5 τέλεια βιβλία που έγιναν σειρές

Τι είναι καλύτερο από ένα καλό βιβλίο και μια εθιστική σειρά; Μα φυσικά, ένα καλό βιβλίο που έγινε εθιστική σειρά. Πέντε τέτοια έχουμε.
5 τέλεια βιβλία που έγιναν σειρές
Το βιβλίο: Η ιστορία της Πορφυρής Δούλης, της Margaret Atwood
Έγινε η σειρά: The Handmaid’s Tale



Στην εφιαλτική Δημοκρατία του Γιλεάδ, η Βίβλος εφαρμόζεται κατά γράμμα, οι γυναίκες δεν έχουν δικαιώματα, δεν επιτρέπεται να διαβάζουν, δεν έχουν καν ονόματα –είναι «η του Φρεντ», «η του Φρανκ» και ούτω καθεξής, κατά το όνομα του ιδιοκτήτη τους. Δυστοπία από εκείνες που σε στοιχειώνουν για καιρό, έγινε εξαιρετική, όσο και τρομακτική, σειρά από το Hulu.

Το βιβλίο: Ο Πόλεμος των Θεών, του Neil Gaiman
Έγινε η σειρά: American Gods



Ο Κερτ Βόνεγκατ κάποτε είπε πως «όσα χρειάζεται να ξέρεις για τη ζωή, θα τα βρεις στους Αδελφούς Καραμάζοφ». Αν τον παραφράσουμε, «όσα χρειάζεται να ξέρεις για τις θρησκείες, θα τα βρεις στον Πόλεμο των Θεών». Οι παλιοί θεοί της σκανδιναβικής, αιγυπτιακής, σλαβικής και άλλων μυθολογιών έρχονται με τους πρώτους μετανάστες στην Αμερική, και ξεμένουν εκεί ξεχασμένοι, καθώς άλλοι θεοί παίρνουν την θέση τους. Το μόνο που τους μένει είναι να πολεμήσουν. Ή μήπως όχι; Η πρώτη σαιζόν της σειράς που προβλήθηκε φέτος ήταν μεν διασκεδαστική, αλλά μακράν κατώτερη του βιβλίου –η δεύτερη αναμένεται του χρόνου.

Το βιβλίο: Η Ομίχλη, του Stephen King
Έγινε η σειρά: The Mist



Ο άρχοντας του λογοτεχνικού τρόμου υπογράφει μια ανατριχιαστική ιστορία, στην οποία οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης έρχονται αντιμέτωποι με μια ομίχλη διαφορετική από τις άλλες: Μια ομίχλη απειλητική, που μοιάζει το ίδιο τρομακτική με τους θρησκόληπτους οι οποίοι οξύνουν την παράνοια και τον φανατισμό των αδύναμων. Η σειρά, που έχει διχάσει κόσμο, προβάλλεται στο Netflix.

Το βιβλίο: Μυστικά και Ψέματα, της Liane Moriarty
Έγινε η σειρά: Big Little Lies



Τρεις γυναίκες, τρεις οικογένειες, ένας παιδικός καυγάς στο σχολείο που ξέφυγε και ένας φόνος. Σε αυτήν την μικρή παραθαλάσσια πόλη τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Η πολυσυζητημένη σειρά του HBO βασίστηκε στο best seller της Liane Moriarty, και είχε για εκπληκτικές πρωταγωνίστριες τις Shailene Woodley, Reese Witherspoon και Nicole Kidman.

Το βιβλίο: Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου, του George R. R. Martin
Έγινε η σειρά: Game of Thrones



Επτά βασίλεια, πέντε βασιλιάδες, δεκάδες χαρακτήρες, πολλές σκοτεινές συνωμοσίες, άλλες τόσες επικές μάχες, σεξ και βία και αιματοχυσία. Η κοσμαγάπητη σειρά-φαινόμενο που συνεχίζεται εδώ και επτά σαιζόν (και ολοκληρώνεται του χρόνου) έχει πάρει πια πολύ διαφορετικό δρόμο από τα βιβλία –που δεν έχουν γραφτεί ακόμα όλα. Πράγμα που σημαίνει ότι, ακόμα και αν ξέρετε απέξω τα μισά επεισόδια, αξίζει να διαβάσετε και όσα βιβλία έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής. Θα δείτε ένα τελείως διαφορετικό έργο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v