Γυναίκα και Λύκος: Ανατρεπτική Έλλη Παπακωνσταντίνου

Η Έλλη Παπακωνσταντίνου σκηνοθετεί την Θεοδώρα Τζήμου και έναν εκλεκτό θίασο ηθοποιών, στο ανατρεπτικό έργο της Έλενας Πέγκα.
Γυναίκα και Λύκος: Ανατρεπτική Έλλη Παπακωνσταντίνου
Η αιρετική σκηνοθέτρια Έλλη Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε για πρώτη φορά επί σκηνής με τη συγγραφέα Έλενα Πέγκα στο γαλλικό Φεστιβάλ “Ecrire et Mettre En Scene Aujourd’ hui”, το δικό μας αντίστοιχο 24 Hours Theatre, που πραγματοποιήθηκε στην Caen τον Μάιο του 2014.

Αποτέλεσμα της συνεργασίας τους ήταν το ανατρεπτικό έργο Γυναίκα και Λύκος, που έρχεται τώρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μετά τη μεγάλη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, όπου ανέβηκε στις 20 και 21 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των 49ων Δημητρίων.

Στην αθηναϊκή εκδοχή της, η Θεοδώρα Τζήμου ερμηνεύει σαρωτικά τη Γυναίκα, και η Έλλη Παπακωνσταντίνου στήνει ένα ψυχαναλυτικό θρίλερ μέσα σε έναν ακραίο εικαστικό κόσμο, αμφισβητώντας τα όρια της πραγματικότητας και έχοντας μαζί της ένα θίασο ταλαντούχων ηθοποιών: Νικόλας Χανακούλας, Λένα Δροσάκη, Ελίνα Ρίζου, Βασίλης Μαργέτης, Περικλής Γιώργος Φωκιανός, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Μια ιδέα για την υπόθεση της παράστασης

Η Γυναίκα αφήνει πίσω της σύζυγο, φίλους και καριέρα. Ένα απαγορευμένο πάθος την έχει εξαγριώσει. Την έχει κάνει λύκο. Η ευτυχία έχει αγριότητα. Η ηρωίδα τη διεκδικεί μαζί με τη θέση της στον κόσμο. Θα μπορούσε να είναι μια σύγχρονη Νόρα, θα μπορούσε να είναι η Ωραία του παραμυθιού. Είναι όμως η Ωραία και το Τέρας μαζί.

Η ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου
Μουσική: Παναγιώτης Βελιανίτης
Σκηνογραφία: Valentino Marengo
Κοστούμια: Τέλης Καρανάνος – Αλεξάνδρα Σιάφκου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Παίζουν: Θεοδώρα Τζήμου, Νικόλας Χανακούλας, Λένα Δροσάκη, Ελίνα Ρίζου, Βασίλης Μαργέτης, Περικλής Γιώργος Φωκιανός, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου

Info:
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, τηλ.: 210 4143310

Για 5 μόνο παραστάσεις
21 Νοεμβρίου - 25 Νοεμβρίου
Παρασκευή, Σάββατο, Δευτέρα & Τρίτη 21:00 | Κυριακή 19:00
Διάρκεια: 75 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 15 & 10 €
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v