Δωρεάν διαμαντάκια για να δεις τώρα στο Ertflix

Το Πίσω από τις Θημωνιές, παλιός καλός Μάικ Λι και μερικές ακόμα ελληνικές και ξένες ταινίες που αξίζει να τσεκάρεις τώρα στην πλατφόρμα.

Δωρεάν διαμαντάκια για να δεις τώρα στο Ertflix

Αργά αλλά σταθερά το Ertflix έχει καταφέρει να αποτελέσει μια δωρεάν πλατφόρμα με ουκ ολίγες δυνατές παραγωγές από το διεθνές και ελληνικό σινεμά στο ψηφιακό δυναμικό του.

Και μπράβο του θα πούμε, ενώ σημειώνουμε μερικές από τις καλύτερες επιλογές που παίζουν αυτή τη στιγμή.

Πίσω από τις Θημωνιές (2022) 

Ένας ψαράς και αγρότης, κάτοικος παραλίμνιου χωριού στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, πνιγμένος στα χρέη, μεταφέρει μετανάστες με τη βάρκα του έναντι αδράς αμοιβής. Η γυναίκα του, νοικοκυρά και εκκλησάρισσα του χωριού, αναζητά τον πραγματικό Λόγο του Θεού, ενώ η κόρη τους προσπαθεί να ορίσει τη ζωή της μέσα σ’ αυτό το καταπιεστικό περιβάλλον. Πολυβραβευμένη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στα Ίρις, η ταινία της Ασημίνας Προέδρου εξερευνά με στιβαρή αφήγηση και χωρίς γραφικότητες την παρακμή ενός έθνους. Εξαιρετικό το καστ, με τον Στάθη Σταμουλακάτο να παραδίδει μαθήματα ερμηνείας.

Μπραζιλέρο (2001) 

Ο ευκατάστατος παράγοντας μιας ελληνικής επαρχιακής πόλης δέχεται την αιφνιδιαστική επίσκεψη δυο Ευρωπαίων οικονομικών ελεγκτών. Πρόκειται για μια τρόικα της εποχής, που έρχεται να ελέγξει τη διαχείριση των ευρωπαϊκών δανείων από ντόπιους επιχειρηματίες. Μετά το «Βουλκανιζατέρ», ο Σωτήρης Γκορίτσας υπογράφει μια πικρή κωμωδία που μιλά για την αχόρταγη κατανάλωση των… αγαθών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία παρά τις αδυναμίες της είναι στο σύνολό της εύστοχη σε όσα θέλει να κρίνει. Εξαιρετική η μουσική του Νίκου Πορτοκάλογλου.

Όλα ή Τίποτα (2002) 

Σε μια εργατική γειτονιά του Λονδίνου, η οικογένεια της Πένυ και του Φιλ ζει παραδομένη στην απόλυτη μιζέρια. Μέσα σε μια καθημερινότητα πνιγμένη στα προβλήματα, τις δυσλειτουργικές σχέσεις και την έλλειψη επικοινωνίας, οι φίλοι τους αλλά και οι ίδιοι προσπαθούν να συνυπάρξουν αρμονικά, όμως ένα ξαφνικό γεγονός θα τους αναγκάσει να επανεκτιμήσουν τις σχέσεις τους. Στο γνώριμο ύφος του, ο Μάικ Λι είναι για ακόμα μια φορά βαθιά διεισδυτικός και συγκινητικός, στο να αποτυπώσει ρεαλιστικά και με πικρό τρόπο την καθημερινότητα της βρετανικής εργατικής τάξης, έχοντας δίπλα του ένα εξαιρετικό καστ. Η ταινία ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών.

Γυναίκα σε Πόλεμο (2018) 

Στο Ρέικιαβικ του σήμερα, η 50χρονη Χάλλα ζει μια διπλή ζωή: ο κόσμος τη γνωρίζει σαν μια διευθύντρια χορωδίας, ενώ ταυτόχρονα εκείνη είναι μια παθιασμένη ακτιβίστρια που έχει κρυφά κηρύξει πόλεμο ενάντια στην τοπική βιομηχανία αλουμινίου. Ξεκινώντας από μικρούς βανδαλισμούς, η Χάλλα καταφέρνει να προκαλέσει ένα βιομηχανικό σαμποτάζ τόσο μεγάλο που προκαλεί προβλήματα στην Ισλανδική κυβέρνηση, όμως ένα γράμμα θα ανατρέψει τα πάντα. Το φιλμ του Μπένεντικτ Eρλινγκσον είναι ένα σουρεαλιστικό μα και συνάμα αληθινό δράμα που ανατρέπει τις συμβάσεις του είδους, με τρυφερότητα και σεβασμό απέναντι στους πρωταγωνιστές του.

Το Όνομα του Ρόδου (1986) 

Βόρεια Ιταλία, 1327. Ο φραγκισκανός μοναχός Ουίλιαμ του Μπάσκερβιλ, ακολουθούμενος από τον νεαρό δόκιμο μοναχό Άντσο της Μελκ, επισκέπτονται ένα απομονωμένο μοναστήρι για να συμμετάσχουν σε ένα διάλογο σχετικά με την φτώχεια ανάμεσα στο φραγκισκανό τάγμα και απεσταλμένων του Πάπα. Οι δυο τους όμως θα γίνουν μάρτυρες μιας σειράς δολοφονιών μοναχών. Το βιβλίο του Ουμπέρτο Εκο μεταφέρεται άψογα στη μεγάλη οθόνη από τον Ζαν Ζακ Ανό, με ένα σοφά επιλεγμένο καστ ηθοποιών (Σόν Κόνερι, Μάρεϊ Άμπρααμ, Κρίστιαν Σλέιτερ).

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v