Η Αλκυονίδα ανοίγει τις πόρτες της στο in2life

Ο ιθύνων νους πίσω από την «αναγέννηση» της Αλκυονίδας μιλά στην κάμερα του in2life για το ιστορικό σινεμά της οδού Ιουλιανού και όσα θα δούμε σε αυτό από φέτος.
Η Αλκυονίδα ανοίγει τις πόρτες της στο in2life
του Γιώργου Κόκουβα

Αφίσες ταινιών του Γκοντάρ και του Ταρκόφσκι μας καλωσορίζουν στο φουαγιέ. Αριστουργήματα του Μπέλα Ταρ και του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν σε κόκκινο φόντο μας δείχνουν τον δρόμο προς τις βαριές πόρτες. Πίσω από αυτές, οι ξύλινες καρέκλες – σήμα κατατεθέν της ιστορικής αίθουσας έχουν ανακαινιστεί και είναι ακόμη στις ζελατίνες τους. Και στο βάθος, η μεγάλη οθόνη. Εκείνη η οθόνη στην οποία γενιές και γενιές σινεφίλ ανδρώθηκαν και έμαθαν τα μυστικά της έβδομης τέχνης.

Βρισκόμαστε στην θρυλική Αλκυονίδα που αποτέλεσε το καταφύγιο του καλού ευρωπαϊκού σινεμά τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 και που παρέμεινε κλειδωμένη επί πολλά χρόνια. Μέχρις ότου δηλαδή η New Star αποφάσισε να τολμήσει την αναγέννησή της και να μας την συστήσει ως χώρο συνάντησης όλων των τεχνών, 365 ημέρες τον χρόνο.

Στον φιλόξενο χώρο της οδού Ιουλιανού, συναντήσαμε τον ιδιοκτήτη της New Star και καλλιτεχνικό διευθυντή της νέας «Αλκυονίδας», κ. Βελισσάριο Κοσσυβάκη, ο οποίος μίλησε στην κάμερα του in2life για το παρελθόν της αίθουσας, για την αγάπη των σινεφίλ στον καλό κινηματογράφο και για τα όσα θα δούμε από φέτος στην Αλκυονίδα, που εγκαινιάζει τη σεζόν με αφιέρωμα, κινηματογραφικό και εικαστικό, στον Νίκο Καζαντζάκη.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v