Έξυπνοι τρόποι που θα σε «αναγκάσουν» να βγαίνεις πιο συχνά

Αν ψάχνεις εναγωνίως τρόπους να ξεκουβαλάς ολοένα και πιο συχνά από το σπίτι σου, τότε αυτό το άρθρο γράφτηκε για σένα.

Έξυπνοι τρόποι που θα σε «αναγκάσουν» να βγαίνεις πιο συχνά

Όπως θα έχεις καταλάβει εδώ και καιρό, εμείς δεν είμαστε άνθρωποι που κρίνουμε τους άλλους, καθώς σεβόμαστε όσα αγαπούν. Έτσι λοιπόν δεν πρόκειται να κουνήσουμε το δάχτυλο σε εκείνους που είναι σπιτόγατοι και δεν ξεκολλάνε, από τον καναπέ, την κουζίνα ή το playroom τους. Παρόλα αυτά είμαστε εδώ με έναν κουβά γεμάτο χρήσιμες συμβουλές που θα «αναγκάσουν» όσους το επιζητούν να ξεπορτίσουν από το σπίτι τους και να αρχίσουν επιτέλους να βγαίνουν πιο συχνά. Για αυτόν τον λόγο φτιάξαμε μια σένια λίστα που περιλαμβάνει αρκετούς τρόπους για να ζήσεις αληθινά έξω από το σπίτι.

Εν αρχή ην οι βόλτες

Ξεκίνα να κάνεις μικρές βόλτες κάθε μέρα, είτε περπατώντας είτε με ποδήλατο. Μπορείς να επιλέξεις διαφορετικές διαδρομές κάθε φορά για να εξερευνήσεις τη γειτονιά σου κι όταν τελειώσουν αυτές, μην κωλώσεις να πας και σε άλλες γειτονιές. Δεν θα αργήσουν οι βόλτες να γίνουν συνήθειες και το έξω, το νέο σου σπίτι.

Βαλ’ το στη λίστα σου

Αν είσαι άνθρωπος που λειτουργείς με λίστες, excel, post-it, υπενθυμίσεις στο κινητό κι άλλα τέτοια οργανωτικά, έχουμε να σου πούμε το έξης ένα και να καίει: Προσέθεσε τις εξόδους από το σπίτι σε όλα τα παραπάνω. Με αυτόν τον τρόπο θα μπει στο οπτικό σου πεδίο και στη συνέχεια στην καθημερινότητα σου βοηθώντας σε να βγαίνεις πιο συχνά.

Ξεναγήσεις με φίλους και πικνίκ

Οργάνωσε συναντήσεις με φίλους σε χώρους υπαίθρου όπως καφετέριες, εστιατόρια ή πάρκα για να περάσετε χρόνο μαζί έξω από το σπίτι. Ανάλογα με το που μένει ο καθένας μπορείς να οργανώσεις ακόμη local ξεναγήσεις με οδηγό κάθε φορά κι έναν διαφορετικό φίλο σου. Αν πάλι είσαι του φαγητού, τότε το πικνίκ θα σε φέρει πιο κοντά στην εξοχή, αλλά και στο φαγητό..

Συμμετοχή σε κοινοτικές δραστηριότητες και χόμπι

Ψάξε για τοπικές εκδηλώσεις, εργαστήρια ή άλλες κοινοτικές δραστηριότητες που μπορείς να συμμετέχεις. Προσπάθησε να κοινωνικοποιηθείς μέσα από ένα νέο χόμπι που θα σε παρακινεί  να βγαίνεις ολοένα και συχνότερα έξω από το σπίτι. Αν πάλι δεν είσαι τόσο της κοινωνικοποίησης επίλεξε ένα πιο μοναχικό χόμπι (φωτογραφία, τρέξιμο) το οποίο ωστόσο θα σε ωθήσει να έρχεσαι πιο συχνά σε επαφή με τον έξω κόσμο.

Βάλε τους φίλους σου στο παιχνίδι

Φίλοι είναι οι συγγενείς που επιλέγουμε, για αυτό αν χρειαστεί τους παιδεύουμε κι εκείνοι δεν λένε κουβέντα επειδή ακριβώς μας αγαπούν. Αν δεν μπορείς μον@ σου να ξεκουβαλήσεις από το σπίτι σου, βάλε τους φίλους στο παιχνίδι, ώστε να σε παίρνουν μαζί τους σε βόλτες, καφέδες και  φαγητοεπιδρομές. Πήγαινε επίσκεψη στο σπίτι τους, έστω. Για εσένα είναι ένα πρώτο «έξω».

Η τέχνη σώζει ζωές

Ανακάλυψε νέους τοπικούς προορισμούς, όπως μουσεία, γκαλερί τέχνης, ιστορικά μνημεία ή άλλους ενδιαφέροντες τόπους που μπορείς να επισκεφθείς. Βάλε τον κινηματογράφο, τις συναυλίες αλλά και τις θεατρικές παραστάσεις στην καθημερινότητά σου. Κι αν σκέφτεσαι ότι θα ξεπαραδιαστείς, εμείς θα είμαστε εδώ να σου κερνάμε τα δωρεάν κάθε μήνα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v