ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗBON VIVEUR

Πώς να ψήσετε ένα τέλειο T bone Steak [video]

O Θόδωρος Λέλεκας μας μυεί στα μυστικά μιας T-Bone Steak, από το κρεοπωλείο στα καυτά κάρβουνα και από εκεί στο τραπέζι.

Οι Αμερικάνοι τη λένε T-Bone Steak. Πολλά χρόνια πριν, οι Ιταλοί της είχαν δώσει άλλο όνομα: Bistecca Fiorentina. Όπως και αν την αποκαλέσει κανείς, πρόκειται για μια μεγάλη, πεντανόστιμη μπριζόλα με βασικό χαρακτηριστικό το κόκαλό της, που έχει σχήμα «ταυ».


Είναι λαχταριστή και χορταστική, όμως υπάρχουν κάμποσα μυστικά γύρω από την επιλογή, το ψήσιμο και το σερβίρισμά της. Άλλωστε, δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη μπριζόλα, αλλά για ένα έδεσμα με ιστορία και με διεθνή φήμη.


Παρακολουθήστε στο βίντεο ένα πλήρες αφιέρωμα στο T-Bone Steak από τον Θόδωρο Λέλεκα, που ξεκινάει από το κρεοπωλείο, περνάει από τα καυτά κάρβουνα και καταλήγει στο τραπέζι, με το σωστό οινικό ταίριασμα στο πλάι του.

Διαβάστε εδώ για το εξαιρετικό κρασί που συνοδεύει το T-Bone Steak. 

Ευχαριστούμε θερμά την Φάρμα Μπράλου στη Νέα Ερυθραία (Τατοΐου 73 & Χαρ. Τρικούπη) για την συνεργασία και την φιλοξενία.


Καλή όρεξη!

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Στο τέλος όλα πάνε καλά. Αν δεν πάνε καλά, σημαίνει ότι δεν είναι το τέλος ..."

Πάουλο Κοέλιο

  • 1869 - Ο Χρυσός του Ρήνου, πρώτο μέρος της τετραλογίας του Δαχτυλιδιού των Νιμπελούνγκεν του Ρίχαρντ Βάγκνερ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά, στο Μόναχο.
    1908 - Αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία της Βουλγαρίας.
    1943 – Το ελληνικό αντιτορπιλικό Αδρίας Ι προσκρούει σε νάρκη. Από την έκρηξη αποκόπηκε η πλώρη του. Παρά τις ζημιές το πλοίο κατόρθωσε κα έφθασε στις τούρκικες ακτές με 21 νεκρούς και 30 τραυματίες.

© 2002-2017 MEDIA2DAY