5 ωραία βιβλία για όσους βαριούνται να διαβάζουν

Απίθανες ιστορίες, ξέφρενη πλοκή και γρήγοροι διάλογοι. Πέντε βιβλία που θα σας αρέσουν, ακόμα και αν δεν έχετε ξαναδιαβάσει βιβλίο στη ζωή σας.
5 ωραία βιβλία για όσους βαριούνται να διαβάζουν
της Ηρώς Κουνάδη

Μπορεί να θεωρείτε πως δεν έχετε χρόνο. Μπορεί να έχετε ακούσει τρομακτικές ιστορίες για το πόσο υψηλή λογοτεχνική αξία θεωρείται το να περιγράφεις το χρώμα ενός φράχτη επί δεκαεφτά σελίδες. Μπορεί να κουβαλάτε παιδικά τραύματα από το αθάνατο ελληνικό σύστημα παιδείας. Όποιος και αν είναι ο λόγος που βαριέστε το διάβασμα, σας καταλαβαίνουμε. Και σας βάζουμε στοίχημα πως τα βιβλία που ακολουθούν θα σας συνεπάρουν, παρ’ όλα αυτά.

Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;
Του Μαρκ Χάντον
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σελίδες: 312
Τιμή: 14€

Ακούγεται αστυνομικό, αλλά δεν είναι. Είναι η ιστορία ενός πολύ ιδιαίτερου παιδιού με αυτισμό, όπως την διηγείται ο ίδιος, με πολύ (μαύρο) χιούμορ και πολύ ξέφρενο ρυθμό. Είναι η ιστορία των γονιών του που δεν ξέρουν τι να κάνουν μαζί του, του σκύλου της γειτόνισσας που κάποιος τον σκότωσε, και των ανθρώπων που όλοι χρειαζόμαστε στη ζωή μας.

Η Γυναίκα από το Ζάγρεμπ
Του Φίλιπ Κερ
Εκδόσεις Κέδρος
Σελίδες: 472
Τιμή: 16,60€

Ένα νουάρ μυθιστόρημα για την βία, τον κυνισμό και τον έρωτα στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με ήρωα έναν απολαυστικό ντετέκτιβ που μισεί τους Ναζί αλλά δουλεύει γι’ αυτούς, επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Σφιχτοδεμένη πλοκή, γρήγοροι, σπιρτόζικοι διάλογοι, και ολοζώντανοι χαρακτήρες –οι πιο πολλοί εκ των οποίων είναι υπαρκτά πρόσωπα, πράγμα που κάνει το βιβλίο ανατριχιαστικά συναρπαστικό. Διαβάστε την αναλυτική κριτική μας εδώ.

Στη χώρα των χρυσών ήλιων
Του Καλέντ Χοσεΐνι
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σελίδες: 544
Τιμή: 16€

Η συγκλονιστική ιστορία δύο γυναικών που ζουν με τον ίδιο απαίσιο άνδρα στην Καμπούλ είναι ταυτόχρονα και ένα υπέροχο μυθιστόρημα για τη φιλία και τον έρωτα σε χρόνια πολύ χειρότερα από εκείνα της χολέρας: αυτά των Ταλιμπάν. Οι χαρακτήρες είναι ολοζώντανοι, η ιστορία «τρέχει» από σελίδα σε σελίδα, παρακολουθώντας τους καιρούς που αλλάζουν, και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη Μέση Ανατολή και τη σύγχρονη ιστορία της είναι συμπυκνωμένα μέσα σε αυτό το βιβλίο. Έχει κλάμα στο τέλος –προειδοποιούμε.

Ο Ιεροκήρυκας
Της Καμίλα Λάκμπεργκ
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Σελίδες: 520
Τιμή: 16€

Τρεις δολοφονίες, ένα γραφικό ψαροχώρι της Σουηδίας, μια οικογένεια γεμάτη μυστικά και ψέματα και ένας άνθρωπος του θεού που κάνει θαύματα πρωταγωνιστούν στο καλύτερο ίσως αστυνομικό μυθιστόρημα που διαβάσαμε τα τελευταία χρόνια. Φρενήρης πλοκή, διαδοχικές ανατροπές και αγωνία που κρατάει ως το συγκλονιστικό τέλος, δεν θα σας αφήσουν να βαρεθείτε στιγμή.

Δημοκρατία
Των Αλέκου Παπαδάτου, Annie Di Donna, Αβραάμ Κάουα
Εκδόσεις Ίκαρος
Σελίδες: 248
Τιμή: 18€

Μέχρι και βιβλίο με εικόνες σας βρήκαμε, τι άλλο να κάνουμε για να σας πείσουμε να διαβάσετε; Η Δημοκρατία είναι το νέο graphic novel των δημιουργών του Logicomix, που μας φέρνει στην Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ. Ο ήρωάς μας, ο Λέανδρος, αφηγείται μια ζωή γεμάτη κίνδυνο και μεγάλες ιδέες, μια ιστορία για το τέλος της εποχής των θεών και την πολύπλοκη γένεση της δημοκρατίας. Σκηνές και γεγονότα που κόβουν την ανάσα μας δείχνουν πως η δημοκρατία σφυρηλατήθηκε τόσο από τύχη και ιστορικές συγκυρίες όσο και από τις πράξεις και το κουράγιο ανθρώπων πολυμήχανων και ταγμένων στο σκοπό τους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v