Αυτή είναι η ακριβότερη σοκολάτα του κόσμου!

Περίπου 212€ θα χρειαστεί να ξοδέψετε για 50 γραμμάρια από την ακριβότερη σοκολάτα του κόσμου. Υπάρχει, όμως, σοβαρός λόγος γι’ αυτό…
Αυτή είναι η ακριβότερη σοκολάτα του κόσμου!
Η ακριβότερη σοκολάτα στον κόσμο λέγεται To’ak, κοστίζει 260 δολάρια (ήτοι περί τα 212€) ανά 50 γραμμάρια και –θα σας εκπλήξουμε, το ξέρουμε– παρασκευάζεται αποκλειστικά και μόνο από κακάο και ζάχαρη. Και τίποτα άλλο.

Βέβαια, δεν πρόκειται για απλό κακάο: Μιλάμε για τους καρπούς των υπεραιωνόβιων κακαόδεντρων Αρίμπα, τα οποία είναι ενδημικά των βουνών του Ισημερινού (του Εκουαδόρ, αν προτιμάτε) και είναι τα τελευταία του είδους τους.

Η ιστορία της σοκολατοβιομηχανίας To’ak ξεκινά πριν από δεκαπέντε χρόνια, όταν ο 36χρονος τότε Τζέρι Τοθ, πήγε στον Ισημερινό με σκοπό να εργαστεί εθελοντικά σε μια περιβαλλοντική οργάνωση για την προστασία του τροπικού δάσους. Εκεί, γνώρισε έναν καλλιεργητή κακάο τέταρτης γενιάς, ο οποίος τον μύησε στο μυστικό των δέντρων που παράγουν τους σπανιότερους κόκκους κακάο στον κόσμο.

Η σοκολάτα To’ak, που παράγεται από τα σπάνια αυτά κακαόδεντρα του Ισημερινού, αποτελείται κατά 81% από μαύρη σοκολάτα. Ο ίδιος ο Τοθ έχει δηλώσει ότι τις παράγει με το ίδιο μεράκι, προσοχή και μεθοδικότητα με την οποία κάποιοι αμπελουργοί δημιουργούν περίφημες ποικιλίες κρασιού. Κάθε χρόνο παράγονται μόλις 287 τέτοιες σοκολάτες.

Καθεμία πωλείται σε ξύλινο κουτάκι αριθμημένο με τη συγκομιδή και διακοσμημένο με τους φλοιούς των πολύτιμων σπόρων κακάο. Κάθε σοκολάτα To’ak bar είναι επίσης διακοσμημένη με ένα σπόρο κακάο στο κέντρο για να υπενθυμίζει στον κάτοχό της ότι προέρχεται από ένα δέντρο και όχι από εργοστάσιο.

Αυτή τη στιγμή, 334 σοκολάτες To’ak διατίθενται προς πώληση. Οι ενδιαφερόμενοι για ηλεκτρονικές παραγγελίες κάντε κλικ εδώ.

Πηγή: Skai.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v