Ακριβά παιχνίδια: Παίξε... πλήρωσε

Barbie αξίας μερικών εκατομμυρίων ευρώ, go cart της Ferrari, αυτοκίνητα μινιατούρες με χρυσό δεκαοχτώ καρατίων, σίγουρα δεν αποτελούν συνηθισμένα δώρα γενεθλίων για πιτσιρίκια. Πάρτε μια γεύση από τα πιο ακριβά «παιδικά» δώρα και αντισταθείτε στον πειρασμό να τα αγοράσετε... για εσάς.
Ακριβά παιχνίδια: Παίξε... πλήρωσε
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Πως θα σας φαινόταν αν μια μέρα η κόρη σας ζήταγε, αντί για μια οποιαδήποτε Barbie, την νέα Barbie με τα εκατόν εξήντα αληθινά διαμάντια; Ή αν ο γιός σας ήθελε να παίξει με πιστή ρέπλικα του κράνους του Darth Vader από τον Πόλεμο των Άστρων, αξίας μερικών εκατοντάδων ευρώ; Το πιο πιθανό είναι -αφού ξεπεράσετε το καρδιακό επεισόδιο- να ανατρέξετε στο Διαδίκτυο για να ελέγξετε αν όντως υπάρχουν τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Η πραγματικότητα θα σας αφήσει άφωνους. Εκατοντάδες παιχνίδια κόστους χιλιάδων, ακόμα και εκατομμυρίων ευρώ, πωλούνται σε περιορισμένα κομμάτια, για γονείς που είναι διατεθειμένοι να δώσουν το κάτι... παραπάνω για τα αγγελούδια τους, αλλά και για συλλέκτες με τάσεις παλιμπαιδισμού. Αν συγκαταλέγεστε σε κάποια από τις δύο κατηγορίες, πάρτε μια γεύση από αυτά που ξεχωρίσαμε.

Diamond Barbie By De Beers
«Μπαμπάαα, θα μου πάρεις εκείνη την Barbie με τα εκατόν εξήντα διαμάντια;» Πριν πείτε ναι, ξανασκεφτείτε το. Η πιο ακριβή Barbie του κόσμου είναι δημιούργημα του πασίγνωστου οίκου διαμαντιών De Beers και κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ ογδόντα πέντε χιλιάδες δολάρια. Τα διαμάντια είναι προσεΚτικά κεντημένα πάνω στο ροζ φόρεμα της και συνοδεύονται από ένα ακόμα μικροσκοπικό κόσμημα από λευκόχρυσο. Το συγκεκριμένο κομμάτι δημιουργήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της 40ης επετείου της διάσημης κούκλας το 1999. Αν η τιμή του σας φαίνεται υπερβολική, τότε υπάρχει και η «οικονομικότερη» λύση της original Barbie του 1959, η οποία κοστίζει περίπου οχτώ χιλιάδες δολάρια.

Μινιατούρα αυτοκινήτου Hot Wheels
Ακόμα μία 40η επέτειος, αυτήν την φορά της εταιρείας Mattel, εορτάστηκε με την κυκλοφορία μιας ακόμα μινιατούρας, η οποία όμως δεν μοιάζει σε τίποτα με τις υπόλοιπες. Το εν λόγω αυτοκινητάκι καλύπτεται από 2.700 μπλε, μαύρα και άσπρα διαμάντια 23 καρατίων, ενώ είναι φτιαγμένο από χρυσό 18 καρατίων. Τα μπλε διαμάντια έχουν χρησιμοποιηθεί για να μιμηθούν την μπλε βαφή των αυτοκινήτων, ενώ τα μαύρα και τα άσπρα καλύπτουν την κάτω πλευρά και την μηχανή του. Αν η περιγραφή σας κέντρισε το ενδιαφέρον, η τιμή του μάλλον θα σας αποθαρρύνει. Μα, 140.000 δολάρια για ένα αυτοκινητάκι;

Monopoly Luxe
Η πολυτελής αυτή έκδοση του δημοφιλούς επιτραπέζιου από την Geoffrey Parker Ltd, δημιουργήθηκε σε εργαστήρια της Αγγλίας, από δέρμα εξαιρετικής ποιότητας Dauphin και είναι γεμάτη από χρυσά και ασημένια ανάγλυφα. Τα πιόνια είναι από κασσίτερο, τα ζάρια είναι «ακριβείας», ενώ στο πακέτο συμπεριλαμβάνονται και δερμάτινα κύπελλα για τα ζάρια. Must για μικρούς και μεγάλους φαν του επιτραπέζιου, αλλά και για όσους επιθυμούν μια ξεχωριστή προσθήκη στην... παιχνιδοθήκη τους. Κοστίζει από 5.000 μέχρι 7.000 δολάρια, ανάλογα με το υλικό που θα είναι κατασκευασμένα τα πιόνια και τα υπόλοιπα μέρη του παιχνιδιού.

Τoynami Superman Cinemaquette
Ένας από τους δημοφιλέστερους ήρωες κόμικ για μικρούς και μεγάλους, ο Superman, κατασκευάστηκε εκ νέου από την αμερικάνικη εταιρεία παιχνιδιών Toynami με τα χαρακτηριστικά του μακαρίτη που πρώτος ενσάρκωσε τον διάσημο υπερήρωα στην μεγάλη οθόνη, του Κρίστοφερ Ρηβ. Η φιγούρα είναι εκπληκτικής λεπτομέρειας, με το πρόσωπο του Superman να θυμίζει κέρινο ομοίωμα της Μαντάμ Τισό. Έχει ύψος περίπου μισό μέτρο και κοστίζει σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις γύρω στα δύο χιλιάδες δολάρια.

Darth Vader Ralph McQuarrie concept helmet signature edition
Οι φαν της κινηματογραφικής σειράς επιστημονικής φαντασίας Star Wars, έχουν ακόμα έναν λόγο για να είναι ευχαριστημένοι. Η κυκλοφορία του συγκεκριμένου κράνους του «κακού» Darth Vader διαφέρει από τις υπόλοιπες της σειράς για έναν και μόνο λόγο: φέρει την υπογραφή του Ralph McQuarrie, του ανθρώπου που σχεδίασε όλες τις φιγούρες του Star Wars, καθώς και του τηλεοπτικού Battlestar Galactica. Το κράνος κυκλοφορεί μόλις σε διακόσια πενήντα κομμάτια παγκοσμίως και είναι κατασκευασμένο εξ’ολοκλήρου από fiberglass και μέταλλο. Το εσωτερικό του είναι επενδυμένο με δέρμα και φέρει την  υπογραφή του σχεδιαστή του Ralph McQuarrie. Κοστίζει περίπου 900 δολάρια.
 


Game Boy Gold
Η θρυλική παιχνιδομηχανή της Nintendo έχει ήδη κυκλοφορήσει και σε deluxe έκδοση και με χαρακτηριστικά που την κάνουν εκτυφλωτική. Το πιο ακριβό Gameboy παγκοσμίως λοιπόν κυκλοφορεί από την Swiss Supply, είναι φτιαγμένο από χρυσό 18 καρατίων, ενώ η οθόνη του πλαισιώνεται από διαμάντια. Τα κουμπιά on/off έχουν επίσης κολλημένα πάνω τους μικρά διαμαντάκια . Η παιχνιδομηχανή ζυγίζει περίπου 700 γραμάρια. Δεν ξέρουμε κατά πόσο τα παιδιά σας θα εκτιμήσουν ένα τέτοιο δώρο, αλλά το πιο πιθανό είναι η σύζυγός σας να το λατρέψει. Για όποιον και αν το αγοράσετε έχετε υπόψη πως κοστίζει 25 χιλιάδες δολάρια και στο «οικονομικό» πακέτο συμπεριλαμβάνονται δωρεάν τα καλώδια και ορισμένα παιχνίδια. Πάλι καλά.

Ferrari Go-Cart
To όνειρο κάθε μικρού και μεγάλου παιδιού που δεν έχει δίπλωμα οδήγησης, κυκλοφορεί με το χρώμα, το σχήμα και την... χάρη του διάσημου αυτοκινήτου. Η παιδική Ferrari Testarossa έχει μήκος περίπου δύο μέτρα, είναι κατασκευασμένη από fiberglass, διαθέτει τέσσερα δισκόφρενα , τρεις ταχύτητες μαζί με την όπισθεν, λάστιχα από καουτσούκ και πλήρεις αναρτήσεις. Τα καθίσματά της είναι δερμάτινα, ενώ διαθέτει και ηχοσύστημα για να κάνει ο μικρός το κομμάτι του. «Πιάνει» τελική τα 24 χιλιόμετρα την ώρα, ταχύτητα ιδανική για να σας ξεφύγει όταν τον κυνηγάτε για το διάβασμα, αλλά και για να είναι πίσω στο σπίτι εγκαίρως για να προλάβει το οικογενειακό δείπνο. Το κόστος του πολυτελούς καρτ ανέρχεται στα 50.000 δολάρια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v