Η Κοιλάδα των Εκπλήξεων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανοίγει την φετινή του θεατρική περίοδο με την παράσταση ενός εκ των σπουδαιότερων ευρωπαίων σκηνοθετών, του Peter Brook.

Η Κοιλάδα των Εκπλήξεων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Με μια σπουδαία καλλιτεχνική «άφιξη» εγκαινιάζει την φετινή του περίοδο το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ο σπουδαιότερος σήμερα ευρωπαίος σκηνοθέτης, ο Βρετανός Peter Brook καταφθάνει στον Πειραιά για να παρουσιάσει για πέντε μόνο παραστάσεις την «Κοιλάδα των Εκπλήξεων», ένα έργο που μας ταξιδεύει στα «μυστικά» του ανθρώπινου εγκεφάλου, σε σκηνοθεσία δική του και της Marie Helene Estenne.

Με πρωταγωνιστές την ελληνικής καταγωγής βραβευμένη ηθοποιό Kathryn Hunter και τους Marcello Magni και Jared MacNeil, ο Peter Brook εξερευνά στην «Κοιλάδα των εκπλήξεων» τις εντυπωσιακές εμπειρίες ανθρώπων που βλέπουν τον κόσμο κάτω από ένα διαφορετικό φώς.

Θέμα του, οι άγνωστες πτυχές του ανθρώπινου εγκεφάλου. Περιδιαβαίνοντας τα όρη και τις πεδιάδες της ύπαρξης μας, με σταθμό την έκπληξη και τον εντυπωσιασμό, ο Brook συνεχίζει και συμπληρώνει το θέμα με το οποίο ασχολήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν: Το ταξίδι στο Θέατρο που αντιγράφει την ζωή.

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου ο κάθε ήχος έχει ένα χρώμα. Το κάθε χρώμα έχει μία διαφορετική γεύση. Και ο αριθμός 8 είναι μια ευτραφής κυρία… Το καινούργιο έργο του Peter Brook είναι ένα καλειδοσκοπικό ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο του ανθρώπινου εγκέφαλου.

Η «Κοιλάδα των εκπλήξεων» είναι μία συμπαραγωγή της Αττικής Πολιτιστικής Εταιρείας, Ελλάδα, Bouffes du Nοrd Γαλλία, Holland Festival, Young Vic Λονδίνο, Theatre for a New Audience, New York, κ.α. Η παράσταση πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα και συνοδεύεται από ελληνικούς υπότιτλους.

Ταυτότητα της παράστασης
«Κοιλάδα των εκπλήξεων»
Kείμενο / σκηνοθεσία Peter Brook – Marie-Helene Estienne
Φωτισμοί Phillipe Vialatte
Σκηνικός χώρος Arthur Frank
Κοστούμια Alice Francois
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Cathryn Hunter, Marcello Magni, Jared MacNeil
Ζωντανή μουσική: Raphel Chambouvet και Toshi Tsuchitori
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 2 έως 6/12 στις 21.00

Info:
Κοιλάδα των Εκπλήξεων
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Ηρ. Πολυτεχνείου 32, τηλ: 2104143310-20)
2-6/12 στις 21.00
Εισιτήρια: 40€ (διακεκρ), 30€ (Α’), 23€ (Β’), 15€ (μειωμένο)
Διατίθενται δωρεάν, κατόπιν σειράς προτεραιότητας, 46 θέσεις μειωμένης θέασης σε Ανέργους.
Εισιτήρια στο ταμείο του θεάτρου (10.00-1.00 και 5.00-9.00), Πανεπιστημίου 39, στο dithepi,gr και στο τηλ 2107234567
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v