5 σούπερ κωμωδίες στα θέατρα της Αθήνας

Έρωτες, απιστίες και άλλες κωμικοτραγικές καταστάσεις μας χαρίζουν απλόχερα γέλιο στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας.
5 σούπερ κωμωδίες στα θέατρα της Αθήνας
Δε λέμε, καλή και η συγκίνηση και ο προβληματισμός, αλλά είναι και μερικά βράδια που θέλεις απλώς να γελάσεις –και να γελάσεις πολύ. Ευτυχώς, οι θεατρικές σκηνές της Αθήνας μας δίνουν απλόχερα τη δυνατότητα αυτή, ανεβάζοντας και φέτος μερικές δεκάδες κωμωδίες. Από αυτές, σταχυολογήσαμε τις καλύτερες.

Αμάραντα στο Faust
Καλαμιώτου 11, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3234095

Πότε; Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00
Πόσο; Από 8€ έως 12€, ανάλογα την ημέρα



Ο Αλέκος Συσσοβίτης πρωταγωνιστεί μαζί με την Μαρία Πανουργιά, την Μπέττυ Βακαλίδου και τον Αλέξανδρο Παπαϊωάννου στην κωμωδία των bijoux de kant, που σκηνοθετεί ο Γιάννης Σκουρλέτης. Το έργο του Παύλου Μάτεσι και της Γλυκερίας Μπασδέκη παρακολουθεί τη ζωή ενός αποτυχημένο μπουλουκτζή, στα παρασκήνια ενός τσίρκου που θα μπορούσε να είναι η χώρα μας.
Θέλετε προσκλήσεις; Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό μας, εδώ.

Δείπνο ηλιθίων στο Θέατρο Κάππα
Κυψέλης 2, Κυψέλη, τηλ. 210 7707227

Πότε; Κάθε Τετάρτη στις 19.00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00, Σάββατο στις 18.00 και στις 21.00, και Κυριακή στις 18.15 και στις 21.00
Πόσο; Από 10€ έως 20€, αναλόγως ημέρας και θέσης



Ο Σπύρος Παπαδόπουλος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί, μαζί με τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Βασίλη Ρίσβα, Άννα Μενενάκου, Ξανθή Γεωργίου και Τάκη Παπαματθαίου στη σπαρταριστή κωμωδία με τους σπιρτόζικους διαλόγους του Φράνσις Βέμπερ. Η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Πιερ Μπροσάν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), πλούσιος μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, οργανώνει κάθε εβδομάδα με τους πλούσιους φίλους του ένα… ιδιότυπο δείπνο: Καθένας βρίσκει έναν «ηλίθιο», τον καλεί στο δείπνο, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, γελούν εις βάρος των ανυποψίαστων καλεσμένων τους και στο τέλος, αυτός που έχει φέρει τον πιο τέλειο «ηλίθιο», στέφεται νικητής. Όμως, ο δικός του «ηλίθιος», Φρανσουά Πινιόν (Σπύρος Παπαδόπουλος), ένας αθώος, αφελής, καλοπροαίρετος άνθρωπος, θα του ανατρέψει τα σχέδια. Διαβάστε την αναλυτική κριτική μας εδώ.

Τρειςευτυχισμένοι στο Θέατρο Πορεία
Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας, τηλ.: 210 8210991

Πότε; Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, και Κυριακή στις 20:00.
Πόσο; Από 15€ έως 20€, αναλόγως ημέρας



Ο Γιάννης Χουβαρδάς σκηνοθετεί την σπαρταριστή κωμωδία του Ευγένιου Λαμπίς, η οποία παρακολουθεί τη ζωή στο σπίτι του Μαρζαβέλ, όπου περιφέρεται ένα πλήθος ανθρώπων που τους συνδέουν μοιχείες –παρελθούσες, παροντικές και μελλοντικές– οι οποίες κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να αποκαλυφθούν εξαιτίας ενός οδηγού ταξί. Πρωταγωνιστεί ένας all star θίασος: Δημήτρης Τάρλοου, Λαέρτης Μαλκότσης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Χρήστος Λούλης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Λένα Παπαληγούρα.
Θέλετε προσκλήσεις; Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό μας, εδώ.

Πέτρες στις τσέπες του στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Νέος Κόσμος, τηλ.: 210 9212900

Πότε; Τετάρτη και Σάββατο στις 18:30, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:15, Κυριακή στις 21:30
Πόσο; Από 10€ (φοιτητικά και ανέργων) έως 15€



Μια «κωμικοτραγωδία» που εκτυλίσσεται στο Κέρι της Ιρλανδίας, για τον ψεύτικο κόσμο του Χόλυγουντ που έρχεται σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα της επαρχιακής πόλης, μέσα από τα μάτια δύο ανθρώπων και τις ζωές 15 χαρακτήρων. Σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Χρυσοστόμου και Μάκης Παπαδημητρίου.

Μέχρι Θανάτου στην Αθηναΐδα
Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, τηλ.: 210 3480080

Πότε; Κάθε Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 20:30
Πόσο; 15€ (και 10€ τα μειωμένα)



Μπορεί μια παρ’ ολίγον καρδιακή προσβολή να γίνει αφορμή για μια αξέχαστη ερωτική βραδιά που θα σημαδέψει για πάντα την παρορμητική, ανασφαλή και αμόρφωτη πόρνη Ντόρις και τον εγωκεντρικό, φαλλοκράτη, νευρικό και διανοούμενο Φέλιξ; Απάντηση στην ερώτηση επιχειρούν να δώσουν ο Σταύρος Νικολαΐδης και η Φαίδρα Δρούκα, πρωταγωνιστές στη ρομαντική κωμωδία που γράφει και σκηνοθετεί ο Μάνος Τσότρας, βασισμένος στο δημοφιλέστατο «The owl and the pussycat» του Bill Manhoff. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v