσσαλός  
Μελενίκου 2, Βοτανικός, τηλ. 213 0222335

Το πιο ανεπιτήδευτο, χύμα στέκι του Βοτανικού έχει αύρα παρεΐστικου καφενέ, μερακλίδικους μεζέδες από ελληνικά προϊόντα και τσίπουρο (από πού αλλού;) από τη Θεσσαλία, ενώ τα live είναι αναπάντεχα, αυτοσχέδια και εξίσου «χύμα» με την διάθεση των θαμώνων: Από παραδοσιακά και ρεμπέτικα μέχρι… jazz unplugged. Υπολογίστε πέρι τα 10-12€ κατ’ άτομο για τσίπουρο και άφθονο τσιμπολόγημα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v