Πώς να νιώσεις πιο ασφαλής στις σχέσεις σου;

Aν ψάχνεις τρόπους για να τονώσεις την συναισθηματική σου ασφάλεια, τότε έχεις έρθει στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή.

Πώς να νιώσεις πιο ασφαλής στις σχέσεις σου;

Υπάρχει άραγε πιο δύσκολο πράγμα από τις σχέσεις; Όχι δεν υπάρχει, θα προλάβουμε να απαντήσουμε πριν σε αφήσουμε να φας μπόλικο χρόνο μέχρι να καταλήξεις στην ίδια απάντηση. Αν μάλιστα είσαι κάπως ανασφαλής για τον εαυτό σου, τότε είναι βέβαιο πως αυτό θα έχει αντίκτυπο και στις σχέσεις σου. Εφόσον λοιπόν αναζητάς τρόπους για να νιώσεις πιο ασφαλής εντός των προσωπικών και των ερωτικών σου σχέσεων, καλό θα ήταν να διαβάσεις την παρακάτω λίστα η οποία περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές για σένα.

Αναγνώρισε το πρόβλημα κι επικοινώνησέ το

Είχες νιώσει ποτέ συναισθηματική ασφάλεια στη σχέση σου; Αν όχι, καλό είναι να το πεις στ@ σύντροφ@ σου με αγάπη, εκφράζοντας τις σκέψεις σου και την επιθυμία σου να νιώσεις αυτή την ασφάλεια. Αντίστοιχα αν παλιότερα ένιωθες ασφάλεια εντός της σχέσης και τώρα δεν υφίσταται αυτό, είναι επίσης σημαντικό να συζητήσεις με το ταίρι σου τους λόγους,  και να αναζητήσετε από κοινού λύσεις. Άνοιξε διάλογο με τον σύντροφό σου. Μην φοβάσαι να εκφράσεις τα συναισθήματά σου και άκου τα δικά του. Η ειλικρίνεια στην επικοινωνία δημιουργεί υγιές κλίμα στη σχέση.

Eίναι σημαντικό να δέχεσαι την εποικοδομητική κριτική

Κανείς δεν έχει το αλάθητο, επομένως είναι πολύ σημαντικό να είσαι ανοιχτ@ στην εποικοδομητική κριτική που θα σου κάνουν οι γύρω σου αλλά και το ταίρι σου για κάποιες λανθασμένες αποφάσεις ή κακές συμπεριφορές. Με αυτόν τον τρόπο παραδεχόμεν@ τα λάθη σου και συζητώντας για αυτά θα τονώσεις την συναισθηματική ασφάλεια εντός της σχέσης σου.

Βάλε όρους κι όρια

Συζήτησε με τον σύντροφό σου τις προσδοκίες, τα όρια και τις ανησυχίες σου. Η σαφήνεια στους όρους μπορεί να μειώσει τον φόβο και να δημιουργήσει σιγουριά στη σχέση σου. Είναι σημαντικό αυτό να γίνει από την αρχή ώστε να νιώθεις πιο άνετα καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης.

Σαν τη στήριξη δεν έχει

Είναι πολύ σημαντικό επίσης να παρέχετε ψυχολογική και συναισθηματική στήριξη ο ένας στον άλλον. Η συνειδητοποίηση ότι υπάρχει κάποιος που σε στηρίζει σε δυσκολίες μπορεί να δώσει αίσθηση ασφάλειας και να διώξει μακριά όλα τα «ανασφαλή συννεφάκια» που έχουν κάνει κατάληψη στο κεφάλι σου.

Η συγχώρεση είναι το κλειδί

Μάθε να συγχωρείς και να ζητάς συγγνώμη. Η ικανότητα να ξεπερνάς τα προβλήματα ενισχύει την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια και διώχνει μακριά πρόσκαιρους προβληματισμούς για την πορεία της σχέσης σου.

Σεβάσου το ταίρι σου

Μην ξεχνάς ότι πρέπει να σέβεσαι τον σύντροφό σου ως άτομο με δικά του συναισθήματα και ανάγκες. Ο σεβασμός δημιουργεί ένα κλίμα ασφαλείας που θα αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για τη δημιουργία μιας υγιούς σχέσης.

Επένδυσε χρόνο σε κοινές δραστηριότητες

Είναι σημαντικό να βρίσκεις κοινές δραστηριότητες οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν τον δεσμό σας και να σας βοηθήσουν να νιώθετε πιο συνδεδεμένοι. Με αυτόν τον τρόπο θα αισθανθείς μεγαλύτερη ασφάλεια στη σχέση σου, νιώθοντας πιο άνετα με αυτή.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v