7 καλές πρόσφατες ταινίες για να δείτε στο σπίτι

Σπίλμπεργκ, Γούντι Άλεν, Τζόνι Ντεπ και τα άλλα τα παιδιά με τα οποία χάσαμε το κινηματογραφικό ραντεβού τους τελευταίους μήνες έρχονται στο σπίτι μας.
7 καλές πρόσφατες ταινίες για να δείτε στο σπίτι
Οσκαρούχες αληθινές ιστορίες, γουντιαλενικά υπαρξιακά δράματα, σουρεάλ ελληνικός κινηματογράφος, Τζέιμς Μποντ και Τζόνι Ντεπ. Οι ταινίες που χάσατε τους τελευταίους μήνες στο σινεμά μόλις κυκλοφόρησαν σε DVD και δεν έχετε πια καμία δικαιολογία να μην τις έχετε δει.

Η Γέφυρα των Κατασκόπων (Bridge of Spies)



Η νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, που χάρισε το Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου στον εκπληκτικό Μαρκ Ράιλανς, είναι βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία: Την πρώτη και τελευταία ανταλλαγή κατασκόπων μεταξύ ΗΠΑ και Σοβιετικής Ένωσης, στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου. Πρωταγωνιστεί ένας εκφραστικότατος Τομ Χανκς.

Spectre



Η τελευταία ταινία του Τζέιμς Μποντ που δίχασε τον κόσμο (κάποιοι τη λάτρεψαν, κάποιοι τη μίσησαν) ακολουθεί τον βρετανό υπερ-πράκτορα σε μια… βουτιά στο παρελθόν, όπου συναντά παλιούς εχθρούς. Σκηνοθετεί ο Σαμ Μέντες και πρωταγωνιστούν, στο πλευρό του Ντάνιελ Κραιγκ, οι Λεά Σεϊντού, Μόνικα Μπελούτσι, Κριστόφ Γουόλτς, και Ρέιφ Φάινς.

Brooklyn



Η υποψήφια για Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου Σίρσα Ρόναν είναι η Έιλις, η οποία επιστρέφει μετά από μια οικογενειακή τραγωδία στην πατρίδα της, την Ιρλανδία, και καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε δύο άνδρες και δύο χώρες.

Νορβηγία



Ο Γιάννης Βεσλεμές σκηνοθετεί μια απολαυστικά σουρεάλ ταινία με πρωταγωνιστή έναν φωτοφοβικό βρικόλακα που γνωρίζει μια πόρνη κι έναν Νορβηγό ντίλερ, σε μια αθηναϊκή ντίσκο το 1984. Πρωταγωνιστούν οι Βαγγέλης Μουρίκης, Αλεξία Καλτσίκη, Ντάνιελ Μπόλντα, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Μάρκος Λεζές.

Ανίερη Συμμαχία (Black Mass)



Ένας αγνώριστος Τζόνι Ντεπ πρωταγωνιστεί σε αυτή την αστυνομική περιπέτεια που εκτυλίσσεται στην Αμερική των 70s. Υποδύεται, για την ακρίβεια, τον Ιρλανδό μαφιόζο που δέχεται να συνεργαστεί με το FBI εναντίον της… ιρλανδικής μαφίας.

Το Χάρισμα (Solace)



Ένας γιατρός που έχει την έκτη αίσθηση συνεργάζεται με το FBI για να πιάσουν έναν στυγερό δολοφόνο που κρύβεται πίσω από μια σειρά μυστηριώδεις δολοφονίες. Πρωταγωνιστούν οι Άντονι Χόπκινς και Κόλιν Φάρελ.

Παράλογος Άνθρωπος (Irrational Man)



Γουντιαλενικά υπαρξιακά, περίπλοκες –άρα πάντα ενδιαφέρουσες– ανθρώπινες σχέσεις και καλές ερμηνείες από τους Γιόακιν Φίνιξ, Έμμα Στόουν και Πάρκερ Πόουζι μας κάνουν το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού μας με τον Γούντι Άλεν στα ράφια του βίντεο κλαμπ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v