Όσα θα δούμε προσεχώς στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Θεατρικές παραστάσεις, η επιστροφή του Σταμάτη Κραουνάκη, βιωματικά εργαστήρια και όσα ενδιαφέροντα θα δούμε στο ΙΜΚ τις προσεχείς ημέρες.
Όσα θα δούμε προσεχώς στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Για έναν ακόμα μήνα, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης προγραμματίζει πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες, θεματικά αφιερώματα και εργαστήρια. Αρχής γενομένης αυτής της εβδομάδας, συγκεντρώσαμε τις προσεχείς εκδηλώσεις που θα μας απασχολήσουν για αυτόν τον μήνα- και τους επόμενους.

«Επάγγελμα Πόρνη» της Λιλής Ζωγράφου
Κομψή,φιλοσοφημένη, εκκεντρική, εστέτ, μαγκιόρα, σκληρή, τρυφερή η Λιλή Ζωγράφου περνάει δια πυρός και σιδήρου και βγαίνει νικήτρια-μιας και η ουσία της δεν αλλοιώνεται καταμαρτυρώντας πως «Η ζωή νικά!». Έχοντας το μότο αυτό ως πηγή έμπνευσης, ο Ένκε Φεζολλάρι σκηνοθετεί την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στις ιστορίες «Της Χούντας» από το βιβλίο «Επάγγελμα Πόρνη» της Λιλής Ζωγράφου.

Info: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη του Δεκεμβρίου στις 21:00. Περισσότερα εδώ.

Σταμάτης Κραουνάκης και Σπείρα - Σπείρα και Άρης Βλάχος: «ΜΠΕΕΕ» Θέαμα ποικιλιών
"Η Σπείρα Σπείρα μπαίνει στον δέκατο πέμπτο χρόνο λειτουργίας της. Με εξαιρετικές κριτικές και πάρα πολλά χρέη. Απελπισμένη κραυγή απελπισίας που εκφράζει το παλλαϊκό αίσθημα της μουσικοχορευτικής της παράδοσης η κραυγή «ΜΠΕΕΕΕ!!!» Θέαμα ποικιλιών, μουσική, τραγούδια και νούμερα ενός κόσμου που χάνεται κι ενός κόσμου που γεννιέται στα βαλτόνερα της κρίσης και στο φως της πιθανότητας ότι θα επιζήσουμε τραγουδώντας.

Info: Από Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο", αναφέρει το δελτίο τύπου.Περισσότερα εδώ.

«Απομνημονεύματα Στρατηγού Μακρυγιάννη», σε σκηνοθεσία-διασκευή-ερμηνεία του Θανάση Σαράντου
Μέσα σε ένα χωμάτινο αλωνάκι και συνοδεία ενός ταμπουρά, θα ακουστεί ο λόγος του Μακρυγιάννη, για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή, έτσι όπως ο Θανάσης Σαράντος εμπνεύστηκε, σκηνοθέτησε και παρουσιάζει τα «Απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη», για μια και μοναδική παράσταση, την Κυριακή, 23 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Info: Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014, στις 20:30. Περισσότερα εδώ.

Ημερίδα με θέμα «Η Κούκλα στο Σύγχρονο Θέατρο» και βιωματικά εργαστήρια
H διεύρυνση του δυτικού θεατρικού ορίζοντα μέσω της κούκλας έχει τις ρίζες του στα κινήματα τέχνης των αρχών του 20ου αιώνα. Στην Ελλάδα, τα τελευταία είκοσι χρόνια απαντιέται όλο και περισσότερο στις παραγωγές των νέων σκηνοθετών και ηθοποιών παράλληλα με μια ευρύτερη σύμμειξη των παραστατικών τεχνών. Η ημερίδα έχει σαν στόχο την σκιαγράφηση αυτού του φαινομένου, την επαφή με εφαρμοσμένα παραδείγματα, την ανίχνευση πιθανών αιτίων και προοπτικών και βέβαια τη συνάντηση των δύο "κόσμων", του κουκλοθεάτρου και του θεάτρου μέσω των ανθρώπων τους.

Info: Κυριακή 23 Νοεμβρίου, είσοδος ελεύθερη. Περισσότερα εδώ.

αχ! /(ξανα)διαβάζοντας την Κερένια κούκλα του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου
Ο Γιάννης Σκουρλέτης σκηνοθετεί ένα έργο "ακραίου αναστεναγμού", όπως αναφέρει το δελτίο τύπου. Με οδηγό το κείμενο της Γλυκερίας Μπασδέκη ακολουθεί τον Κωνσταντίνο Χρηστομάνο από εκεί που ο ίδιος επέτρεψε-από τον ύστατο κόμπο στο λαιμό,από το ακραίο επιφώνημα-σημάδι στους επόμενους.

Info: Από Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 έως 11 Ιανουαρίου 2015. Περισσότερα εδώ.

Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Nino Manfredi
Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνουν κινηματογραφικό αφιέρωμα σε έναν από τους πιο δημοφιλής και εμβληματικούς ηθοποιούς του ιταλικού κινηματογράφου, τον Nino Manfredi, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατο του.

Info: Από Τετάρτη 26 Νοεμβρίου έως Κυριακή 30 Νοεμβρίου. Περισσότερα εδώ.

Η «Αληθινή σου Ιστορία»: Μία παράσταση για εφήβους
Η «Αληθινή Ιστορία» του Λουκιανού, συγγραφέα της Ύστερης αρχαιότητας (120-170 μ.Χ.) μεταφέρεται σε θεατρική μορφή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τη Χρύσα Σπηλιώτη. Το πρώτο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας από την αρχαιότητα δίνει έμπνευση για ένα νέο έργο και μια παράσταση ακραίας φαντασίας και χιούμορ, διάστικτης από στοιχεία της αρχαιοελληνικής γραμματείας (Πλατωνικός μύθος του Σπηλαίου, Ελευσίνια μυστήρια κ.λ.π).

Info: Από Σάββατο 29 Νοεμβρίου έως και Σάββατο 27 Δεκεμβρίου. Περισσότερα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v