5 ωραίες θεατρικές παραστάσεις για το Σάββατο

Ιστορίες τρυφερές, συγκινητικές, αστείες και διδακτικές ανεβαίνουν αυτό το Σάββατο στα θέατρα της πόλης. Κι εμείς επιλέγουμε τις καλύτερες.
5 ωραίες θεατρικές παραστάσεις για το Σάββατο
Αν έχουμε ένα λόγο να χαιρόμαστε που χειμωνιάζει, αυτός είναι τα θέατρα της πόλης και οι εξαιρετικές τους παραστάσεις που πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο –τόσο γρήγορα που δυσκολευόμαστε να διαλέξουμε τι θα πρωτοδούμε. Για την περίπτωση που δυσκολεύεστε κι εσείς, επιλέξαμε πέντε από τις πιο ενδιαφέρουσες παραστάσεις που ανεβαίνουν αυτό το Σάββατο στις θεατρικές σκηνές της πόλης. Και σας προτρέπουμε να κάνετε τηλεφωνικά τις κρατήσεις σας, γιατί η εμπειρία των προηγούμενων ημερών έχει δείξει ότι τα εισιτήρια εξαντλούνται γρήγορα.

Αβελάρδος και Ελοΐζα
Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος, τηλ.: 210 9212900
Ώρα έναρξης: 21.15
Εισιτήρια: 12€

Ο Γιάννης Καλαβριανός (που μας συγκίνησε πέρυσι με την εξαιρετική παράσταση Γιοί και Κόρες) σκηνοθετεί την Ελένη Κοκκίδου, τον Γιώργο Γλάστρα και την Χριστίνα Μαξούρη σε ένα τρυφερό, όσο και ευρηματικό έργο για τους καταδικασμένους, παράφορους έρωτες.
Διαβάστε περισσότερα - Αβελάρδος και Ελοΐζα: Το δράμα του έρωτα

Από τι ζουν οι άνθρωποι
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλ. Βικτωρίας, τηλ.: 210 8210991
Ώρα έναρξης: 17.00
Εισιτήρια: 12€


Ένα υπέροχο Τολστοϊκό «παραμύθι για μεγάλους» το οποίο μιλά για την αγάπη που δίνει νόημα στη ζωή, γίνεται θεατρικό υλικό στα χέρια των Όλιας Λαζαρίδου, Γιώργου Νανούρη και Ηλία Κουνέλα, οι οποίοι σκηνοθετούν και συμπρωταγωνιστούν.

Δυο Γυναίκες Χορεύουν
Θέατρο Ιλίσια, Παπαδιαμαντοπούλου 4,Ιλίσια, τηλ.: 210 7223010
Ώρα έναρξης: 21.00
Εισιτήρια: 16€

Η Χρυσούλα Διαβάτη και η Θάλεια Ματίκα πρωταγωνιστούν και… χορεύουν στην τρυφερή κομεντί του καταλανού Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ που συνεπήρε πέρυσι κοινό και κριτικούς και επαναλαμβάνεται για μία ακόμα σαιζόν. Σκηνοθετεί ο Τάσος Ιορδανίδης.
Διαβάστε περισσότερα - Δυο γυναίκες χορεύουν στο Θέατρο Ιλίσια

Μεφίστο
Εθνικό Θέατρο, Αγ. Κωνσταντίνου 22-24,τηλ.: 210 5288170
Ώρα έναρξης: 20.00
Εισιτήρια: Από 18€ έως 25€

Για λίγες ακόμα μέρες (ως τις 9 Νοεμβρίου) συνεχίζεται η παράσταση-ορόσημο του Εθνικού, που σκηνοθετεί ο Νίκος Μαστοράκης. Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κλάους Μαν, και την θεατρική διασκευή της Αριάν Μνουσκίν, το έργο ερευνά τις σχέσεις τέχνης και πολιτικής. Πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι Μαρίνα Ασλάνογλου, Βίκυ Βολιώτη, Υβόνη Μαλτέζου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θάνος Τοκάκης, Ένκε Φεζολάρι, Μηνάς Χατζησάββας, Νίκος Ψαρράς
Διαβάστε την κριτική μας εδώ - Μεφίστο: Μια παράσταση-ορόσημο του Εθνικού

Blasted
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλ. Βικτωρίας, τηλ.: 210 8210991
Ώρα έναρξης: 21.00
Εισιτήρια: 15€

Άλλη μία εξαιρετική παράσταση που θα κατεβάσει σύντομα αυλαία (κι αυτή στις 9 Νοεμβρίου). Ο Δημήτρης Τάρλοου σκηνοθετεί τον Ακύλλα Καραζήση και τη Λένια Παπαληγούρα στο «δύσκολο» έργο της Σάρα Κέιν για τις ανθρώπινες σχέσεις.
Διαβάστε την κριτική μας εδώ - Blasted: Τα ερείπια της Σάρα Κέιν στο Θέατρο Πορεία 

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v