Αξεσουάρ ποτών: Π(ι)είτε το όπως σας ταιριάζει

Ένα εξαιρετικής χρονιάς κρασί ή μία πολύ ακριβή σαμπάνια δε μπορούν παρά να συνοδεύονται από τα πλέον design-άτα αξεσουάρ ποτών. Ξεχωρίσαμε τα εντυπωσιακότερα ποτήρια, τιρμπουσόν και ice boxes της αγοράς.
Αξεσουάρ ποτών: Π(ι)είτε το όπως σας ταιριάζει
Ένα καλό μπουκάλι κρασί, μία πολύ ακριβή σαμπάνια, ένα σπάνιο ρούμι, δε μπορούν παρά να απολαμβάνονται όπως τους αξίζει. Να ανοίγονται με τα πιο λεπτεπίλεπτα ανοιχτήρια, να παγώνουν στις πιο άριστες συνθήκες και να σερβίρονται σε design-άτα κρυστάλλινα ποτήρια. Ένας πραγματικός Bon Viveur το ξέρει καλά αυτό, γι’αυτό φροντίζει να αποκτά μόνο τα καλύτερα αξεσουάρ ποτών.

Ανακαλύψαμε οκτώ από τα εντυπωσιακότερα, τα οποία δύσκολα θα βρείτε στην ελληνική αγορά και -λόγω του υπερβολικού κόστους τους- ακόμα πιο δύσκολα θα αποκτήσετε. Όταν, όμως, κρατήσετε στα χέρια σας ένα εξαιρετικής σοδειάς ποτό, αξίζει να το πιείτε όπως σας ταιριάζει.

Συλλογή αξεσουάρ για μπαρ της AlissiaMT
Η συλλογή InsideOut της AlissiaMT με είδη σερβιρίσματος μόλις κυκλοφόρησε και σκοπό έχει να φέρει τα… πάνω κάτω στα απόψεις που έχουμε για το πώς μοιάζει ένα ποτήρι. Στη συγκεκριμένη σειρά, το γνωστό και συχνά εικονικό σχήμα του ποτηριού (σαμπάνιας στην προκειμένη) κρύβεται πίσω από ένα ουδέτερο και διακριτικό εξωτερικό σχήμα, ανεπιτήδευτο και απλό. Αλλά τη στιγμή που θα σερβίρετε μέσα του το ποτό, η εσωτερική ταυτότητα του ποτηριού αποκαλύπτεται δημιουργώντας ένα ασυνήθιστο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό εφέ.

Πέρα, όμως, από την οπτική ομορφιά, το ποτήρι αυτό έχει άλλο ένα πειστικό επιχείρημα: Το ποτό δεν ζεσταίνεται τόσο γρήγορα όσο σε ένα συνηθισμένο ποτήρι σαμπάνιας, καθώς δεν ακουμπάει απευθείας στα χέρια, ενώ αν το θέλετε πραγματικά παγωμένο μπορείτε να τοποθετήσετε τα ποτήρια στην κατάψυξη και να δημιουργήσετε μία εκπληκτική οπτική παρουσίαση.

Όλα τα ποτήρια είναι χειροποίητα, έχουν πλάτος 3,8 εκ. και ύψος 23,5 εκ. και διατίθενται σε σετ των 2. Έτσι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι διαλέξετε τον σωστό αφρώδη οίνο. Περισσότερες πληροφορίες για τα ποτήρια και το πώς θα τα αποκτήσετε θα βρείτε στο www.alissiamt.com.

Η Sylvie Fleury σχεδιάζει ποτήρια κρασιού για Dom Pérignon
Η ελβετίδα pop artist Sylvie Fleury σχεδίασε πρόσφατα ένα ζευγάρι ποτήρια αποκλειστικά για την Dom Pérignon, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μέσα στις επόμενες μέρες. Η καλλιτέχνης, μάλιστα, θέλοντας να δώσει ένα πιο θηλυκό άγγιγμα αποτύπωσε ένα παιχνιδιάρικο και παραπλανητικό λεκέ από κραγιόν στο χείλος των ποτηριών. Θα πουληθούν συνολικά μόνο 999 ζευγάρια ποτηριών για 600 δολάρια (το ζευγάρι) και θα διατίθενται με ένα μπουκάλι Dom Pérignon Rosé Vintage του 1998, σε ειδική συσκευασία. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της Sylvie Fleury.

Bollinger James Bond Champagne Cooler
Με αφορμή την κυκλοφορία της καινούργιας ταινίας James Bond “Quantum Of Solace”, και με σκοπό να το γιορτάσει, η εταιρία Bollinger έβγαλε μία περιορισμένη έκδοση ψυκτικού δοχείου για σαμπάνια, στο σχήμα της σφαίρας για όπλο Walther PPK. Η «σφαίρα» είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να εφαρμόζει και να δροσίζει ένα μπουκάλι Bollinger, ενώ μόνο 207 κομμάτια θα δημιουργηθούν και θα διατεθούν στην αγορά. Περισσότερες πληροφορίες στο www.bollinger.fr.


Παγο-κουτί Veuve Clicquot
Το «παγο-κουτί» της Veuve Clicquot είναι φτιαγμένο από κίτρινο πολυανθρακικό άλας και έχει εσοχές για ένα μπουκάλι και δύο ποτήρια σαμπάνιας. Μέσα στο κουτί υπάρχουν δύο χημικά συστατικά που αντιδρούν μεταξύ τους όταν σπάει η σφραγίδα ασφαλείας, δημιουργώντας μία ουσία που μοιάζει με πάγο και μπορεί γρήγορα να παγώσει μία σαμπάνια. Το σετ είναι διαθέσιμο σε κάβες όλου του κόσμου με κόστος 128 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες στο www.veuve-clicquot.com.


Σετ ανοιχτήρι και ειδικό πώμα για σαμπάνια από την G. Lorenzi

Η G. Lorenzi, η μοναδική οικογενειακή επιχείρηση που έχει παραμείνει στη διάσημη Via Montenapoleone του Μιλάνου, αποτελεί ίσως το πιο πολιτισμένο κατάστημα λιανικής στην Ευρώπη. Αυτή η ειδική έκδοση της Lorenzi, συσκευασμένη σε μία πολυτελέστατη θήκη από κόκκινο δέρμα μοσχαριού, περιέχει ένα ανοιχτήρι από επιμετάλλωση με χρώμιο και χειρολαβές από εβένινο ξύλο του Makassar, γυαλισμένο με κερί από μέλισσες και ένα επιχρωμιωμένο πώμα με ξύλο Makassar στο πάνω μέρος του. Το ρουλεμάν ανάμεσα στα δαχτυλίδια του πώματος βοηθά στην ικανοποιητικά στρωτή χρήση του, ενώ το πώμα φημίζεται για το πόσο φρέσκια μπορεί να κρατήσει τη σαμπάνια. Μπορείτε να αγοράσετε το σετ από το www.20ltd.com, και αυτό αν προλάβετε γιατί κυκλοφορούν μόνο 30 κομμάτια. Περισσότερες πληροφορίες στο site της G. Lorenzi.

Συλλογή ποτηριών Riedel Black Tie
Η αυστριακή εταιρία κρυστάλλινων ειδών Riedel λάνσαρε πριν λίγο καιρό την συλλογή Black Tie, η οποία αποτελείται από τέσσερα ποτήρια για κόκκινο κρασί, που χαρακτηρίζονται από μαύρο στέλεχος, και τέσσερα ποτήρια για λευκό κρασί, που χαρακτηρίζονται από μαύρη βάση. Διατίθενται, επίσης, στη συλλογή, ένα ποτήρι νερού και ένα λεπτό ποτήρι σαμπάνιας. Μπορείτε να αγοράσετε τα ποτήρια από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Riedel με κόστος από 55 έως 77 ευρώ το κομμάτι, ενώ περισσότερες πληροφορίες για την εταιρία θα βρείτε στο www.riedel.com.

Το “Most Expensive” τιρμπουσόν του Frank Sveid
Ο βέλγος σχεδιαστής Frank Sveid δημιούργησε πριν μερικούς μήνες το “most expensive” τιρμπουσόν, που πέρα από το όνομα έχει και τη «χάρη», αφού πωλείται για 45.500 ευρώ (!). Το εργαλείο αυτό φτιάχνεται με το χέρι κάθε φορά που θα βρεθεί κάποιος να το παραγγείλει και τα υλικά που το αποτελούν είναι τιτάνιο και χρυσός. Για την ακρίβεια, έχει κατασκευαστεί από 52 διαφορετικά κομμάτια τιτανίου που χρησιμοποιείται στην αεροναυπηγική, συμπεριλαμβανομένων ενός κόπτη για πώματα από μόλυβδο και του ίδιου του κοχλία. Διατίθεται, δε, σε ένα εντυπωσιακό κουτί σε σχήμα πούρου. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site του Frank Sveid.

Κρυστάλλινο ποτήρι σαμπάνιας από την Efva Attling
Η σουηδική εταιρία Efva Attling σχεδίασε ένα υπέροχο κρυστάλλινο ποτήρι σαμπάνιας για τα καταστήματα Orrefors. Το ποτήρι αυτό διατίθεται με ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι που περικυκλώνει το κάτω μέρος του στελέχους του, κάτι που δικαιολογεί απόλυτα την τιμή του: 2.500 ευρώ. Αν πάλι ψάχνετε κάτι πιο οικονομικό, μπορείτε να προτιμήσετε την απλούστερη έκδοση με ένα δαχτυλίδι από λευκόχρυσο, που έχει χαραγμένες πάνω του τις λέξεις «Amor Vincit Omnia» (= Η Αγάπη Νικά τα Πάντα), το οποίο θα σας κοστίσει περί τα 106 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site της εταιρίας.

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v