Αναγεννήθηκε το σινέ Studio στην πλατεία Αμερικής!

Το θρυλικό σινεμαδάκι που γαλούχησε πολλές γενιές σινεφίλ αναγεννήθηκε και επαναλειτουργεί, δίνοντας νέα πνοή στην πλατεία Αμερικής.
Αναγεννήθηκε το σινέ Studio στην πλατεία Αμερικής!
Μετά την επαναλειτουργία του κινηματογράφου «Αλκυονίδα» στη Βικτώρια ως πολυχώρος τεχνών, η New Star μας επεφύλασσε άλλη μία ευχάριστη έκπληξη: Το θρυλικό Studio, το σινεμαδάκι της πλατείας Αμερικής που γαλούχησε ολόκληρες γενιές σινεφίλ με αντιχουντικό πνεύμα και ροπή προς τον κινηματογράφο των δημιουργών, αναγεννήθηκε.

Η αίθουσα ανακαινίστηκε διατηρώντας τα στοιχεία του παλιού σινεμά, με την μηχανή προβολής «χτισμένη» στην πλατεία στο πίσω μέρος της αίθουσας, και η New Star θα συνεχίσει την παράδοση του χώρου με προβολές ευρωπαϊκού σινεμά και αφιερωμάτων σε σπουδαίους δημιουργούς της έβδομης τέχνης.

Η μακροβιότερη αίθουσα τέχνης στην Αθήνα γνώρισε μεγάλη δημοτικότητα στις τάξεις των σινεφίλ τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, αλλά έκλεισε οριστικά το 2005 για να μετατραπεί σε εκκλησία μεταναστών. Η επαναλειτουργία του σηματοδοτήθηκε με την δωρεάν προβολή της ταινίας των Monty Pythons «Ένας προφήτης μα τι προφήτης» στο πλαίσιο δράσης των Atenistas στην πλατεία Αμερικής, ενώ τα επίσημα εγκαίνια της αίθουσας έγιναν με την φιλοξενία του 4ου Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας στον χώρο, που θα διαρκέσει ως τις 21 Δεκεμβρίου, με ημερήσιο εισιτήριο 5€ (και 3€ για ανέργους) – μάθετε για τις προβολές του εδώ

Πέρα από τις προβολές του Φεστιβάλ, την εβδομάδα 18-24/12 στην αίθουσα θα προβάλλονται οι ταινίες «Το παιδί και ο Κόσμος» (βραβευμένη βραζιλιάνικη animation ταινία) και η Τετραλογία της Εξουσίας σε ένα αφιέρωμα στον Αλεξάντερ Σοκούροφ (Φάουστ, Ήλιος, Ταύρος, Μολώχ). Μάθετε περισσότερα στην επίσημη σελίδα του Studio new star art cinema. Θυμηθείτε όσα μας είχε πει ο διευθυντής της New Star, Βελισσάριος Κοσσυβάκης για την αναγέννηση της Αλκυονίδας, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο in2life

STUDIO new star art cinema
Σταυροπούλου 33, πλατεία Αμερικής
Τηλ. 210-8640054--6980328751
Εισ.: € 7.00, Παιδ.-φοιτ./ άνω των 65 & Εκπαιδευτικοί/Ατέλεια €5.00,
για ανέργους €3.00, οικογενειακό πακέτο τριών ατόμων €10.00
Parking διαθέσιμο κάτω από τον κινηματογράφο

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v