7 βιβλία με τις ωραιότερες ιστορίες αγάπης

Έρωτες ανομολόγητοι και μη, πάθη και χωρισμοί, σε επτά κλασικά και σύγχρονα μυθιστορήματα που θα σας συγκινήσουν.
7 βιβλία με τις ωραιότερες ιστορίες αγάπης
Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Πόσο (λέτε ότι) μπορεί να κρατήσει ο έρωτας; Ο Φλορεντίνο και η Φερμίνα, πάντως, που χωρίστηκαν επειδή ο πατέρας της είχε αντιρρήσεις για τη σχέση τους, ξαναβρίσκονται 51 χρόνια, 9 μήνες και 4 ημέρες αργότερα, έχοντας ζήσει δυο ζωές υπό τη δαμόκλειο σπάθη της χολέρας –και του άσβεστου έρωτά τους.

Ανεμοδαρμένα ύψη της Έμιλυ Μπροντέ

Ο απόλυτος (και πιο πολυδιασκευασμένος) έρωτας δεν είναι ρομαντικός, ούτε τρυφερός, ούτε αγνός. Είναι άγριος, εγωιστικός και καταστροφικός. Κάποιος έπρεπε να το πει επιτέλους αυτό. Το είπε, εξαιρετικά, η Έμιλυ Μπροντέ.

Περηφάνια και Προκατάληψη της Τζέιν Όστεν

«Είναι μια αλήθεια καθολικά αποδεκτή» ότι ο κύριος Ντάρσι είναι ένας από τους πλέον εμβληματικούς χαρακτήρες της βρετανικής λογοτεχνίας. Και ο έρωτάς του με την Ελίζαμπεθ Μπένετ, ένας έρωτας του είδους εκείνου που αργείς να συνειδητοποιήσεις, ένας από τους διαχρονικά ωραιότερους έρωτες.

Μικρά Αγγλία της Ιωάννας Καρυστιάνη

Με φόντο την Άνδρο της δεκαετίας του ’30, ο καταραμένος έρωτας της Όρσας και του Σπύρου, ο οποίος «αναγκάζεται» να παντρευτεί την αδερφή της, είναι μια από τις πιο συγκλονιστικές, όσο και τραγικές, ιστορίες αγάπης που γράφτηκαν ποτέ. Κι έχει και το πιο σπαρακτικό τέλος.

Ο Τρυποκάρυδος του Τομ Ρόμπινς

Εκείνη, η Λη Τσέρι, είναι πριγκίπισσα που έχει χάσει το στάτους και τα προνόμιά της. Εκείνος, ο Μπέρναρντ, είναι βομβιστής. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που ο υπότιτλος του βιβλίου είναι «Μια απίθανη ιστορία αγάπης». Όταν εκείνος συλλαμβάνεται και φυλακίζεται, εκείνη αποφασίζει να επιβάλλει στον εαυτό της τις ίδιες συνθήκες ζωής. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή…

Πριν έρθεις εσύ της Τζότζο Μόις

Ο Γουίλ έχει μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο μετά από ένα ατύχημα, και σχεδιάζει να αυτοκτονήσει για να βάλει τέλος στην παρωδία που έχει καταντήσει η ζωή του. Αυτά, βέβαια, πριν εισβάλλει σε αυτή τη ζωή σαν ανεμοστρόβιλος φτιαγμένος από χρώμα η Λου, και τα ανατρέψει όλα. Το best seller που έγινε και ταινία πέρυσι με την Εμίλια Κλαρκ και τον Σαμ Κλάφλιν είναι ό,τι πιο συγκινητικά τρυφερό και αισιόδοξο έχετε διαβάσει τα τελευταία χρόνια.

Μια Ημέρα του Ντέιβιντ Νίκολς

Μια ιστορία αγάπης που ξεκινά μια μέρα στη Σκωτία του 1988, και συνεχίζεται την ίδια ακριβώς ημερομηνία, την 15η Ιουλίου, για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Είναι, επίσης, μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες, που ζουν ζωές παράλληλες παραμένοντας φίλοι… μέχρι να ανακαλύψουν ότι αγαπιούνται.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v