Πού θα φας το καλύτερο μιλφέιγ στην Αθήνα

Λαχταράς ένα κολασμένο μιλφέιγ, με τραγανό φύλλο και αφράτη κρέμα –ή, θου κύριε, σοκολάτα; Ξέρουμε πού θα το βρεις.

Πού θα φας το καλύτερο μιλφέιγ στην Αθήνα

Χίλια φύλλα σημαίνει το όνομά του στα γαλλικά, και έστω και αν πρόκειται ξεκάθαρα για σχήμα υπερβολής, το μιλφέιγ είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα γλυκά που κυκλοφορούν εκεί έξω. Γι’ αυτό ψάξαμε και βρήκαμε τις καλύτερες διευθύνσεις για να το πάρεις για το σπίτι ή να το απολαύσεις επιτόπου, και να αναβάλεις τη δίαιτα για τη (Μεγάλη) Δευτέρα.

Κωνσταντινίδης
Δες τις διευθύνσεις εδώ 

Ένα όνομα (το πρώτο που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων Αθηναίων όταν μιλάμε για μιλφέιγ) μια ολόκληρη ιστορία. Το μιλφέιγ του Κωνσταντινίδη είναι θρυλικό, αφράτο και ολόφρεσκο: Οι πατισέρ των καταστημάτων απλώνουν τις στρώσεις της κρέμας ανάμεσα στα φύλλα μπροστά στα μάτια σου, την στιγμή της παραγγελίας, για να το απολαμβάνεις πάντα φρέσκο και βουτυράτο. Το βρίσκεις σε ατομική εκδοχή, ή και σε τούρτα, ενώ στα περισσότερα πλέον μέρη της Αττικής έρχεται και στο σπίτι σου, μέσω Wolt.

Δέσποινα
Δες τις διευθύνσεις εδώ 

Το… αντίπαλο δέος, το έτερο μιλφέιγ του οποίου οι λάτρεις ορκίζονται πως είναι το καλύτερο της πόλης, έχει επίσης ολόφρεσκο, τραγανό φύλλο και πλούσια κρέμα. Κυκλοφορεί, δε, σε τρεις ευφάνταστες εκδοχές, πέραν του κλασικού με κρέμα ζαχαροπλαστικής: Σοκολάτα, Τζιαντούγια (σοκολάτα με πάστα φουντουκιού) και Φρούτα Εποχής. Μπορείς επιπλέον να διαλέξεις αν θα γαρνίρεις το καθένα από αυτά με αμύγδαλο ή όχι. Όλα διατίθενται, εκτός από ατομικά κομμάτια, και σε τούρτες, ενώ έρχονται επίσης στο σπίτι μέσω του efood

Μέλισσα 
Εθνάρχου Μακαρίου 43, Περιστέρι, τηλ: 2105711055, 2105759684

Το αγαπημένο μας ζαχαροπλαστείο στην άγρια αθηναϊκή δύση κάνει στο μιλφέιγ του την εξής τσαχπινιά: Χρησιμοποιεί καραμελωμένο φύλλο, η ζάχαρη του οποίου δίνει στις τρεις στρώσεις του θεϊκά τραγανή υφή. Επάνω τους απλώνεται ελαφριά, αέρινη κρέμα ζαχαροπλαστικής και το αποτέλεσμα καίει καρδιές εδώ και χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λεπτομέρεια του καραμελωμένου φύλλου τιμά την αυθεντική, γαλλική συνταγή του μιλφέιγ.

Riviera
Τρίτωνος 119, Παλαιό Φάληρο, 2109826670

Ξακουστή και κοσμαγάπητη στους παροικούντες τα νότια προάστια και όχι μόνο, η Riviera ετοιμάζει καθημερινά σπιτικό μιλφέιγ, βουτυρένιο και νοσταλγικό, από τις γεύσεις εκείνες που σε τηλεμεταφέρουν με την πρώτη μπουκιά στην παιδική σου ηλικία. Το φύλλο είναι όσο πρέπει τραγανό και η κρέμα του βελούδινη, και τα δυο μαζί δένουν αρμονικά σε ένα άνευ προηγουμένου αποτέλεσμα.

Ζαχαροπλαστείο Mike
Σούτσου 9 και Δορυλαίου, πλατεία Μαβίλη, τηλ: 2106463091

Άλλο ένα θρυλικό όνομα, ο Μικές της Πλατείας Μαβίλη για τους φίλους στρώνει την πλούσια, βουτυράτη κρέμα ανάμεσα στα χοντρά φύλλα του μιλφέιγ του, κατακτώντας τις καρδιές γενεών επί γενεών Αθηναίων –αν είσαι μιας κάποιας ηλικίας, μπορεί να τον θυμάσαι και από τα παιδικά σου χρόνια. Το μιλφέιγ του το βρίσκεις σε ατομική και οικογενειακή βερσιόν, έρχεται δε και στο σπίτι σου μέσω του efood.

Αφοί Ασημακόπουλοι 
Χαριλάου Τρικούπη 82, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3610092

Με ιστορία που μετρά παραπάνω από έναν αιώνα, από το 1915 για να είμαστε ακριβείς, το γαλακτοπωλείο-ζαχαροπλαστείο των αδερφών Ασημακόπουλων φτιάχνει την θεϊκή κρέμα του μιλφέιγ του με γάλα δικής τους παραγωγής, και την στρώνει πάνω σε απολαυστικά τραγανά φύλλα, κάνοντάς μας να παραμιλάμε σε κάθε μπουκιά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v