Δωρεάν μεταπτυχιακά για να δηλώσεις τώρα

Η εκπαιδευτική συμβουλευτική ομάδα του In2life έψαξε και βρήκε μπόλικα δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα για την πάρτη σου και μόνο.

Δωρεάν μεταπτυχιακά για να δηλώσεις τώρα

Η γνώση είναι δύναμη λέει ένα ρητό του θυμόσοφου λαού μας, κι αν δεν πιστεύεις εμάς ρώτα αν θες τους γονείς σου που θα υπερθεματίσουν. Για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να την κυνηγάς προχωρώντας και σε μεταπτυχιακές σπουδές εφόσον το επιθυμείς. Τα τελευταία χρόνια το κόστος πολλών μεταπτυχιακών προγραμμάτων έχει εκτοξευθεί, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και δωρεάν επιλογές. Εμείς λοιπόν ξεψαχνίσαμε το ίντερνετ και βρήκαμε αρκετά δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα τα οποία μπορείς να δηλώσεις τώρα. Άντε, και καλή πρόοδο ευχόμαστε.

Διδασκαλία ξένων γλωσσών στην Ευρώπη: εκπαίδευση στη γλωσσική και πολιτισμική διαφορετικότητα των σχολικών πληθυσμών

Το κοινό Ελληνογαλλικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ με το Πανεπιστήμιο της Angers, Faculté des Lettres, Langues et Sciences humaines  είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών το οποίο οδηγεί στην απόκτηση κοινού Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης, διάρκειας δύο εξαμήνων. Καλό είναι να γνωρίζεις ότι τα μαθήματα διεξάγονται στη γαλλική ή/και στην αγγλική γλώσσα κι ότι η προθεσμία των αιτήσεων να λήγει στις 10 Μαΐου 2024.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Δομοστατικός Σχεδιασμός και Ανάλυση των Κατασκευών

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών: Δομοστατικός Σχεδιασμός και Ανάλυση των Κατασκευών στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με την ανάλυση και τον σχεδιασμό κατασκευών με έμφαση σε έργα Πολιτικού Μηχανικού. Συγκεκριμένα, παρέχει προχωρημένη εκπαίδευση και εξειδίκευση σε πλήθος γνωστικών αντικείμενων που περιλαμβάνουν τη θεωρητική μηχανική και τις εφαρμογές της, τον αντισεισμικό σχεδιασμό των κατασκευών, ειδικά θέματα κατασκευών από οπλισμένο σκυρόδεμα, το σχεδιασμό μεταλλικών και σύμμικτων κατασκευών καθώς και εφαρμογές γεωτεχνικών έργων. Το μεταπτυχιακό παρέχει επίσης ένα ευρύ φάσμα γνώσεων σε σύγχρονες αριθμητικές μεθόδους ανάλυσης και σχεδιασμού.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σπουδών διάρκειας 3 εξαμήνων με την προθεσμία των αιτήσεων να λήγει στις 10 Μαΐου 2024.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Ευφυή Συστήματα Πληροφορικής

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) μέσω Έρευνας «Ευφυή Συστήματα Πληροφορικής» της σχολής Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό ερευνητικής κατάρτισης νέων επιστημόνων ενισχύοντας την ικανότητά τους να μελετούν, να σχεδιάζουν, να οργανώνουν και να υλοποιούν έρευνα σε Ευφυή Συστήματα. Το πρόγραμμα σπουδών του επικεντρώνεται στον τομέα των Ευφυών Συστημάτων και παρέχει σε βάθος εκπαίδευση και γνώση σε επιλεγμένα ερευνητικά θέματα αυτού του τομέα. Πρόκειται για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα τριών εξαμήνων με την προθεσμία των αιτήσεων να λήγει στις 8 Σεπτεμβρίου 2024.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Πράσινη Βιολογία – Βιολογία Φυτικών Οργανισμών από το Μόριο έως το Περιβάλλον

Αντικείμενο του συγκεκριμένου προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι η προαγωγή της γνώσης και της έρευνας σε τομείς αιχμής της Βιολογίας Φυτών, όπως Μοριακή Βιολογία, Βιοχημεία, Εφαρμοσμένη Βιολογία Φυτών, Βιοενεργητική, Αναπτυξιακή Βιολογία, Μοριακή Φυσιολογία, Μοριακή Φυτοπαθολογία, Μοριακή Φαρμακογνωσία και Μοριακή Οικολογία, καθώς και των Βιοτεχνολογικών και Περιβαλλοντικών τους Εφαρμογών. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο διαρκεί δύο εξάμηνα, με την προθεσμία των αιτήσεων να λήγει στις 26 Απριλίου 2024, επομένως κάνε γρήγορα τα κουμάντα σου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Αιματολογία - Ογκολογία Παιδιών και Εφήβων

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι η εξειδικευμένη εκπαίδευση, μέσω της επιστημονικής διδασκαλίας και έρευνας για την προαγωγή της γνώσης και την απόκτηση δεξιοτήτων σε θέματα έγκαιρης διάγνωσης, θεραπευτικής αντιμετώπισης και ολιστικής προσέγγισης αιματολογικών νοσημάτων και καρκίνου στα παιδιά, τους εφήβους και νεαρούς ενήλικες (μέχρι 21 ετών) με την παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα διαρκεί τρία εξάμηνα και η προθεσμία των αιτήσεων λήγει στις 24 Μαΐου 2024.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Οικονομική Θεωρία και Πολιτική

Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του τμήματος Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, έχει στόχο την εξειδίκευση των φοιτητών σε θέματα Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής και την παροχή των απαραίτητων εφοδίων για την επαγγελματική σταδιοδρομία των αποφοίτων του σε σχετικά με την οικονομική επιστήμη επαγγέλματα. Ο χαρακτήρας του Προγράμματος προβάλλει την αναγκαιότητα της πολύπλευρης ανάλυσης των ζητημάτων της Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι το συγκεκριμένο Π.Μ.Σ. οργανώνεται και λειτουργεί με τη χρήση μεθόδων σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η διάρκειά του είναι τρία έως πέντε εξάμηνα ενώ η προθεσμία των αιτήσεων λήγει στις 31 Μαΐου 2024.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ανάλυση και Εφαρμογή Κοινωνικής Πολιτικής

Αντικείμενο του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστημίου είναι η παροχή εξειδικευμένης θεωρητικής και εφαρμοσμένης γνώσης στο πεδίο της Κοινωνικής Πολιτικής και στους βασικούς τομείς που αυτή εστιάζει. Σκοπός του είναι η εξοικείωση των μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών με τα σύνθετα θεωρητικά και ερευνητικά εργαλεία στην ανάλυση και κατανόηση του ρόλου της Κοινωνικής Πολιτικής στις σύγχρονες κοινωνίες. Έμφαση δίνεται στην καλλιέργεια της αναλυτικής και κριτικής ικανότητας, στη διερεύνηση πολύπλοκων κοινωνικών προβλημάτων και την χάραξη και εφαρμογή πολιτικών για την αντιμετώπισή τους, αξιοποιώντας δημιουργικά επιστημονικά εργαλεία από διαφορετικές επιστημονικές πειθαρχίες. Υπάρχουν δύο κατευθύνσεις στο συγκεκριμένο Π.Μ.Σ. Η πρώτη είναι η «Ανάλυση Κοινωνικής Πολιτικής» κι η δεύτερη τα «Κοινωνικά προβλήματα και κοινωνική πολιτική». Η διάρκεια του προγράμματος είναι 3 εξάμηνα και η προθεσμία των αιτήσεων λήγει στις 17 Μαΐου 2024.

Πληροφορίες εδώ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v