Σαν αυτά τα κανταΐφια δεν έχει

Τσακίζουμε καζάν ντιπί, γαλακτομπούρεκο και κλασικό, κιουνεφέ, αλλά και παραδοσιακό, καρυδάτο κανταΐφι για να κολαστείς, σε αγαπημένα πολίτικα γλυκοπωλεία.
Σαν αυτά τα κανταΐφια δεν έχει

Τραγανό, με το σιροπάκι του να το μαλακώνει, και το βούτυρο να προστίθεται άφθονο και μυρωδάτο, το κανταΐφι ως «ζύμη» είναι η επιτομή της γλυκιάς απόλαυσης. Και επειδή είμεθα γλυκατζήδες και δεν το κρύβουμε, το απολαύσαμε στα πιο κολασμένα σημεία της πόλης.

Μικρά Ασία

Μοσχονησίων 20 και Θήρας, Πλ. Αμερικής, τηλ: 2108644698



Αγαπημένο εστιατόριο-κεμπαπτζίδικο στην Πλατεία Αμερικής, από το οποίο αξίζει να δοκιμάσεις – πέρα από τα εκλεκτά του κεμπάπ το εξαιρετικό κιουνεφέ. Ξέρεις, το περίφημο ανατολίτικο γλυκό με το λιωμένο τυρί στο κέντρο και το κανταΐφι με μπόλικο βουτυράκι, το οποίο ξεροψήνεται και σιροπιάζεται για να καταλήξει στο στομάχι σου προκαλώντας εκρήξεις απόλαυσης. Εδώ το σερβίρουν με λίγο τρίμμα κελυφωτού φυστικιού. Κοστίζει μόλις 5€.

Στάνη
Μαρίκας Κοτοπούλη 10, τηλ: 2105233637

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Η Στάνη- Stani (@stani1931)



Το λιλιπούτειο μαγαζί της οδού Μαρίκας Κοτοπούλη άνοιξε το 1931 και έκτοτε κρατά τα ηνία της γλυκιάς απόλαυσης για τους κατοίκους του κέντρου. Η Στάνη είναι ένα γαλακτοπωλείο και ζαχαροπλαστείο με ψυχή, το οποίο πέρα από καταπληκτικό ρυζόγαλο για το οποίο έχει γίνει διάσημο, σερβίρει και εξαιρετικό κανταΐφι, με τέλεια αναλογία σιροπιού και… τραγανιστού, το οποίο μπορείς να απολαύσεις στα τραπεζάκια του με άρωμα παλιάς Αθήνας. Κοστίζει 2,5€.

Μaxim
Tσακίρογλου 23, πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Β ́, Νέα Σμύρνη, τηλ: 2109324603



Ένα ζαχαροπλαστείο από τα παλιά, με αρώματα Πόλης βρίσκεται κρυμμένο σε ένα στενάκι στη Νέα Σμύρνη και απευθύνεται σε μερακλήδες που ξέρουν τι ζητούν. Το τσουρέκι εδώ είναι αποκάλυψη, όμως από τη βιτρίνα του οφείλεις να πάρεις για το σπίτι εκλεκτό κανταΐφι με το κιλό γεμιστό με καρυδάκια και ωραίο σιροπάκι, και λοιπά πολίτικα γλυκά όπως το λαχταριστό καζάν ντιπί, στην παραδοσιακή του συνταγή με κοτόπουλο. Εννοείται θα το συνοδεύσεις με παγωτό καϊμάκι.

Κοσμικόν
Δες τα καταστήματα εδώ



Το καλύτερο γαλακτομπούρεκο της Αθήνας για πολλούς, βρίσκεται στα καταστήματα Κοσμικόν. Εδώ θα το βρεις με φύλλο, αλλά το αδιαμφισβήτητο χιτ που θα σε κάνει να μην μπορείς να σταματήσεις να τρως είναι με κανταΐφι. Μια υβριδική μορφή γλυκού που θα πρέπει να διδάσκεται στις σχολές ζαχαροπλαστικής του μέλλοντος. Στα 23€ το μεγάλο ταψάκι, στα 20€ το μικρό. Έχει και απλό κανταΐφι σε ταψάκι, εξίσου λαχταριστό.

Baklavas (πρώην Karaköy Güllüoglu)
Νίκης 10, Σύνταγμα, τηλ.: 2103213959

Η χαρά του μπακλαβά και του γλυκατζή βρίσκεται σε αυτό το πολίτικο ζαχαροπλαστείο στο Σύνταγμα. Μην έρθεις εδώ πεινασμένος γιατί δύσκολα θα αντισταθείς από το να αγοράσεις… όλη τη βιτρίνα. Πέρα από απίστευτους μπακλαβάδες, εδώ την τιμητική τους έχουν και τα παραδοσιακά κανταΐφια, φτιαγμένα σε δύο βερσιόν για να πάρεις και από τα δύο: γεμιστά με φιστίκι ή καρύδι. Το κιλό στα 13,40€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v