Ο Κόκορας: Το πρώτο θεατρικό σήριαλ σε εστιατόριο

Το εστιατόριο Ριφιφί των Εξαρχείων φιλοξενεί το πρώτο αθηναϊκό σήριαλ θεάτρου, που θα ολοκληρωθεί σε σαράντα παραστάσεις χωρίς εισιτήριο.
Ο Κόκορας: Το πρώτο θεατρικό σήριαλ σε εστιατόριο
Το θέατρο στην Αθήνα κινείται διαρκώς και δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Μετά τις θεατρικές παραστάσεις σε «μυστικές» γκαρσονιέρες και ιστορικά μέρη σαν το κρατητήριο της Γκεστάπο, σειρά έχει φέτος το θέατρο σε εστιατόριο, και μάλιστα με ένα εντελώς νέο concept: Αυτό του θεατρικού σήριαλ.

Τι θα πει θεατρικό σήριαλ; Ότι η ιστορία εξελίσσεται σε τέσσερα επεισόδια, καθένα εκ των οποίων θα ανεβαίνει για δέκα παραστάσεις. Όλα αυτά συμβαίνουν στο Ριφιφί, το γνωστό και μη εξαιρετέο εστιατόριο των Εξαρχείων, και μάλιστα χωρίς εισιτήριο: Πληρώνουμε μόνο το γεύμα μας (που κινείται σταθερά στα 12-18€ το άτομο, στις κανονικές δηλαδή τιμές του Ριφιφί).

«Μετά από χρόνια άσκηση του βίτσιου να κρυφακούμε τους διπλανούς σε εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, ταβέρνες, ΚΤΕΛ, πλατείες, αίθουσες αναμονής, ΙΚΑ και λοιπές δημόσιες υπηρεσίες, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τη δική μας φανταστική ιστορία κλειδαρότρυπας» λένε οι δημιουργοί της παράστασης. «Σκεφτήκαμε πως μια τέτοια ιστορία θα ήταν σωστό να της δώσουμε σάρκα και οστά μέσα σε ένα χώρο φυσικό. Κάπως έτσι γεννήθηκε «Ο Κόκορας», το πρώτο θεατρικό σήριαλ που διαδραματίζεται σε ένα εστιατόριο».

Και γιατί Κόκορας; «Κόκορας ή αλλιώς αλέκτωρ, σημαίνει αρχικά τον υπερασπιστή, τον μαχητή και μεταφορικά σημαίνει τον ερωτύλο και καρδιοκατακτητή ή επιδεικτικό παλικαρά έτοιμο για όλα. Ο δικός μας Κόκορας είναι ο Αργύρης. Ένας άντρας λίγο μετά τα 40. Και… η κότα του είναι η Πόπη. Την παίρνει μια στο τόσο λοιπόν να βγούνε για φαγητό και να συζητήσουν τα του βίου τους. Διαφωνούν, συγκρούονται, με χιούμορ δέχονται να παίξουν παιχνίδια μυαλού, παιχνίδια εξουσίας. Επιδίδονται στην αιώνια μάχη του αρσενικού με το θηλυκό».

Η ταυτότητα της παράστασης
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Τάσος Γερακίνης, Κατερίνα Παπαναστασάτου
Παίζουν: Νικόλας Κασάπης, Ελένη Δαφνή

Επεισόδιο 1: «Η γριά» - Πρεμιέρα Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 για 10 παραστάσεις
Επεισόδιο 2: «Το οικόπεδο» - η Πρεμιέρα θα ανακοινωθεί (για 10 παραστάσεις)
Επεισόδιο 3: «Η επιστολή» - η Πρεμιέρα θα ανακοινωθεί (για 10 παραστάσεις)
Επεισόδιο 4: «Η λύση» - η Πρεμιέρα θα ανακοινωθεί (για 10 παραστάσεις)

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη
Info:
Εστιατόριο Ριφιφί
Εμμανουήλ Μπενάκη 69Α
Κρατήσεις: 210 3300237

Παραστάσεις κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 22:00
Διάρκεια παράστασης: 30’
Χωρίς εισιτήριο, πληρώνετε απλά το γεύμα σας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v