6 bestseller για την παραλία

Έξι νέες κυκλοφορίες ελλήνων και ξένων συγγραφέων που θα μας ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι από την παραλία… σε συναρπαστικούς κόσμους.
6 bestseller για την παραλία
Συναρπαστικά αστυνομικά μυθιστορήματα, περιπέτειες στο Αιγαίο, bestseller από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερες νέες κυκλοφορίες που θα σας κρατήσουν καλή παρέα στην ξαπλώστρα και στο μπαλκόνι σας αυτό το καλοκαίρι.

Αλκυονίδες μέρες, της Ευτυχίας Γιαννάκη 
Εκδόσεις Ίκαρος, σελίδες 424, τιμή: 13,95€
Μετά τη θερμή υποδοχή και το Βραβείο Public 2017 για το καλύτερο Ελληνικό Μυθιστόρημα που απέσπασε το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα της Ευτυχίας Γιαννάκη «Στο πίσω κάθισμα», η συγγραφέας επανέρχεται με το δεύτερο μέρος της Τριλογίας της Αθήνας, με πρωταγωνιστή τον Αστυνόμο Χάρη Κόκκινο.
Η υπόθεση: «Σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί αθώος». Μια νεαρή κοπέλα από την Γκάνα βρίσκεται δολοφονημένη μέσα σε μια λίμνη αίματος στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Ο Αστυνόμος Χάρης Κόκκινος και η ομάδα του θα κληθούν να εξιχνιάσουν μια υπόθεση που τυλίγεται σαν κουβάρι γύρω τους, ενώ ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Η δίνη στην οποία θα βρεθεί ο αστυνόμος, το παρελθόν του αλλά και η σχέση με τον προφυλακισμένο γιο του θα τον αναγκάσουν να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί προκειμένου να ρίξει φως στην υπόθεση και τελικά στον ίδιο τον εαυτό του.

Στην παγίδα του νερού, της Πόλα Χόκινς 
Εκδόσεις Ψυχογιός, σελίδες 384, τιμή: 14,94€
Μετά το συναρπαστικό «Κορίτσι του Τρένου» που μεταφέρθηκε με επιτυχία στον κινηματογράφο, η Πόλα Χόκινς επιστρέφει με ένα μυθιστόρημα στο οποίο ιστορίες από το παρελθόν αποδεικνύονται ικανές να καταστρέψουν το παρόν.
Η υπόθεση: Λίγες μέρες πριν από τον θάνατό της, η Νελ Άμποτ τηλεφώνησε στην αδελφή της. Η Τζουλς δεν το σήκωσε, αγνοώντας την έκκλησή της για βοήθεια. Τώρα η Νελ είναι νεκρή - λένε ότι πήδηξε. Και η Τζουλς αναγκάζεται να επιστρέψει στο μέρος με το οποίο έλπιζε ότι είχε ξεμπερδέψει οριστικά, για να φροντίσει την έφηβη κόρη που άφησε πίσω η αδελφή της. Οι καλά θαμμένες αναμνήσεις της, ο παλιός μύλος, η γνώση ότι η Νελ αποκλείεται να έβαλε τέλος στη ζωή της στην Κολυμπήθρα των Πνιγμών είναι οι φόβοι που πρέπει να αντιμετωπίσει η ηρωίδα. Μα πάνω απ’ όλους τους φόβους της, είναι αυτός για το νερό…

Η άλλη πλευρά της σιωπής, του Φίλιπ Κερ 
Εκδόσεις Κέδρος, σελίδες 368, τιμή: 14,90€
Ο βρετανός συγγραφέας που αποδείχτηκε μετρ της νουάρ αστυνομικής λογοτεχνίας και καθήλωσε με τις ιστορίες του ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ, επιστρέφει με ακόμη μία περιπέτειά του, που θα τον γυρίσει πίσω, στην εποχή της γερμανικής Κατοχής.
Η υπόθεση: Στη Γαλλική Ριβιέρα του 1956, ο Μπέρνι Γκούντερ δουλεύει με ψευδώνυμο σε ξενοδοχείο και προσπαθεί να μείνει μακριά από φασαρίες. Παίζει μπριτζ και συνδέεται φιλικά με τον διάσημο συγγραφέα Σόμερσετ Μομ. Στην υπέροχη βίλα του, ο Μομ αναφέρει στον Μπέρνι την ύπαρξη μιας ενοχοποιητικής φωτογραφίας: δείχνει τον Μομ ανάμεσα σε ένα γκρουπ γυμνών αντρών δίπλα σε μια πισίνα – ένας από αυτούς είναι ο διαβόητος κατάσκοπος Γκάι Μπέρτζες, ο οποίος αυτομόλησε πρόσφατα στη Μόσχα μαζί με τον Ντόναλντ Μακλίν. Το παρελθόν χτυπά την πόρτα του Μπέρνι. Τη φωτογραφία έχει στην κατοχή του ένας παλιός του γνώριμος, ο Χάρολντ Χένιχ, πρώην λοχαγός στις υπηρεσίες ασφαλείας των ναζί και αδίστακτος εκβιαστής, ο οποίος ευθύνεται για το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων το 1945, μεταξύ αυτών και της γυναίκας που αγαπούσε ο Μπέρνι. Ο Χένιχ απαιτεί από τον Μομ πενήντα χιλιάδες δολάρια για να του επιστρέψει τη φωτογραφία. Όταν ο συγγραφέας προτείνει στον Μπέρνι να αναλάβει την υπόθεση, εκείνος στην αρχή διστάζει. Όμως νοσταλγεί τη δουλειά του ντετέκτιβ και θέλει επίσης να πάρει πίσω το αίμα του από τον Χένιχ. Η συνέχεια… επί των σελίδων.

Τα κατά Αιγαίον πάθη, του Κώστα Αρκουδέα 
Εκδόσεις Καστανιώτη, σελίδες 304, τιμή: 15,90€
Κυκλάδες, έρωτας και πάθη. Το νέο μυθιστόρημα του Κώστα Αρκουδέα μας ταξιδεύει από την Σαντορίνη ως την άκρη του Αιγαίου, ό,τι πρέπει για να συνοδεύσει τις θαλασσινές μας αναγνώσεις.
Η υπόθεση: Ο Γιώργος Ρώμας φτάνει στη Θήρα λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Σκοπεύει να κάνει ένα μικρό πέρασμα από το νησί και να συνεχίσει την περιήγησή του, αλλά τελικά θα μείνει πολύ περισσότερο. Τα κατά Αιγαίον πάθη ξεκινούν σαν μια ανέμελη περιπλάνηση στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά και καταλήγουν να εξερευνούν τις πιο σκοτεινές πτυχές των ερωτικών σχέσεων. Ένα μυθιστόρημα βιωματικό, με ήρωες που ο συγγραφέας γνώρισε κατά τη διάρκεια της μακράς παραμονής του στη Θήρα. Πολυπρόσωπη εξιστόρηση με βασικό πρωταγωνιστή τον Μπαλή, που γοητεύει τον αφηγητή με το πάθος του για ζωή. Οι αληθινοί πρωταγωνιστές, ωστόσο, είναι τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Η θάλασσα του Αιγαίου, άγρια και απρόβλεπτη, ο άνεμος που συνομιλεί με τις καρδιές των ανθρώπων, τα ηφαίστεια που κοχλάζουν, έτοιμα ανά πάσα στιγμή να εκραγούν, και τέλος, το αλάτι της γης που… πέφτει στις πληγές των ηρώων.

Ρένα, του Αύγουστου Κορτώ
Εκδόσεις Πατάκη, σελίδες 224, τιμή: 8,88€
Ο δημοφιλής έλληνας συγγραφέας με τους πάντα ενδιαφέροντες και τολμηρούς ήρωές του, επέστρεψε τον περασμένο μήνα με μια… 100χρονη πόρνη, έτοιμη να διηγηθεί την ιστορία της.
Η υπόθεση: Η Ρένα, εκατό… πατημένα, ένα πρωί φτιάχνει καφέ και κάθεται να αφηγηθεί τη ζωή της σ' έναν νεαρό επισκέπτη, που έτυχε να δει τη φωτογραφία της σε μια εφημερίδα. Γεννημένη στις αρχές του 20ού αιώνα σε έναν οίκο ανοχής στα Χαυτεία, πόρνη κι η ίδια απ' τα δώδεκα, η Ρένα έχει μοναδικό οδηγό της την αγάπη: Την αγάπη για τον Μάρκο, που την μπάζει στο Κόμμα, για τη Ρούλα, που της φανερώνει την άλλη όψη του έρωτα, για τον Βασίλη, που μαζεύει τα συντρίμμια της ζωής της. Κι από πάθος σε πάθος, η Ρένα γίνεται άθελά της κομμάτι της ιστορίας – απ' την απεργία των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη και την αιματηρή της κατάληξη μέχρι τα Δεκεμβριανά, την εξορία στα ξερονήσια και την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Το μυστικό της μπλε πολυκατοικίας, της Έλενας Ακρίτα 
Εκδόσεις Διόπτρα, σελίδες 360, τιμή: 14,94€
Η γνωστή συγγραφέας και δημοσιογράφος επιστρέφει με έναν… δολοφόνο που αναζητείται μετά το τέλειο έγκλημα και μας ξεναγεί στην περίφημη Μπλε Πολυκατοικία στην πλατεία των Εξαρχείων, η ιδανική αφορμή για μια «ακτινογραφία» στην πολιτική ζωή της Ελλάδας και την ανθρωπογεωγραφία της Αθήνας.
Η υπόθεση: Τη δεκαετία του ’70, σε κεντρικό δρόμο της πόλης διαπράττεται ο τέλειος φόνος. Πολλά χρόνια αργότερα, το 2016, η δημοσιογράφος Ελσινόρη Χατζή λαμβάνει ένα ανώνυμο mail με τρία στοιχεία που θα την οδηγήσουν στην ανατομία ενός εγκλήματος. Ο άγνωστος αποστολέας διψάει για δικαίωση και εκδίκηση και η περιπέτεια αρχίζει, για να ενώσει μια βίλα στην Κηφισιά με την Μπλε Πολυκατοικία των Εξαρχείων, μέσα από ψέματα, πάθη, φόνους και αγάπες. Στην έρευνα εμπλέκονται, εκτός από την πολιτική ζωή της χώρας, και χαρακτήρες όπως ο αναρχοαυτόνομος Ντίλαν, η καταθλιπτική αρχόντισσα, η ερωτευμένη κομμώτρια και… το κορίτσι με τα τατουάζ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v