Έφτασε η ώρα να απογειώσεις το τοστάκι σου

Βαρέθηκες το κλασικό, πατροπαράδοτο τοστάκι; Σου έχουμε μερικές πρωτότυπες και πεντανόστιμες ιδέες για να το αναβαθμίσεις.

Έφτασε η ώρα να απογειώσεις το τοστάκι σου

Τοστάκι, η επιτομή του σνακ, του κόμφορτ φουντ, του σχολικού κολατσιού ή ό,τι άλλο θες.

Αγαπημένο, όμως κάποια στιγμή το βαριέσαι κι αυτό. Τι κάνεις;

Το φτιάχνεις ξανά, με διαφορετικό τρόπο και πρωτότυπους συνδυασμούς. Τόσο απλά.

Πάρε ιδέες παρακάτω και πες μας πώς σου φάνηκαν.

Με αβοκάντο και αυγά

Υλικά: 2 φέτες ψωμί για τοστ, 4 αυγά, μεσαία, 1 αβοκάντο, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μεταφέρουμε τις φέτες ψωμιού και ραντίζουμε με ½-1 κ.σ. ελαιόλαδο την κάθε πλευρά.

Φρυγανίζουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά και μεταφέρουμε τις φέτες ψωμιού σε ένα πιάτο, αφήνοντας το τηγάνι στη φωτιά.

Σπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση κατά μήκος, στρίβουμε με τα χέρια μας τα 2 κομμάτια από τις αντίθετες κατευθύνσεις, και το ανοίγουμε.

Αφαιρούμε το κουκούτσι καρφώνοντας ένα μαχαίρι και αφήνουμε το μισό στην άκρη για μετά. Αφαιρούμε τη σάρκα από το μισό αβοκάντο διαλύοντας τη με ένα πιρούνι μέσα στη φλούδα και τη μεταφέρουμε στο μπολ με τα αυγά.

Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με το πιρούνι μέχρι να σπάσουν τα αυγά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μείγμα από το μπολ. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Μεταφέρουμε τα scrambled eggs πάνω από το ψωμί και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Αφαιρούμε με ένα κουτάλι ολόκληρη τη σάρκα από το άλλο μισό αβοκάντο και τη μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής. Κόβουμε το αβοκάντο σε πλάγιες φέτες και το μοιράζουμε πάνω από τα αυγά.  Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πιπέρι και ανθό αλατιού.

Σερβίρουμε με ρόκα και ντοματίνια.

Συνταγή από εδώ

Με απάκι και πικάντικη γραβιέρα

Υλικά: 100 γρ. ντοματίνια, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. βαλσαμικό,  1/2 κ.γλ. ξερό θυμάρι, 4 φέτες πολύσπορο ψωμί για τοστ,  60-80 γρ. απάκι σε φέτες (σε ορισμένα μπακάλικα μπορεί να βρούμε και από κοτόπουλο), 2 φέτες γραβιέρα πικάντικη

Εκτέλεση: Σοτάρουμε τα ντοματίνια στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το βαλσαμικό και προσθέτουμε το θυμάρι.

Μοιράζουμε τα σοταρισμένα ντοματίνια σε 2 φέτες πολύσπορο ψωμί για τοστ. Πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού βάζουμε από 30-40 γρ. απάκι και από 1 φέτα γραβιέρα πικάντικη.

Κλείνουμε με άλλες 2 φέτες πολύσπορο ψωμί για τοστ. Ψήνουμε σε προθερμασμένη τοστιέρα.

Κόβουμε, το τοστ με απάκι και πικάντικη γραβιέρα, σε τρίγωνα και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ.

Με σπανάκι και φέτα

Υλικά: 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, 1 σκ. σκόρδο, 1 κ.γ. δυόσμο, φρέσκο, 1 κ.γ. άνηθο, φρέσκο, 200 γρ. σπανάκι, κτψ., αλάτι, πιπέρι, 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο, για το άλειμμα, 4 φέτες ψωμί για τοστ, 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη, 150 γρ. φέτα, τριμμένη

Εκτέλεση: Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τον δυόσμο και τον άνηθο.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το σπανάκι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τον δυόσμο, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι, και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη για 5 λεπτά μέχρι να κρυώσει η γέμιση.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Τοποθετούμε ένα τηγάνι -που μπορεί να μπει και στον φούρνο- σε μέτρια φωτιά. Αλείφουμε με το βούτυρο τη μια πλευρά από τις 2 φέτες του τοστ και τις ακουμπάμε από τη μεριά που αλείψαμε στο τηγάνι να ψηθούν.

Μοιράζουμε τη μισή μοτσαρέλα στις φέτες του τοστ, τη γέμιση με το σπανάκι και τη φέτα, και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Κλείνουμε τα ψωμάκια με τις άλλες δυο φέτες ψωμί, για να δημιουργήσουμε τα τοστ.

Πιέζουμε τα τοστ με μια κουτάλα και τα αφήνουμε να ψηθούν για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά. Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά. Αφαιρούμε το τηγάνι από τον φούρνο και κόβουμε τα τοστ με ένα πριονωτό μαχαίρι διαγώνια στη μέση.

Με παστράμι

Υλικά: 4 φέτες ψωμί σικάλεως, 1 κ.σ. βούτυρο μαλακό, 2 κ.γ. μουστάρδα με σιναπόσπορο , 1/2 φλ. έμενταλ , 1/4 τσένταρ τριμμένο, 6-8 φέτ. παστράμι, λίγες πίκλες, λίγο καραμελωμένο κρεμμύδι, λίγο ξινολάχανο καλά στραγγισμένο

Εκτέλεση: Πρώτα αλείφουμε εξωτερικά τις φέτες ψωμιού με λίγο βούτυρο. Ψήνουμε από την βουτυρωμένη πλευρά σε αντικολλητικό σκεύος για 2-3 λεπτά σε μέτρια ένταση, να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Έπειτα γυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για 1 λεπτό να ζεσταθεί το ψωμί. Τις βάζουμε σε δίσκο με την τραγανή πλευρά εξωτερικά. Αλείφουμε εσωτερικά τις κάτω φέτες με μουστάρδα. Απλώνουμε επάνω στις δυο φέτες από 3-4 φέτες παστράμι.

Ισομοιράζουμε το τριμμένο τυρί σε λοφάκι στις 4 φέτες ψωμιού. Τοποθετούμε στο γκριλ σε ζεστό φούρνο για 2 λεπτά να λιώσει το τυρί και ολοκληρώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε καραμελωμένο κρεμμύδι, πίκλες και αν θέλουμε λίγο ξινολάχανο στραγγισμένο.

Κλείνουμε τα σάντουιτς και τα κόβουμε στη μέση.

Συνταγή από εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v