Οι συναυλίες που περιμένουμε το φθινόπωρο

Παλιοί γνώριμοι, θρυλικά σχήματα, metal αφίξεις και μουσικά shows μας κρατούν συναυλιακά απασχολημένους και ανυπόμονους για φθινόπωρο και χειμώνα.
Οι συναυλίες που περιμένουμε το φθινόπωρο
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Από το καλοκαίρι δεν έχουμε παράπονο: είδαμε Robbie, είδαμε Prodigy, είδαμε Black Keys, είδαμε και Parov Stellar. Τι γίνεται όμως το φθινόπωρο από συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη;

Προφανώς τα πράγματα δεν είναι το ίδιο… γκράντε, όμως και πάλι έχουμε αρκετές μουσικές αφορμές για να περιμένουμε με ανυπομονησία.

Machine Head
26 Σεπτεμβρίου στον Βοτανικό και 25 Σεπτεμβρίου στο Fix Factory of Sound στη Θεσσαλονίκη
Το θρυλικό metal συγκρότημα επιστρέφει στην χώρα μας με γιγαντιαίο setlist συνολικής διάρκειας δυόμιση (!) ωρών. Να και κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε και να ακούμε από μπάντες του είδους. Tο τελευταίο τους δισκογραφικό πόνημα, “Bloodstone and Diamonds” χαιρετίστηκε από τον τύπο και τους οπαδούς τους, σαν το ιδανικό κλείσιμο της άτυπης τριλογίας που ξεκίνησε με το “The Blackening” και υπόσχεται πολλά για την εμφάνισή τους στην Ελλάδα. Προπώληση: από 24€.


Thirty Seconds To Mars
30 Σεπτεμβρίου στο Terra Vibe
Από το 1998 όταν και δημιουργήθηκαν από τα αδέρφια Leto βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της μουσικής βιομηχανίας λόγω της χαρισματικής περσόνας του τραγουδιστή Jared. Ο ντόρος γύρω από το όνομα της μπάντας κορυφώθηκε το 2002 όταν και κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους προσωπικό δίσκο με τον λιτό και αντιπροσωπευτικό τίτλο "30 Seconds To Mars" και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους δούμε για πρώτη φορά από κοντά για να διαπιστώσουμε το κατά πόσο είναι δικαιολογημένος ή όχι. Προπώληση εισιτηρίων από 39€.


Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό μας και κερδίστε δύο εισιτήρια για τη συναυλία των 30 seconds to Mars.

Jay Jay Johanson
3 Οκτωβρίου στο Tiki Bar
Δύο χρόνια μετά την εμφάνισή του στο Tiki, η ανεπιτήδευτη μουσική κομψότητα του κύριου Johanson επιστρέφει στον ίδιο τόπο για να μας ταξιδέψει με την χαρμόσυνη και συνάμα λυπημένη jazz-pop του ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τη. Μαζί του φέρνει το φρεσκότατο δέκατο άλμπουμ του, Opium, για το οποίο συνεργάστηκε με το Robin Guthrie (Cocteau Twins). Εισιτήρια: 12€.


Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό μας για να κερδίσετε μια διπλή πρόσκληση για το event.

The Sisters Of Mercy
24 Οκτωβρίου στο Fuzz
Δύο παρά κάτι δεκαετίες από την πρώτη φορά που μας πήραν τα μυαλά με τις κοματάρες Temple of Love και More (και πολλές ακόμα), οι αρχιερείς του gothic rock, επιστρέφουν στην Αθήνα για να μας θυμίσουν επί σκηνής πολλά από τα τραγούδια που τους έκαναν το θρυλικότερο και πιο επιτυχημένο group του είδους. Προπώληση: 27€.


Zola Jesus
5 Νοεμβρίου στο Fuzz
Η Αμερικανίδα τραγουδοποιός με τις Ρώσικες ρίζες και την κλασσική μουσική παιδεία είναι αναμφίβολα μια ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνη. Η εκπληκτική φωνή της (ξεκίνησε ως τραγουδίστρια όπερας) και το ιδιαίτερο μουσικό της στυλ την κατατάσσουν ως ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της electronic / goth / experimental σκηνής των τελευταίων ετών, επομένως η πρώτη της εμφάνιση στην Αθήνα παρουσιάζει αναμφίβολα ενδιαφέρον. Η προπώληση ξεκινά από 20€.


Arch Enemy
Σάββατο 14 Νοεμβρίου στο Gagarin205 και Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στο Principal club theater
Ένα κιθαριστικό δίδυμο – κόλαση (Loomis – Amott), μια αιθέρια παρουσία στα φωνητικά (Alissa White-Gluz) και μία melodic death metal δισκογραφία πλούσια σε δίσκους – «διαμάντια» για το είδος, αρκούν για να συμπεριληφθεί το live των Arch Enemy σε αυτά που περιμένουμε με ανυπομονησία. Η προπώληση ξεκινά από 22€.


Calexico
Σάββατο 14 Νοεμβρίου στο Fuzz
Το συγκρότημα από την Arizona των Η.Π.Α. επιστρέφει εν Αθήναις με φρέσκο άλμπουμ – το “Edge Of The Sun” – στο οποίο συμπεριλαμβάνεται συνεργασία με τον θρυλικό Eric Burdon. Αυτός φυσικά δεν είναι ο μοναδικός λόγος για να τους περιμένουμε πώς και πώς. Στις προηγούμενες εμφανίσεις τους έχουν αποδείξει πως έχουν ιδιαίτερη χημεία με το ελληνικό κοινό και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε για ακόμα μια φορά τα μαγευτικά, πολυμορφικά τραγούδια τους. Η προπώληση ξεκινά από 25€.


Paradise Lost

Σάββατο 21 Νοεμβρίου στο Principal Club Theater και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στο Βοτανικό
Mε πάνω από εικοσιπέντε χρόνια στην πλάτη, οι προπάτορες του ατμοσφαιρικού death metal, είναι πλέον πολλά περισσότερα για τους metalheads. Ηγέτες της βρετανικής σκηνής του σκληρού ήχου, οι Paradise Lost έμελλε να γίνουν ένα εκ των σημαντικότερων metal συγκροτημάτων από καταβολής του είδους. Μάλιστα τα άλμπουμ τους Gothic/ Draconian Times/ Icon στέκονται μνημειώδη αριστουργήματα και απαραίτητες προσθήκες σε κάθε ενημερωμένη δισκοθήκη. Στην περυσινή τους εμφάνιση στην Αθήνα βγάλαμε την μπέμπελη, ευελπιστούμε φέτος να δροσιστούμε και να ξεσηκωθούμε χωρίς κίνδυνο θερμοπληξίας. Εισιτήρια από 26€.


Editors
4 Δεκεμβρίου στο Gazi Music Hall και 5 Δεκεμβρίου στο Principal Club Theater
Πρόπερσι στο EJEKT τους χάρηκε η ψυχή μας, φέτος θα τους δούμε μόνους για να τους χορτάσουμε. Oι indie rock Editors επιστρέφουν λοιπόν για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με special guests και φρέσκο δίσκο στις αποσκευές τους, με τίτλο In Dream. Φυσικά θα παίξουν και τις παλαιότερες επιτυχίες που όλοι αγαπήσαμε – το καλό που τους θέλουμε. Προπώληση από 33€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v