Peugeot 9X8: Έτοιμο για αγωνιστική δράση

Η Peugeot Design και η Peugeot Sport παρουσίασαν το όχημα που θα κάνει ντεμπούτο στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA.

Peugeot 9X8: Έτοιμο για αγωνιστική δράση

Έχοντας ολοκληρώσει αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών, η Team Peugeot TotalEnergies αποκάλυψε το Peugeot 9X8 προδιαγραφών 2024, το οποίο θα κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στον δεύτερο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA, 6 Hours of Imola στις 21 Απριλίου.

Προκειμένου να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι αλλαγές στους κανονισμούς που επιτρέπουν στις ομάδες να αναπτύξουν μια πιο αποτελεσματική ρύθμιση ελαστικών χρησιμοποιώντας διαφορετικά πλάτη μπροστά (29 εκατ.) και πίσω (34 εκατ.), η Peugeot Sport προσάρμοσε την αεροδυναμική του 9Χ8, ενώ διατηρεί το 90% του γνωστού αμαξώματος, το οποίο διαθέτει πλέον πίσω πτέρυγα.

Σύμβολο ταχύτητας

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Peugeot Design και η Peugeot Sport συνεργάστηκαν για να καταλήξουν σε μία πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση, σχεδιασμένη αποκλειστικά από τις εσωτερικές ομάδες της μάρκας. Το εμβληματικό Lion της μάρκας – σύμβολο ταχύτητας, ευελιξίας και δύναμης – βρίσκεται στην καρδιά του σχεδιασμού.

Μετά από μια πρώτη πλήρη σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA, συμπεριλαμβανομένης μιας ενθαρρυντικής επίδοσης στο Le Mans και ενός παρθενικού βάθρου (3οι) στη Monza, και έχοντας περάσει μεγάλο μέρος του εναρκτήριου αγώνα της σεζόν 2024 στο Losail να είναι επικεφαλής, το 9X8 έχει εφοδιαστεί με αρκετές ουσιαστικές αναβαθμίσεις καθώς φαίνεται ότι θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο φέτος σε μια απίστευτα ανταγωνιστική κατηγορία Hypercar, που περιλαμβάνει εννέα κατασκευαστές και δεκαεννέα πρωτότυπα.

Βελτίωση των επιδόσεων

Στην αρχική του έκδοση, το 9X8 σχεδιάστηκε χρησιμοποιώντας ένα σύνολο προδιαγραφών που πληρούσαν τους τεχνικούς κανονισμούς που είχαν εκπονηθεί το 2020/2021. Ωστόσο, μεταξύ της φάσης σχεδιασμού του αυτοκινήτου και της αγωνιστικής του εμφάνισης το καλοκαίρι του 2022, οι κανονισμοί άλλαξαν, ανοίγοντας τη δυνατότητα για βελτίωση των επιδόσεων σε ορισμένους τομείς. Ως εκ τούτου, ορισμένες σχεδιαστικές επιλογές αναθεωρήθηκαν προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να επιτύχουν τους φιλόδοξους στόχους που έθεσε η Team Peugeot TotalEnergies.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v